Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Gezond recept groentewraps

/
/
/
166 Views

Groentewraps; lekker en gezond. Je maakt ze door allerlei lekkere ingrediënten in een koolblad te wikkelen.  Het is heel gemakkelijk en ze zijn snel klaar; succes verzekerd.

 

Door Annet van Dorsser, RawFood.nl

 

Groentewraps zijn een aanrader voor als je eens iets aparts wilt maken. Met een lekkere (rauwe) soep vooraf en een kop verwarmende kruidenthee heb je er een complete (winter)maaltijd aan. Deze wraps zijn ook heel erg handig om mee te nemen als lunch of snack tussendoor. Je kunt zelf allerlei lekkere varianten bedenken met bijvoorbeeld komkommer, tomaat, mais, pijnboompitten, sesamzaad of hennepzaad.

 

Ingrediënten dressing

1 kopje amandelen
sap van een citroen
1 eetlepel gember, in kleine stukjes gesneden

1 eetlepel nama shoyu of tamari
1 eetlepel honing
snufje cayennepeper
een klein beetje water

 

Overige ingrediënten

1⁄2 Chinese kool of witte kool

Reepjes winterwortel
Verse peterselie, koriander of basilicum

Bosui of bieslook

Romeinse sla of weer Chinese kool of witte kool

 

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine en maak er een dikke romige dressing van. Voeg kleine beetjes water tegelijk toe opdat de dressing niet te dun wordt.
Snijd de Romeinse sla, Chinese kool of witte kool in kleine stukjes en meng de dressing er doorheen.
Leg twee blaadjes Chinese of witte kool op een snijplank. Haal het harde onderstukje eraf. De bladeren moeten makkelijk op te rollen zijn.

Leg op zo’n blad in de lengterichting een laagje koolmengsel, een paar reepjes wortel, wat peterselie, koriander of basilicum en bosui of bieslook. Laat voldoende ruimte open langs de randen om de inhoud erin te kunnen rollen. Rol de wrap dicht en prik er een cocktailprikkertje in om het rolletje dicht te houden.

Serveer de wrap op een mooi bord met wat garnering. Eet smakelijk!

Meer recepten in het eBook “Raw Food in de Winter” op www.kd.nl en www.rawfood.nl (vraag hier de gratis recepten en eBook aan).

 

 

 

 


Tags: ,
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest