Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop van maart 2024: Neptunus’ onderstroom

/
/
/
40 Views

De horoscoop van maart 2024 vormt een mooie gelegenheid om stil te staan bij de planeet Neptunus. Deze planeet is letterlijk wat ongrijpbaar, alles wat hij aanraakt, wordt omgeven door een soort mist, waardoor we er maar moeilijk vat op kunnen krijgen. Ik heb nogal wat collega-astrologen gesproken die op enig moment hebben geworsteld met de duiding van deze grote planeet. Hij staat voor gevoeligheid, subtiliteit, chaos, een lang leven, grenzeloosheid, fantasie en dromen, spiritualiteit, de zee, water, verslaving, het onderbewuste en nog veel meer ongrijpbaars.

Jupiter in Stier – Saturnus in Vissen – Chiron in Ram – Uranus in Stier – Neptunus in Vissen – Pluto in Waterman

Neptunus bevindt zich al vanaf 2012 in het al even gevoelige, beïnvloedbare en subtiele teken Vissen. Daar voelt Neptunus zich thuis en is zijn energie extreem aanwezig (ik mijd bewust het woord krachtig, want daarmee zou ik de Neptuniaanse plank misslaan). En daar blijft hij nog tot 2025. Maar dit jaar, 2024 en dus ook in de horoscoop van maart 2024, is het laatste jaar waarin hij zich het hele jaar in Vissen bevindt. Volgend jaar verblijft hij een deel van de tijd in Ram om daarna in 2026 definitief de oversteek naar Ram te wagen.

Onderstroom

Een van de meest fascinerende kanten van Neptunus vind ik dat hij het collectief onbewuste weerspiegelt. Dat wat we met zijn allen voelen, waar we ons niet bewust van zijn, de onderstroom. Het voorstellingsvermogen en de fantasie van Neptunus kunnen in het teken Vissen groteske vormen aannemen.

En daar verschenen de complottheorieën… de onbestemde angst (voor milieurampen, de talloze problemen rond het water, een epidemie en de macht van de gedigitaliseerde overheid) die het collectief in zijn greep kreeg, moest een gezicht krijgen.

Net als een kind dat ’s avonds bang is in het donker en dat zich voorstelt dat er draken en slangen onder het bed zitten, zo fantaseerde een deel van de mensen dat het allemaal het plan is van het WEF, reptilians en andere geheime, machtige clubs. Hoe Neptuniaans kan het zijn?

Wie nuchter is, zal zich door deze ideeën niet snel laten meeslepen. Maar een deel van de mensen legt verbanden of ziet dingen die er niet zijn. Gevoelige, kwetsbare mensen zijn extra vatbaar voor dit soort wanen, voor dingen die waar lijken te zijn maar die geen basis hebben in de realiteit.

Dat neemt niet weg dat hun angst wel degelijk een grond heeft. Neptunus zorgt namelijk ook voor chaos, voor het gevoel dat we de grip op ons leven kwijt zijn. Dat maakt bang. Alleen is de bron van die chaos niet zo simpel te verklaren en zeker niet in handen van één machtige club. Het maakt een deel van de mensen echter wel een willige prooi voor mensen die een simpele oplossing preken.

Verzachting

Maar Neptunus heeft ook mooie kanten. Ook in de horoscoop van maart 2024. Juist in Vissen maakt hij dat we op een diep niveau de verbondenheid kunnen voelen met alle levende wezens om ons heen, wat zorgt voor meer empathie voor mens, dier en aarde. We voelen ook sterker de aanwezigheid van een onzichtbare of goddelijke energie. In maart maken vier persoonlijke planeten contact met Neptunus waardoor we allemaal op persoonlijk niveau kunnen ‘verzachten’.

Van 7 maart tot en met 10 krijgt Neptunus gezelschap van communicatieplaneet Mercurius. Laten we hopen dat dit bijdraagt aan gesprekken en woorden van verzachting, empathie en verbinding, vooral wat internationale kwesties betreft. Op tien maart schurkt de Nieuwe Maan dicht tegen Neptunus aan, wat een maand inluidt van betrokkenheid en medegevoel. En van 13 tot en met 19 maart passeert de Zon Neptunus, waardoor we ons allemaal sterker identificeren met de zwakkeren, de slachtoffers, waardoor de roep om elkaar te ontzien sterker kan worden.

En tot slot maakt Venus in de horoscoop van maart 2024 contact met Neptunus op de laatste dag van maart (tot en met 4 april), opnieuw een aspect dat zorgt voor onderling begrip, de bereidheid iets van onszelf op te offeren om de ander ruimte te geven.

Johanna Blok is astroloog. Meer: www.johannablok.nl.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest