Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astroloog over februari 2024: ingrijpende Valentijnsmaand

/
/
/
36 Views

In deze rubriek over de horoscoop van deze maand, nu februari 2024, kijk ik normaal gesproken vooral naar de langzame planeten. Dat zijn planeten vanaf Jupiter, die een omloop heeft van dertien jaar, tot Pluto die een omlooptijd rond de zon heeft van 248 jaar. Dat wil zeggen dat Jupiter ongeveer elk jaar van teken verandert en Pluto elke 20 jaar. De omlooptijden van Saturnus (29 jaar), Chiron (51 jaar), Uranus (84 jaar) en Neptunus (165 jaar) liggen daartussen in.

Omdat ze zo langzaam bewegen, blijven de tekens waarin ze staan vaak lang hun stempel drukken op de mensheid. De jaargangen van scholen en universiteiten hebben vaak hun Jupiter gemeen (misschien niet geheel toevallig staat Jupiter voor hoger onderwijs). En hele generaties hebben hun Pluto, Neptunus en Uranus in hetzelfde teken. Zo’n generatie krijgt dan bepaalde kenmerken, die we vaak terug zien in beschrijvingen van trendwatchers. De hedonistische babyboomers met Pluto in Leeuw bijvoorbeeld of de hardwerkende generatie die erna kwam: de tweeverdieners die zowel mantelzorgers als ouders waren: Pluto in Maagd.

9/11

Daarnaast kunnen deze planeten botsen of samenwerken. Daaruit proberen we als astrologen conclusies te trekken over ingrijpende gebeurtenissen.

Op de beroemde datum 9/11 (2002) bijvoorbeeld was er een oppositie te zien tussen Pluto in Boogschutter en Saturnus in Tweelingen. Even samenvatten: een intense botsing tussen de wereldautoriteit (Saturnus, VS) en destructieve machten (Pluto, Isis) leidt tot destructie. Het bijzondere is dat Saturnus ook de planeet is van architectuur, stenen structuren. En dat die op dat moment in het teken Tweelingen stond. De twin towers… En het teken Boogschutter gaat over het geloof in een bepaalde filosofie, religie. Zo letterlijk ben ik ze niet vaak meer tegengekomen. Maar er zijn genoeg voorbeelden waarin astrologie bijna woord voor woord kan verklaren waar we op aarde mee bezig zijn. Ook de boerenprotesten die al een tijd gaande zijn: de rebelse en revolutionaire planeet Uranus in het teken van de boeren en de landbouw: Stier. En je ziet ook: zoiets beperkt zich niet tot Nederland alleen. Inmiddels rijden de tractors in half Europa op de snelwegen. Overigens is in Afrika ook een boerenrevolutie gaande maar dan anders. Daar doet in hoog tempo de landbouwtechniek zijn intrede om de snel groeiende bevolking te kunnen voeden.

Kabbelen

Maar in deze februarihoroscoop van 2024 laat de sterrenhemel niet zoveel ‘grote’ ingrepen zien. Geen langzame planeten die van teken of richting veranderen, geen dramatische aspecten, geen keerpunten. De zaken kabbelen zo’n beetje op dezelfde voet voort. Geen vrede in Gaza, geen vrede in Oekraïne, geen kabinet, en in de VS blijft Trump de loftrumpet over zichzelf blazen. Alhoewel.. daarover verderop iets meer.

Waar het op het wereldtoneel ontbreekt aan verrassingen, is dat op persoonlijk vlak een ander verhaal. Pluto in Waterman krijgt achtereenvolgens visite van Mercurius (4 tot 6 februari), Venus (11 tot 16 februari) en Mars (15 tot 18 februari).

Dan kun je er gif op innemen dat iedereen met belangrijke planeten tussen ongeveer 0 en 4 graden van een teken (vooral Waterman, Leeuw, Stier en Schorpioen, Tweelingen en Weegschaal, maar ook de rest kan meedoen.) een paar zeer heftige dagen voor de boeg heeft.

Dat begint van 4 tot 6 februari. Dan kan er een bericht komen dat jouw wereld op zijn kop zet. Of iemand zegt iets met zo’n intensiteit, zo’n heftigheid, dat het diepe indruk maakt. Er is ook opwinding, onrust. Dingen die gezegd worden leiden tot explosieve situaties. Mensen kunnen in de huiskamers hevige ideologische discussies voeren over politiek (Waterman), wat tot persoonlijke strijd kan leiden. Het is alsof de heftige situaties in de wereld ons allemaal persoonlijk aangaan. Pluto houdt er ook van om zaken te onthullen. Denk aan een mediaschandaal rond een Waterman-onderwerp. Politiek, digitalisering, AI, kernenergie.

Stapelverliefd

Meteen daarna (11 tot 16 februari) kan allerlei intense persoonlijke strijd oplaaien, als Mars over Pluto gaat. Dat betreft natuurlijk ook bekende mensen, dus het kan zomaar dat twee leiders of meer, een onverkwikkelijk debat met elkaar aangaan. De ingehouden woede en de manipulaties van Pluto blijven door Mars niet langer binnen, maar komen met explosieve kracht naar buiten. Dat kan zeer onaangenaam zijn.

Maar halverwege (15 – 18 februari) komt Venus aanzetten om de harmonie terug te brengen. Relaties kunnen volledig transformeren in die paar dagen, want als Venus en Pluto samenkomen, wil je alles van elkaar weten en ontstaat een intense band.

Dit betekent ook dat Venus en Mars tussen 11 en 18 februari samenkomen. Dat zijn traditioneel de planeten die horen bij gevoelens van verliefdheid en seksuele aantrekkingskracht, het mannelijke en vrouwelijke die zich met elkaar verenigen.

Als Pluto daar nog wat kernkracht bijdoet, kunnen relaties zich vormen maar ook ontbinden. Want dan is het alles of niets. De emoties tussen partners kunnen escaleren. Misschien binnen een paar dagen tijd van stapelverliefd tot helemaal bekoeld of omgekeerd. En dat allemaal rond Valentijnsdag! Je kunt die dag maar beter in bed blijven. Of juist niet.

Trump

Dat hele rijtje van Mercurius, Venus, Mars en Pluto in Waterman staat recht tegenover de planeet Saturnus van Donald Trump. Dan kan er het nodige misgaan in je leven. Niet van de ene op de andere dag. De duistere kracht van Pluto die alles aan het licht brengt, beweegt langzaam en ondermijnt zijn autoriteit (Saturnus), dat is al een tijdje gaande en zal alleen maar meer op stoom komen. Maar Mercurius, Venus en Mars geven Pluto momentum. Dan gaat er iets mis in de communicatie, of er komt een nieuw schandaal boven water. Mars ondermijnt Trumps zelfbeheersing (voor zover die die heeft natuurlijk, alles is relatief) en Venus… dat gaat over de liefde. Dus Melania (waar is ze eigenlijk?) of andere vrouwen, kunnen van zich laten horen op een manier die niet zo fraai uitpakt voor Trump.

Johanna Blok is astroloog en publicist. Meer: www.johannablok.nl.

Lees hier de horoscoop van januari 2024.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest