Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De horoscoop van maart 2023 – Bam! Pluto naar Waterman

/
/
/
113 Views

Er staan ons volgens de horoscoop van maart 2023 ons twee grote veranderingen te wachten. Zowel Saturnus als Pluto schuiven een teken op. De eerste op 8 maart, de tweede op 24 maart.

Maart 2023: Jupiter in Ram – Saturnus in Waterman/Vissen – Chiron in Ram – Uranus in Stier – Neptunus in Vissen – Pluto in Steenbok/Waterman

Saturnus en verantwoordelijkheid

Als Saturnus in de horoscoop van maart 2023 het teken Vissen binnengaat, kunnen we spreken van een collectieve ‘reality check’. Terwijl Neptunus in Vissen jaren zijn best heeft gedaan om ons in slaap te sussen, te verwarren of juist collectieve angsten, illusies en wanen aan te wakkeren, komt Saturnus ineens met harde feiten aanzetten. Alleen maar ‘positief denken’ of een roze bril opzetten om problemen op te lossen is er niet meer bij. We beseffen: het komt niet vanzelf goed! Er ontstaat een collectief gevoel van urgentie: er moet aangepakt worden en hard ook.

Tegelijk is de verbondenheid die we voelen met slachtoffers, dieren, de natuur niet langer een kwestie van mooie praatjes, Saturnus stimuleert ons om écht verantwoordelijkheid te nemen, problemen écht aan te pakken. Dat is een kwestie van hard werken en het resultaat kan even op zich laten wachten.

Maar het lichtpunt is dat we kunnen zien dat er echt iets gebeurt op het gebied van de rechten van alles wat kwetsbaar is, waaronder de dieren en de natuur. Letterlijk zou Saturnus – die ook de rechtsorde vertegenwoordigt – zich kunnen bekommeren om het recht van de zee (Vissen en Neptunus). Dat gebeurt natuurlijk niet allemaal binnen het tijdsbestek van één maand, maar we kunnen in maart de aanzet hiervoor merken of zien.

Pluto en macht

Tegelijk gaat de ‘kernkracht’ van Pluto in de horoscoop van maart 2023 voor het eerst sinds 1778 naar Waterman. Pluto gaat over het centrum van de macht, over het kost wat kost willen vasthouden maar toch moeten loslaten, over de projectie van verdrongen gevoelens op de ander. En Waterman is het teken van het collectief, van systemen die een betere wereld beloven, van technologie (elektriciteit, internet).

De vorige periode dat Pluto door Waterman viel samen met het begin van De Verlichting, waarin ratio en wetenschap, modernisme en individualisme steeds machtiger en bepalender werden.

Niemand weet hoe deze nieuwe verlichting anno 2023 eruit zal zien, meestal schiet onze verbeelding tekort, maar de macht van internet, robotica, artificiële intelligentie, databases en het denken hierover, zouden een enorme vlucht kunnen nemen. Wat we tot nu toe hebben gezien zou daarbij vergeleken weleens kinderspel kunnen zijn.  

Die vorige periode van Pluto in Waterman viel ook samen met de Franse Revolutie: vrijheid, gelijkheid en broederschap en met het einde van de macht van de Franse royalty (Frankrijk valt onder het teken Leeuw).

Welk koninkrijk zal ditmaal ten val worden gebracht door zijn eigen volk? Poetin? Saillant detail is dat Poetin in de geboortehoroscoop de planeet Pluto op de Zuidelijke Maansknoop heeft in het teken Leeuw… Zou de oorlog toch sneller voorbij zijn dan we durven hopen?

Het is natuurlijk niet zo dat deze grote omwentelingen plaatsvinden in maart 2023. Pluto kan tot 2043 de tijd nemen om zijn planetaire werk tot stand te brengen. Hooguit kunnen we in maart, als we goed opletten, de voortekenen aanschouwen van wat komen gaat.

Scheikundige plutonium

PS

Pluto staat ook voor kernkracht (Plutonium) en dat in het explosieve en onvoorspelbare teken Waterman… Dat zou de nucleaire spanningen kunnen doen toenemen en zelfs uit de hand laten lopen. In maart zal dat nog niet gebeuren, maar halverwege mei maakt Jupiter een vierkant met Pluto in Waterman vanuit Stier. Dan zou het machtsvertoon groteske vormen kunnen aannemen, want Jupiter laat alles groeien, ook de dingen die we niet leuk vinden. Daarover meer in een volgend bericht.

Johanna Blok is astroloog en publicist. Meer: www.johannablok.nl.

(Lees de horoscoop van vorige maand nog eens na).


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest