Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop van februari 2023: einde aan de beperkingen

/
/
/
100 Views

De horoscoop van februari 2023 toont rust aan het front van de langzame planeten. Tijd om eens terug te kijken op de energie van Saturnus de laatste paar jaren. En verder deze maand: Jupiter in Ram, Saturnus in Waterman, Chiron in Ram, Uranus in Stier, Neptunus in Vissen en Pluto in Steenbok.

De langzame planeten blijven in dezelfde tekens staan als vorige maand. Er is één aspect tussen de langzame planeten: een conjunctie tussen Jupiter en Chiron, vanaf 23 februari. Verder staat Saturnus deze maand voor het laatst in Waterman om daar pas in 2050 terug te keren. Daarom aandacht voor deze Saturnuspositie.

Saturnus in Waterman

Eerst even kort terug in de tijd: Vanaf eind maart 2020 liep Saturnus door Waterman. In die periode gebeurde het drie keer dat Saturnus een vierkant vormde met Uranus in Stier. Van 10 januari tot 18 juli 2021, van 29 november 2021 tot 18 januari 2022 en van 14 augustus 2022 tot 22 november 2022.

Saturnus vertegenwoordigt het gezag, de wet, de regels en de beperkingen, het dragen van verantwoordelijkheid. Uranus staat voor het rebelse, het verlangen naar vrijheid, mensenmassa’s en (oa digitale en politieke) systemen die het menselijke aspect proberen te overstijgen. Zo’n vierkant duidt op een enorme spanning, op tegengestelde belangen. In de vaste (lees koppige) tekens Stier en Waterman gaat het dan hard tegen hard.

Het is misschien niet verbazingwekkend dat twee van deze vierkanten ongeveer samenvielen met een lockdown. Bij de derde was sprake van energietekorten. Weer moesten we ons als mensheid beperken. Dit keer niet door binnen te zitten, althans niet onvrijwillig, maar door energiearmoede. Omdat de prijzen voor fossiele brandstoffen de pan uitrijzen.

Planeet geeft beperkingen

Maar ook als deze vierkanten niet actief waren, konden we Saturnus in Waterman aan het werk zien. Saturnus is een planeet die beperking geeft, die de grenzen laat zien. Waterman vertegenwoordigt het groepsgevoel, het sociale element.

Is het dan vreemd dat polarisatie de afgelopen jaren sterk toenam? Dat mensen zich niet meer met elkaar verbonden voelen? Hoeveel vriendschappen (Waterman) zijn er niet (heel Saturnaal) bekoeld omdat de meningen over corona, milieu, de politiek opeens te ver uit elkaar lagen. Denk ook aan de rol die Facebook (ook zo’n Uranus/Waterman-fenomeen) hierbij speelde. In plaats van het systeem dat iedereen bij elkaar bracht, werd het een splijtzwam met mensen die elkaar blokkeren en unfrienden omdat ze elkaars mening compleet van de zotte vinden. We hebben als het ware de grenzen van vriendschap onder ogen moeten zien, door de doorgang van Saturnus. Wie zich afsluit van ‘de groep’ ervaart een bepaalde eenzaamheid, een typisch Saturnusgevoel dat veel mensen de afgelopen jaren op allerlei manieren konden ervaren.

Grenzen stellen

Is het vreemd dat de roep om grenzen te stellen aan het aantal immigranten steeds groter wordt? Terwijl mensen op zoek zijn naar vrijheid toont Saturnus zich van zijn gierigste kant, want er is schaarste aan middelen, opvang, huizen.

Ooit was Saturnus de heer van Waterman, reden voor sommige astrologen om de positie van Saturnus in Waterman als gunstig te bestempelen. Ik heb daar mijn twijfels bij. Elke planeetpositie in een teken heeft sterke en zwakke kanten. Saturnus zorgt altijd voor een beproeving. Het positieve is dat die beproeving leidt tot een soort meesterschap als hij met goed gevolg wordt afgelegd.

Toch sociaal

Het meesterschap van Saturnus in Waterman zou hem erin kunnen zitten dat we wél ons sociale gezicht laten zien. Dat het fundament van de democratie wordt verstevigd, voor alle lagen van de bevolking. We hebben gezien dat de politiek hierin voorzichtig stappen zet. Misschien nog wat onwillig, maar ook vanuit het besef dat de tweedeling en het protest anders écht te groot worden. Maar we zijn nog erg ver verwijderd van ‘sociaal meesterschap’.

Maart geeft verzachting

Nog even over Chiron conjunct Jupiter. Die zal in maart tot volle kracht komen. Het is een stand die heling, vergeving, verzachting en empathie brengt. Misschien worden er nieuwe medicijnen ontdekt, misschien kunnen we ons hart weer openen voor vrienden die er een andere mening op nahouden dan wijzelf. Volgende maand meer over deze veelbelovende stand.   

Johanna Blok is astroloog en publicist. Meer: www.johannablok.nl.

(Lees de horoscoop van vorige maand nog eens na).


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest