Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop december 2023 – Blij de feestmaand in

/
/
/
58 Views

Wat kreeg de voorspelling voor november 2023 een bizarre wending…! Verwacht het onverwachte, stond er met grote letters, vanwege de planeet Mars lijnrecht tegenover Uranus in Stier. De horoscoop van december 2023, feestmaand, wordt iets minder onrustig, blijer zelfs.

December: Mars in Boogschutter, Jupiter in Stier (retrograde), Saturnus in Vissen, Uranus in Stier (retrograde), Neptunus in Vissen, Pluto in Steenbok.

‘We zijn allemaal een beetje onberekenbaar. Driftig ook. En ongeduldig. We kunnen diepe woede voelen als ons gevoel van vrijheid in het gedrang is. We kunnen dingen doen waarmee we onszelf verrassen (saillant dat er nog zoveel zwevende kiezers zijn voor de Tweede Kamerverkiezingen…)’, schreef ik over november.

En: ‘We kunnen dapper breken met routines en tradities. Maar met Uranus in Stier zit er achter die opstandige houding toch iets conservatiefs, iets dat wil dat dingen weer worden zoals vroeger.’

En ook nog: ‘Het is dat ene golfballetje dat van de baan raakt, in het oog van een blinde voorbijganger die daardoor weer gaat zien. Zoiets. Dat speelt op persoonlijk vlak, maar ook op het wereldtoneel.’

Wilders vergeten

Vervolgens kwam de analyse van de belangrijkste fractieleiders en ik was oprecht en compleet Wilders vergeten mee te nemen. Maar wie won als een duveltje uit een doosje ineens wel de verkiezingen. Wilders. Kon het nog onverwachter? Net als veel mensen viel ik bijna van mijn stoel van verbazing. De kranten hadden het over een ‘onverwachte overwinning’ die niemand had zien aankomen. Achteraf had ik het wél moeten zien: Op 22 november maakte Jupiter – de gelukplaneet van groei en optimisme een prachtig aspect met de Pluto en Uranus van Wilders. Pluto gaat over macht en Uranus over de massa, het volk, de vrijheid. Dan kun je heel erg populair worden.

In Argentinië gebeurde overigens iets vergelijkbaars: daar won de man met de kettingzaag, Javier Milei.

Water bij de wijn

Een week later lijkt een stabiel kabinet Wilders nog ver weg. De planeten geven Wilders in de horoscoop van december 2023 en volgende niet veel perspectief. Harde machtsaspecten ontbreken in zijn horoscoop. Wilder’s Zon (persoonlijkheid) en Pluto (macht en obsessie) in Maagd worden dit jaar geplaagd door Saturnus in Vissen. Dan word je op je plaats gezet, begrensd en met de realiteit geconfronteerd. Hij zal veel water bij de wijn moeten doen om tot regeren te komen. Dingen gaan waarschijnlijk veel langzamer dan hij wil. Of kabinet-Wilders 1 is geen lang leven beschoren vanwege tegenslag op tegenslag, die door hem ongetwijfeld uitgelegd zal worden als tegenwerking. Mensen kunnen onder de tegenstelling tussen Saturnus en Pluto ook erg destructief worden. Dan veranderen ze in achterdochtige control freaks die al weglopen voor ze worden weggestuurd.  

Tegelijk blijft het sterke machtsaspect van Pluto en Saturnus in de horoscoop van Timmermans actief dat ik vorige keer noemde. Hoe kan dat? Misschien lukt het Wilders niet met een kabinet over rechts en mag Timmermans het proberen als op-een-na-grote? Misschien gaat Timmermans voor een functie elders waarin hij wél tot zijn recht komt? De tijd zal het leren.

Geen spannende aspecten

Laten we maar snel kijken naar de standen die horoscoop van december 2023 ons serveert. De langzame planeten maken geen onderlinge aspecten. Dus daar geen spannende ontwikkelingen.

Het meest opvallende is dat Neptunus van richting verandert op 6 december. Van retrograde gaat hij direct lopen. Neptunus is de planeet die ons flink in de luren kan leggen, ons kan verblinden en verwarren. En dat gebeurt helemaal als hij in het toch al wat zweverige (en spirituele) teken Vissen staat, zoals nu. Nu hecht ik niet zoveel waarde aan het direct of retrograde lopen van planeten, maar vooruit, iets zouden we kunnen merken. Zodra Neptunus weer direct loopt, zou het een beetje de goede kant op kunnen gaan. We kunnen enigszins de roze bril afzetten waar onze blik op de werkelijkheid eerder vertroebeld is geraakt. Er kan iets terugkomen van realiteitszin, we ontwaken enigszins uit een soort droom van zelfbedrog.

Er staat een paar keer ‘enigszins’ want zolang Neptunus in Vissen blijft wonen – tot halverwege 2025 – blijven we vatbaar voor luchtspiegelingen, mooie praatjes, complotten en onrealistische verwachtingen.

Fysiek actief

Een andere plezierige stand voor december is Mars in Boogschutter. Mars ging op 23 november naar dit teken en blijft er de hele maand december. Met deze positie van Mars kan de stemming omslaan naar vrolijkheid, optimisme en een grote snelheid en voortvarendheid. Mars is een vuurplaneet die houdt van actie en in een vuurteken zoals Boogschutter kan hij goed met zijn energie uit de voeten. Dat houdt wel een risico in: er worden beslissingen genomen waar niet goed over is nagedacht. En dat optimisme kan ook een beetje verblinden. We geloven en hopen dat het allemaal wel goed komt. Dan kun je teveel geld uitgeven. De huid verkopen voordat de beer is geschoten. In een bui van overmoed iets doen of aanbieden wat je eigenlijk helemaal niet kunt waarmaken. Cadeautjes uitdelen (wat best leuk is in de maand van Sint en Kerst).

Bij deze positie van Mars in de horoscoop van december 2023 is het goed om fysiek actief te zijn, naar buiten te gaan, fijne tochten te maken (met de fiets!). Mars in Boogschutter staat namelijk onder andere symbool van het stalen (Mars) ros want paardrijden valt onder Boogschutter.

Maar al op 4 januari zijn de happy days voorbij: dan schuift Mars door naar Steenbok. Dan is het tijd om praktisch en nuchter te handelen. Passen en meten, dingen doorrekenen, klopt het wel, kan het allemaal wel? Dan moet er ineens ook hard gewerkt worden. Maar voor nu kunnen we even ontspannen en genieten van een blijmoedige december.  

Johanna Blok is astroloog en publicist. Meer: www.johannablok.nl.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest