Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop van september 2023: Pieter Omtzigt meets Jupiter

/
/
/
70 Views

Jupiter gaat in de horoscoop van september 2023 retrograde lopen en er is een dikke kans dat dit een mooie maand voor politicus Pieter Omtzigt gaat worden.

Mars in Weegschaal, Jupiter in Stier, Saturnus (retrograde) in Vissen, Uranus in Stier, Neptunus (retrograde) in Vissen, Pluto (retrograde) in Steenbok.

Het astrologisch meest in het oog springende astrologische evenement van september is de ommekeer van Jupiter in Stier in retrograde richting. Nu ben ik een beetje een dissident wat betreft de betekenis die wordt toegekend aan retrograde planeten.

Mensen die denken dat de treinen vaker vertraging hebben als Mercurius retrograde loopt, kan ik geruststellen. Daarvan blijkt niets uit de NS-data. Of dat mensen met een retrograde Mercurius mentaal minder uit de verf komen… ook dat valt reuze mee. Succesvolle schrijvers bijvoorbeeld hebben net zo vaak een directe als retrograde Mercurius als statistisch verwacht mag worden. Daarom roep ik al jaren dat we die retrograde planeten anders moeten benaderen. Dus aan de retrograde loop van Jupiter vanaf 5 september wil ik niet teveel woorden vuil maken. Het betekent wat mij betreft niet dat we minder geluk hebben of minder positief gestemd zijn.

Jupiter trager

Ganesha, Hindoegod van de wijsheid, op zijn mythische rijdier.

Wat interessanter is, is de plaats waar Jupiter van richting verandert. Daar brengt hij namelijk meer tijd door omdat door de retrograde een vertraging optreedt. Die traagheid maakt de impact van Jupiter op die plek groter. In september gaat het om 15 graden Stier. Voor mensen met een persoonlijke planeet (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars) op 15 graden Stier, Steenbok of Maagd krijgen dan een flinke duw in de rug van Jupiter. Het geluk dat Jupiter brengt wordt er als het ware extra aangezwengeld, net als eventuele groei en expansie.

Dat klinkt leuk en dat kan het ook zijn. Maar de groei van Jupiter is er een zonder strategie, zonder controle, waardoor dingen ook uit de hand kunnen lopen, omdat er een soort overmoed ontstaat. Iemand met Venus op 15 graden Stier zou verliefd kunnen worden, helemaal in die liefde geloven, huis en haard en baan voor de nieuwe liefde achterlaten en er dan achter komen dat het een zeepbel is.

Geluk van Jupiter

Het geluk van Jupiter is onverwacht en kan een droom zijn die uitkomt, maar het is lang niet altijd bestendig. Dat heeft ook te maken met het vertrouwen van de persoon die dit geluk overkomt. Is het vertrouwen groot, dan lukt het om iets van de energie van Jupiter te pakken en vast te houden.

Is dat vertrouwen er niet, dan denk je ‘dit is te mooi om waar te zijn, dit heb ik niet verdiend’ en vanuit die negatieve verwachting kan het zijn dat je onzeker wordt en je eigen glazen ingooit.

Wat ook voorkomt als Jupiter een stempel drukt op de persoonlijke planeten: een enorme keuzestress. Je hebt geen baan en opeens krijg je drie verschillende droombanen aangeboden. Of je wordt verliefd op twee mensen tegelijk die allebei zo ontzettend leuk zijn. Dan is het de kunst om realistisch te blijven over je eigen kwaliteiten en toch een greep naar de sterren te durven doen.

Omtzigt deze september horoscoop

Dit gezegd hebbende.. is het leuk om de sprong te maken naar de horoscoop van ‘de Man van de verkiezingen’, Pieter Omtzigt (geboren 8 januari 1974). Zijn Zon en Mercurius staan in Steenbok op 17 en 16 graden (en zijn Maan in Kreeft er recht tegenover). Dat zijn maar liefst drie persoonlijke planeten die meeliften op de great expectations die Jupiter over hem uitstrooit.

En dat terwijl Jupiter de heerser is van zijn Noordelijke Maanknoop in Boogschutter. Mensen met de Noordelijke Maanknoop in Boogschutter voelen een diep zielsverlangen om een waarheid te vinden waarin ze kunnen geloven. Een visie neer te zetten, een ideaal, dat ze willen doorgeven aan de wereld. Ze kunnen daarin een beetje doorslaan, dominee-achtig gaan preken. 

Voor het ontwikkelen van hun visie moeten ze eerst door een berg ‘data’ heen, stapels boeken, en ze kunnen enorm twijfelen (door de Zuidelijke Maanknoop in Tweelingen) aan zichzelf en aan hun waarheid. En als de stress toeslaat, groeit de twijfel en hebben ze continu ‘meer informatie nodig’ om zich zeker te voelen van hun zaak.

We kunnen gerust zeggen dat Pieter Omtzigt met zijn Nieuw Sociaal Contract beantwoordt aan het script dat de Maanknopen voor hem hebben geschreven.

Maar al die Jupiter-energie waarschuwt ook voor te grote verwachtingen die nu eenmaal bij Jupiter horen.

Minister-president?

Bovendien heeft Omtzigt Saturnus op zijn Zuidelijke Maanknoop. Dan voel je je hyperverantwoordelijk, het geeft je een rotsvast geweten, maar je kunt ook terugdeinzen voor verantwoordelijkheid omdat je echt beseft hoe groot de gevolgen zijn als je het verprutst (dat heb je al eens in vorige levens ervaren). Je neigt er ook naar om veel te hard te werken.

Dus je kunt het ontzettend goed, maar je mist de lichtzinnigheid die je misschien wel nodig hebt om zo’n hoge positie echt aan te durven. De verantwoordelijkheid drukt al snel te zwaar. Dat sluit aan bij wat hij zelf steeds laat weten.

Het is te hopen dat Omtzigt door de omstandigheden niet toch gedwongen of verleid wordt om minister-president te worden, want een volgende burn-out zit dan in een klein hoekje.

Door Saturnus op de Zuidelijke Maanknoop loopt Omtzigt overigens niet over van vertrouwen in anderen. Dat is ook een lastig punt. Want aan wie moet hij zijn NSC uit handen geven? Kan dat wel? Hij zal niet snel anderen goed genoeg vinden om deze taak aan over te laten. Een recept voor problemen, mocht hij in het torentje terecht komen. Maar een sterk punt als hij als Kamerlid de macht blijft controleren.

Pluto, Saturnus en Uranus hebben ook nog een en ander in petto voor Omtzigt, daarover in oktober meer.

Johanna Blok is astroloog en publicist. Meer: www.johannablok.nl.

Bij de afbeelding: Ganesha de Hindoegod van (o.a.) de kennis, wijsheid en reizigers en grote groepen staat altijd aan het begin van iets. In het omvangrijke Hindoeïstische pantheon kan in sommige opzichten worden vergeleken met Jupiter en Apollo. Hij is een kind van Parvati (het energetische materiele) en het werd onthoofd en later van een olifantenkop voorzien door haar partner Shiva (het subjectief bewuste).


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest