Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop van januari 2023: Jupiter en wapengekletter

/
/
/
207 Views

Deze maand hebben de langzame planeten ons in de horoscoop van januari 2023 niet zoveel spannends te melden. Het meest opvallende is de positie van Jupiter in het vuurteken Ram. De verhuizing van Jupiter naar Ram vond al halverwege december plaats, maar in januari gaat hij met volle kracht vooruit in dit teken.

Ram en Jupiter zijn vuurvrienden. Het vuur van Jupiter wordt in Ram aangewakkerd en Jupiter laat het vuur van Ram groeien. Dat kan een explosief mengsel vormen.

Jupiter is een planeet die zorgt voor groei en expansie van wat te maken heeft met ijzer en staal (Ram). Denk aan de staalproductie, wapens. De productie van wapens kan toenemen. Of zou er iets gebeuren bij Tata Steel?

Oekraïne

In het vechtlustige teken Ram dat een relatie heeft met oorlog en strijd, belooft dat in de horoscoop van januari 2023 elk geval niet veel goeds. Oorlog zal waarschijnlijk verergeren. De ego’s van strijdende partijen worden opgeblazen tot enorme proporties. De gedachtes gaan dan al snel naar Oekraïne. De kans dat Poetin of Zelensky water bij de wijn doet is in zo’n periode bijzonder klein. En de strijd kan verder oplaaien.

 • Horoscoop van januari 2023:
 • Jupiter in Ram
 • Saturnus in Waterman
 • Chiron in Ram
 • Uranus in Stier
 • Neptunus in Vissen
 • Pluto in Steenbok

Hoop en optimisme

Ook in andere, minder in het oog springende conflicten is de kans gering dat iemand inbindt of toegeeft. Jupiter in Ram maakt dat mensen erg overtuigd zijn van zichzelf (dat geldt ook voor kinderen die momenteel worden geboren). Die strijdlustige energie kan worden gevoeld tot halverwege mei als Jupiter naar het kalmere en vredelievende teken Stier gaat.

Maar Jupiter is ook de brenger van hoop, geloof en optimisme. Dat kan zich vertalen in een positieve houding voor veel mensen. Ook al is het winter, ook al regent het pijpenstelen, er komen betere tijden aan. We voelen ons beter. Zo’n mindset in de horoscoop van januari 2023 werkt aanstekelijk, of de realiteit die nu rechtvaardigt of niet.

Overtuigingen

De positie van Jupiter is extra belangrijk voor mensen die werken met zijn energie. Dat zijn mensen met een boodschap zoals goeroes, dominees, leraren, filosofen of cabaretiers. Ook in de politiek zien we veel ‘kinderen’ van Jupiter. Het heilige geloof in de juistheid van de eigen overtuigingen is kenmerkend voor politici en andere ‘jovialen’. Dat geloof in het eigen gelijk is een kwaliteit, maar ook een achilleshiel in de horoscoop van januari 2023. Want de waarheid ligt ergens in het midden.

Fanatiek

Mensen die varen onder de vlag van Jupiter kunnen voelen dat hun energie en daadkracht toeneemt, dat ze ergens voor willen vechten, er voor willen staan, dat ze een verhaal willen overbrengen. Dat ze minder twijfelen en meer doorpakken. Het enthousiasme waarmee ze dat doen, kan ervoor zorgen dat ze anderen meeslepen. Zo kunnen zich fanatieke groepen en denkbeelden vormen. Het resultaat hoeft niet perse leuk en aardig te zijn. Denk aan de projectie van White Lives Matter op de (stalen!) Erasmusbrug op oudejaarsavond.

Polarisatie

Het kan in de politiek nog moeilijker worden om tot elkaar te komen. Terwijl we al zo worstelen met polarisatie op Nederlands én wereldniveau. Die polarisatie is de energie van Pluto in Steenbok die al jarenlang voor verharding van machtsstructuren zorgt. Daar zullen we niet zo lang meer last van hebben, want Pluto verhuist binnenkort – dit jaar enkele maanden en volgend jaar definitief – naar Waterman. Maar de eerste maanden van 2023 en in de horoscoop van januari 2023 is het net alsof Jupiter er nog een schepje bovenop doet.

Johanna Blok is astroloog en publicist. Meer: www.johannablok.nl.

(Lees de horoscoop van vorige maand nog eens na).


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest