Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Over het ontwaken van je kosmische kind – Astrologie en je Zwarte Maan, alias Lillith

/
/
/
1122 Views

Er zit een Zwarte Maan in de geboortehoroscoop. Het begrip Zwarte Maan roept direct iets heksen-op-bezemerigs en duisters op. Toch heeft het ieder iets te vertellen; een ongekende werkelijkheid die ook met de Nieuwe Tijd te maken heeft.

 

Door Monique Leurink

 

De Nieuwe Tijd is het ontdekken van nieuwe ruimte in jezelf. De Zwarte Maan is precies het teken waarin deze Nieuwe Tijd staat. Er is de mogelijkheid om tot een versnelde verruiming van bewustzijn te komen, voorbij je persoonlijkheid, tot kosmisch bewustzijn. De energie is beschikbaar, maar je moet je daar zelf op gaan afstemmen. Net als een radio moet je de juiste golflengte hebben om de frequentie steeds beter te kunnen ontvangen. Hoe? Door je kosmische essentie te benoemen.

Tweegeborene

Als mens ben je een tweegeborene. Je hebt twee afkomsten. De ene is die van je geboorte in de bloedlijn. Van daaruit heb je je familie, erf je familiegenen, familiepatronen en ben je lid van de familiestamboom. Vanuit deze lijn bouw je je persoonlijkheid op en kom je terecht in een wereld van dualiteit. En van vernauwd bewustzijn.

De andere afkomst is kosmisch. Je hebt een benoembare kosmische identiteit. Deze kant van je is direct verbonden met je ziel en essentie. Heel vaak staat deze afkomst haaks op die van je bloedlijn. Vanuit essentie ervaar je het leven in eenheid en in tijdloosheid. Zo stond je nog voor een groot deel in het leven voordat je naar school ging. Als kind kom je op aarde in totale verbondenheid met essentie. Het kind IS essentie. Omdat eerst de persoonlijkheid moet worden opgebouwd, wordt essentie in je vroegste jaren naar de achtergrond geschoven om in het latere leven tot ontwikkeling te komen.

De Zwarte Maan in je geboortehoroscoop vertegenwoordigt je essentie, je kosmische identiteit. Het is een aanwijsbare plaats in deze horoscoop. Wanneer die essentie wordt benoemd, wordt dit door vrijwel iedereen herkend. Het roept vaak veel emoties, pijn en ontroering op omdat je als kind door je omgeving ontkend werd in wie je in essentie bent. De plaats waar de Zwarte Maan in de horoscoop staat, noemen we het kosmisch geboortekanaal. Hier begint de opening naar ruimtelijkheid en kosmisch bewustzijn. Ja, dit punt in de horoscoop is het begin van de tweede geboorte, die van het kosmisch kind in je.

 

Kenmerken van de Zwarte Maan

De Zwarte Maan:

… is je opening naar kosmisch bewustzijn;

… vertegenwoordigt wie je in essentie bent;

… is het ontwaken van het kosmisch kind in je;

… herbergt een uitzonderlijke en unieke gave;

… ontwikkel je wanneer je luistert naar je intuïtie;

… is de kant waar je op je allerpuurst bent ;

… … gaat voorbij je ego en je persoonlijkheid;

… vertegenwoordigt je meest unieke en uitzonderlijke kant;

… staat los van je bloedlijn en erfelijke eigenschappen;

… is de kant waar je grootste passie en creativiteit liggen;

… herbergt een weten en gave die af is, je hoeft niets te leren;

… brengt een grote en duurzame vreugde wanneer je vanuit essentie gaat leven.

Als je een tweegeborene bent, word je dus twee keer geboren. Althans, dat is de bedoeling. En dat is ook een van de kenmerken van de nieuwe tijd. In de oude tijd lag de focus van onze ontwikkeling voornamelijk op het opbouwen van de persoonlijkheid, de persoonlijke ontwikkeling dus. De nieuwe tijd staat ook in het teken van wakker worden van deze kosmische kant in ons. Het ontwaken van je kosmisch kind in jezelf leidt automatisch naar kosmisch bewustzijn.

 

Volwassenheid

De ontwikkeling van het ouderlijk kind leidt tot persoonlijke volwassenheid. Hierop hebben je ouders, opvoeders, school, omgeving, studiegenoten en collega’s mede een grote invloed. De ontwikkeling van het kosmisch kind in je leidt tot spirituele volwassenheid. De opvoeding van het kosmisch kind is anders. Dit kind in jezelf is net zo kwetsbaar als het andere kind. Het heeft de grote pijn van ontkenning ervaren, van niet gezien zijn. De opvoeding van dit kind moet je zelf doen. Maar hoe doe je dat?

 

Eerste fase – jezelf geloven Door te onderkennen dat je een buitengewone kwaliteit in je hebt waarin je vaak zelf niet gelooft omdat je daarin ontkend bent. Het gaat dus eerst om jezelf daarin te onderkennen en jezelf te geloven. Bijna alle mensen met wie ik in deze fase werk, zetten grote ogen op als ze hierop worden geattendeerd. Het gaat er nu om dat je de ontkenning omzet in kracht. Juist omdat je hierin buitengewoon en helder bent, heb je iets te geven wat anderen niet hebben.

 

Tweede fase – onderscheid maken De tweede fase is dat je een onderscheid gaat maken tussen GP’s en SP’s; Goed Publiek en Slecht Publiek. Deze benaming is niet bedoeld als oordelend maar als handvat om jezelf verder mee te helpen. De SP’s zullen je daarin tegenhouden. SP’s spiegelen vaak de conditioneringen en overtuigingen die je overnam vanuit je jeugd. Het zijn personen die je daarin graag vast willen houden, omdat zij zelf daarin ook vastzitten. De GP’s zullen je stimuleren in je essentiële gave. Ze vinden het leuk en spannend als je je waarste zelf naar boven wilt halen. Het heeft geen zin om in discussie te gaan of de strijd aan te gaan met SP’s. Je kunt je energie beter richten op de mensen die je stimuleren om vanuit essentie te gaan leven.

 

Derde fase – creëren De derde fase is dat je je creativiteit gaat aanwenden om te gaan creëren vanuit je essentie. Want achter deze goddelijke kiemkracht zit een enorme scheppingsdrang die verbonden is met het universum.

 

Voorbeeld

Stel dat je de Zwarte Maan in het 7e huis hebt staan in het teken Leeuw. Dan heb je een essentiële gave om verbindingen te maken. Dat doe je door communicatie en afstemming. Wanneer twee partijen ruzie hebben dan ben jij de aangewezen persoon om zonder oordeel te luisteren en ze opnieuw met elkaar in gesprek te brengen wat kan leiden tot nieuwe verbinding. Daarom ben je heel goed in de dialoog en kun je goed luisteren. In je persoonlijke relatie wil je het ultieme. Je wilt het beste uit jou en je partner halen en daarmee alle ups en downs in de relatie tot communicatie brengen zodat de kwaliteit van de relatie steeds beter wordt. In beroepen als mediator, rechter, relatietherapeut, e.d. ben je als een vis in het water. Met de Zwarte Maan in het teken Leeuw kun je de beide partijen ook heel goed in hun eigen kracht zetten, hun eigen authenticiteit laten ontdekken en ze inspireren om vanuit hun hart de verbinding verder te laten groeien. Dit doe je zonder dat je er iets voor hebt geleerd, vanuit intuïtie. Daarom geeft het je steeds meer vreugde. Er zijn 12 huizen x 12 dierenriemtekens dus 144 combinaties mogelijk. De combinatie die jij hebt, moet altijd in verband worden gebracht met je persoonlijkheid. En dat maakt ieder mens nu juist weer zo uniek.

 

Monique Leurink is Spiritueel Astroloog. Zij is docent en trainer aan de opleiding tot Nieuwetijdstrainer Zintobeing, die van start gaat in januari 2015. In deze opleiding leer je jezelf en anderen essentieel te ontwikkelen naar spirituele volwassenheid. Ook organiseert Zintobeing in dit kader workshops in Nederland en in het Kathaarse Zuid-Frankrijk. www.lunanegra.nl/zintobeing. Haar boek Nieuwe Bakens voor een Nieuwe Tijd gaat over de Zwarte Maan en de Nieuwe Tijd.

 

 

Zwarte Maan of Lilith

 

De Zwarte Maan wordt ook wel Lilith genoemd, naar de mythologische figuur uit de Zohar, een kabbalistisch werk uit de 13e eeuw. Lilith was de eerste vrouw van Adam (Gen. 27; “man en vrouw schiep hij hen”). Omdat Adam haar van het begin af aan als zijn mindere beschouwde, besloot Lilith uiteindelijk zo ver mogelijk van hem en de aarde weg te vluchten. Daarom noemt men het punt waarop de maan het verst van de aarde verwijderd is ‘Zwarte Maan’ of Lilith. De Zwarte Maan is dus geen planeet maar een astronomische punt in de zon- en maanbaan, net zoals de maansknopen, de Drakenkop en Drakenstaart.

De stand van de Zwarte Maan laat zien wat het donkerste en best verstopte deel van je psyche is en laat zien hoe je reageert als je je in het nauw gedreven voelt en helemaal alleen bent. Lilith brengt je in situaties waarin je liever niet wilt zitten en confronteert je met mensen waar je liever niets mee te maken hebt. Onder invloed van de Zwarte Maan kun je je soms ook erg impulsief gedragen en jezelf in de nesten werken. Omdat Lilith zich verstopt (her)kennen wij haar niet. In tegenstelling met de werking van de planeten en de andere astrologische punten in onze geboortehoroscoop ervaren wij dat deel van onszelf waar de Zwarte Maan voor staat dan ook zelden als iets van onszelf. Bepaalde situaties blijven steeds op je pad komen tot je de les die eruit te halen valt ook echt hebt begrepen. De Zwarte Maan is dus een paradox, zowel een pijnpunt, een blokkade, alsook een kans om te groeien. Wanneer je je bewust kunt worden van de donkere kanten in jezelf, kun je de negatieve eigenschappen uiteindelijk transformeren en heb je je kansen benut om belangrijke levenslessen te leren. Het huis waarin de Zwarte Maan staat, geeft aan op welk terrein je het erg moeilijk kunt krijgen.

Bron: www.catharinaweb.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest