Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop van november 2023 – verwacht het onverwachte

/
/
/
60 Views

De energie van de oktobermaand met het conflict in Israël is met recht een “spannende” geworden, zachtjes uitgedrukt. De novembermaand gaat op de ingeslagen weg verder: verwacht het onverwachte, aldus Johanna Blok.

Mars in Schorpioen, Jupiter in Stier, Saturnus in Vissen, Uranus in Stier, Neptunus in Vissen, Pluto in Steenbok.

Voordat we naar november kijken, kort een terugblik op oktober. Toen schreef ik: “Oktober is een spannende maand. Na een periode van bijna een half jaar (vanaf 1 mei) retrograde, gaat Pluto op de 11e oktober direct lopen. Dan zal Pluto met zijn transformerende krachten langere tijd zijn stempel drukken op de graden van de dierenriem waar hij van richting verandert. Dat is op ongeveer 28 graden Steenbok. Mensen met persoonlijke planeten (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars) op 28 graden Ram, Kreeft, Weegschaal of Steenbok (plus of min 3 graden), let op. In de dagen rond 11 oktober kan het spannend worden. Meestal komt het tot een crisis rond een thema waarmee je al langer worstelt in je persoonlijke ontwikkeling.”

Gaza

Toen de aanslag op Israël werd gepleegd en dit de aanval op Hamas en de Gazastrook ontketende, vroeg ik me meteen af of Israël ook een persoonlijke planeet op 28 graden had staan.  Israël werd gesticht op 14 mei 1948: Zon 23 graden Stier, Maan 3 graden Leeuw, Mercurius 10 graden Tweelingen, Venus 4 graden Kreeft en Mars 28 graden Leeuw.

Mars, de oorlogsgod en de planeet van agressie, boosheid, assertiviteit, initiatief, fysieke power et cetera, kreeg een gemene slag onder de gordel van Pluto, de duistere macht, die manipuleert en wil dat de onderste steen boven komt.

Dit aspect van Mars en Pluto viel onder een hoek van 150 graden (inconjunt). Dat is een erg ongemakkelijk aspect dat ook wel wordt gezien als geladen met karma, onafgeronde zaken uit het verleden blijven dooretteren en op een nare manier opspelen.

Ik ben niet de aangewezen persoon om inhoudelijk op het conflict in te gaan tussen Israël en Hamas. Maar als Pluto en Mars met elkaar in conflict zijn, volgt een gevecht op leven en dood. Dus erg optimistisch stemt het niet. Als we ook nog bedenken dat Mars tot 26 november in het wraakzuchtige en ‘alles of niets’-teken Schorpioen verblijft, dan is er weinig kans dat de gemoederen tot bedaren komen.

Allemaal onberekenbaar

Verder staat Mars in de eerste helft van november recht tegenover Uranus in Stier. Dat is het meest opvallende aspect van deze maand. Dat aspect zegt: verwacht het onverwachte! Dat geldt niet alleen voor Israël- Hamas maar voor ons allemaal. We zijn allemaal een beetje onberekenbaar. Driftig ook. En ongeduldig. We kunnen diepe woede voelen als ons gevoel van vrijheid in het gedrang is. We kunnen dingen doen waarmee we onszelf verrassen (saillant dat er nog zoveel zwevende kiezers zijn voor de Tweede Kamerverkiezingen…). En we kunnen een enorme onrust voelen. Handelen om het handelen, om maar niet stil te hoeven zitten, te hoeven wachten. We kunnen dapper breken met routines en tradities. Alles is nu anders dan normaal.

Maar met Uranus in Stier zit er achter die opstandige houding toch iets conservatiefs, iets dat wil dat dingen weer worden zoals vroeger. Tegenstrijdig? Ja dat is ook een woord dat past bij Mars oppositie Uranus. De dingen die je doet, kunnen blijk geven van tegenstrijdigheid. Met zo’n aspect is het de kunst om even te vertragen. Goed na te denken voor je overgaat tot handelen. Acties hebben namelijk consequenties. En die zijn met Mars oppositie Uranus vaak helemaal niet te overzien. Het is dat ene golfballetje dat van de baan raakt, in het oog van een blinde voorbijganger die daardoor weer gaat zien. Zoiets. Dat speelt op persoonlijk vlak, maar ook op het wereldtoneel.

Verkiezingen 22 november

Natuurlijk moeten we ook een blik werpen op de planeetstanden van 22 november (datum van de Tweede Kamer-verkiezingen) voor Pieter Omtzigt (8 januari 1974), Frans Timmermans (6 mei 1961) en Dilan Yesilgöz (18 juni 1977) want tussen deze drie zal het gaan spannen.

Als we de astrologische wetten volgen, zou diegene met de mooiste aspecten van Jupiter (geluk), Saturnus (bestendiging), Chiron (uitverkoren zijn), Uranus (populariteit), Neptunus (collectief onbewuste) en Pluto (macht) de verkiezingen kunnen winnen. Wie van de drie heeft op de verkiezingsdag de beste punten? Moeilijke aspecten met deze planeten werken juist tegen.

Dilan YesilgözPieter OmtzigtFrans Timmermans
Positief:  
Jupiter conjunct MarsJupiter conjunct MarsJupiter driehoek Pluto
Chiron sextiel Jupiter Saturnus driehoek SaturnusChiron conjunct Zon
Chiron sextiel MercuriusChiron sextiel JupiterNeptunus conjunct Mercuri
Chiron driehoek SaturnusChiron conjunct ChironPluto conjunct Saturnus
Chiron driehoek Neptunus  
   
Negatief:  
Jupiter oppositie UranusJupiter vierkant VenusJupiter oppositie Neptunus
Neptunus vierkant ZonJupiter inconjunct NeptunusChiron vierkant Mars
Pluto inconjunct ZonJupiter inconjunct PlutoUranus vierkant Uranus
 Chiron vierkant Zon 
 Chiron vierkant Mercurius 
 Neptunus inconjunct Uranus 
 Pluto inconjunct Saturnus 
 Pluto vierkant Uranus 

En de winnaar wordt…

Dilan Yesilgöz ziet er op het eerste gezicht uit als de kandidaat met de mooiste aspecten op 22 november. Ze is de uitverkorene, de Cinderella van het lot, de winnares van de verkiezingen. Maar Pluto inconjunct Zon wijst erop dat ze (tot haar grote frustratie) toch naast de macht grijpt.

Frans Timmermans heeft de minste succesaspecten, dus dat wordt geen al te overtuigende verkiezingsuitslag. Maar hij heeft tegelijk twee erg belangrijke en stabiele machtsaspecten. Jupiter driehoek Pluto en Pluto conjunct Saturnus.

En Pieter Omtzigt, ja ook hij is een winnaar, een uitverkorene die dag, maar zijn machtsaspecten (met Pluto) zien er niet florrissant uit.

Ik stel me voor dat hij vanwege zijn enorme overwinning als eerste aan zet is om een regering te vormen, dat hem dat het beste lijkt en ook lukt met Timmermans. En dat die dan Minister-President wordt. En dan bijt Omtzigt zich de komende vier jaar de tanden stuk op het spel van de macht, terwijl Timmermans groeit in zijn rol met die krachtige machtsaspecten.

Voordat ik deze berekening had gemaakt, kon ik er niet wijs uit worden, maar nu ik systematisch de planeten bekijk en het opschrijf, lijkt het een beste logische uitkomst. Maar goed, de maandvoorspelling begon met ‘verwacht het onverwachte’. Astrologie is geen keiharde wiskunde, en voorspellen… het blijft een waagstuk dus we gaan het zien. Maar als ik mee zou doen met een verkiezingstoto, dan werd dit mijn inzet.

Johanna Blok is astroloog en publicist. Meer: www.johannablok.nl.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest