Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Gezond recept – Verwarmende vegetarische ‘kippensoep’

/
/
/
489 Views

In de Chinese voedingsleer wordt onderscheid gemaakt tussen verwarmende en verkoelende voeding. Dit is een heel interessante manier om naar voeding te kijken, die hier nog niet zo bekend is.

 

Door Annet van Dorsser, RawFood.nl

 

Je kent vast wel wat voorbeelden van verwarmende voeding: warme chocolademelk of erwtensoep na een schaatstocht is verwarmend. Neem je op dat moment een banaan of groene salade dan krijg je het daar koud van, die neem je liever in de zomer op het strand.

Mensen die vegetarisch, veganistisch of rauw gaan eten, krijgen het vaak koud in de winter. Dit hoeft helemaal niet. Ook eten dat rauw of zelfs koud is, kun je zo bereiden dat het een verwarmend effect op je lichaam heeft. Over dit onderwerp heb ik het eBook “RawFood in de Winter” geschreven.

Hieronder volgt een rawfoodrecept dat heerlijk verwarmend is. Dit komt door de ingrediënten en de bereidingswijze; vegetarische ‘kippensoep’.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gramknolselderij, in kleine stukjes gesneden

250 gramzoete aardappel in sliertjes geraspt (je vermicelli)

1 grote geraspte wortel

½ bos fijn gesneden bladselderij

150 gramgeweekte amandelen (paar uur weken, weekwater weggooien)

4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

500 ml warm water

2 of 3 eetlepels shoyu of tamari (sojasaus)

2 teentjes knoflook

klein stukje gember of wat gemberpoeder

mespuntje cayennepeper

 

Bereiding:

Doe het water, de knolselderij, amandelen, olie, shoyu/tamari, gember, knoflook en cayennepeper in de blender en maak er een romige soep van. Dit mengsel doe je in een grote pan en hier roer je de overige ingrediënten doorheen. Je kunt de soep opwarmen tot hij net lekker warm is, dit is bij ongeveer 40 graden Celsius.

Voilà, je lekker verwarmende rauwe “kippensoep” is klaar.

Het zijn de inlandse wintergroenten, vetten en specerijen die deze soep zo lekker verwarmend maken. Met name de cayennepeper heeft dit effect. Hiervan heb je maar een heel klein beetje nodig, want de meeste cayennepeper is ontzettend scherp.

Eet smakelijk!

Meer recepten en informatie over voeding: www.kd.nl en www.RawFood.nl (vraag daar de gratis recepten aan). Hier is ook het eBook ‘RawFood in de Winter’ te krijgen.

 

 

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest