Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop van augustus 2023 – een vlieger aan de hemel

/
/
/
68 Views

Vanaf ongeveer 9 tot 28 augustus laten de planeten – dankzij de inbreng van Mars – een prachtige geometrische figuur zien, die je een vlieger kunt noemen. Pluto, Uranus en Mars vormen dan een driehoek in de aardetekens. Aan de top van de vlieger bevindt zich Neptunus. Deze vlieger kondigt oplossingen aan voor de grote problemen waarmee de wereld worstelt. Als de nood het hoogst is…

Jupiter in Stier – Saturnus in Vissen – Chiron in Ram – Uranus in Stier – Neptunus in Vissen – Pluto in Steenbok

Zo’n geometrische figuur als een vlieger wordt gezien als een krachtenbundeling van de planeten die er onderdeel van uitmaken. In positieve of negatieve zin. Hoe zo’n samenwerking uitpakt, ligt ook aan de planeten die meedoen, maar over het algemeen is de vlieger een gunstige figuur. Dat heeft een reden: de centrale as is een oppositie (een tegenstelling tussen twee planeten). Dat is een lastige. Maar omdat deze tegenstelling op een prettige manier wordt overbrugd door de planeten op de twee andere hoekpunten, gaat de vlieger over het vinden van oplossingen, het vinden van een ontsnappingsroute, als sprake is een moeilijke situatie. Om te duiden wat er aan de hand kan zijn, moeten we eerst kijken naar de afzonderlijke onderdelen van de vlieger, de bouwstenen, te beginnen bij Mars in Maagd.

De vurige planeet Mars die sinds 10 juli in een aardeteken (Maagd) staat, wijst letterlijk op verschroeiing en verdroging van het element aarde, denk aan de grote branden in Griekenland. Maar het is ook een stand die van aanpakken weet, praktisch en doortastend achter oplossingen aangaat, initiatief neemt. Omdat Mars zich onderin de vlieger bevindt, zou je hem kunnen duiden als de motor van het geheel, een bron van energie. Recht ertegenover staat Neptunus in Vissen. Dat is het punt waar de vlieger naartoe beweegt. Neptunus in Vissen roept associaties op met de zee en het water. Maar het kan ook wijzen op illusies, onszelf iets wijsmaken, verstrooiing zoeken, achter een waan aanlopen.

Het is de strijd tussen Mars en Neptunus die overwonnen moet worden. Op de twee andere hoekpunten van de vlieger staan Uranus en Pluto. Zij ondersteunen Mars en helpen om het conflict met Neptunus te overbruggen, op te lossen. Als dat lukt, kunnen we een enorme sprong voorwaarts maken, over de problemen heen. Of er deze maand op zijn minst de eerste tekenen van zien in de vorm van wetenschappelijke ontdekkingen. Interessant en relevant als we kijken naar het klimaat. Water (regen) en vuur (hitte) zijn enorm in beweging, er vindt een enorme dynamiek plaats, alsof ze vechten om een plek op aarde.  

Uranus wil vernieuwen. Uranus is ook de planeet van de vriendschap, de netwerken, de elektriciteit en digitalisering. Nu krijgt Uranus in het aardse en conservatieve teken Stier maar beperkt de kans om zich van zijn innovatieve kant te laten zien. Het blijft steken in onrust, boosheid en verlangen naar de goede oude tijd. Maar toch ligt daar de sleutel. Dus dat wijst erop dat die fel bediscussieerde elektrificatie van ons energieverbruik er echt gaat komen en dat dit sterk bijdraagt aan de oplossing. En dat wetenschappers deze maand ontdekkingen kunnen doen die oplossingen aankondigen waar we nog niet eerder aan hebben gedacht. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. 

Pluto wil ons confronteren, bewust maken, vernietigen wat niet langer werkt en iets compleet nieuws opbouwen. In het teken Steenbok gaat dat over regeringen, banken, de corporate wereld. Pluto staat al sinds 2009 in Steenbok: veel van wat er sindsdien bij banken, regeringen et cetera speelt, is onderdeel van een plutonisch ‘zuiverings’-proces. Eerst lijkt het alsmaar erger te worden, maar we moeten ergens doorheen (wat nog niet klaar is, maar het einde zou in zicht moeten zijn. Pluto verlaat volgend jaar eindelijk het teken Steenbok). Het grootschalige verlies van vertrouwen in deze instituties, hoort bij dat proces en ik denk dan meteen ook aan de uittocht van politici op dit moment. Maar ook wat het klimaat betreft is een drastische ingreep noodzakelijk en het breken met de oude structuren. Zelfs de weersextremen die we momenteel zien, zijn daarom een stap in de ‘goede’ richting omdat ze ons bewustmaken van de ernst van de situatie.

Deze vlieger is dus vooral goed nieuws. Maar dat Neptunus onderdeel van de vlieger is, is tricky. Klampen we ons vast aan een illusie? Willen we geloven in oplossingen die er niet zijn? Hoop (Neptunus) waar we al onze energie (Mars) op richten, in een wereld die in brandt staat? Daar moeten we alert op zijn. Duidelijk is dat veel van de manier waarop we de wereld hebben ingericht, op de schop moet. Die vernieuwing kan er komen, maar oude systemen moeten echt tot de grond worden afgebroken. Misschien doen we ontdekkingen (Uranus) die ons verder kunnen helpen uit de hachelijke situatie waarin de aarde zich bevindt, maar we moeten er wel rigoureus (Pluto) mee aan de slag. Halve oplossingen zijn geen oplossingen. Deze vlieger biedt de belofte, dat wonderen mogelijk zijn als de superkrachten van Mars, Pluto en Uranus zich bundelen. En Neptunus herinnert ons eraan dat we bij de realiteit moeten blijven, maar dat we ook mogen durven dromen van een betere toekomst.

Op individueel niveau zou de vlieger kunnen duiden op energie-explosies waardoor we voor ons gevoel in staat zijn tot bovenmenselijke krachtsinspanningen. We vinden oplossingen voor problemen die onoplosbaar lijken. Door snel of verrassend handelen (Mars-Uranus) en een intense energie-uitbarsting (Mars-Pluto) komt alles goed (Neptunus). Als we het oude maar durven loslaten. Dan krijgen we vleugels bij het oplossen van ingewikkelde problemen of een belangrijke strijd. Ook kan sprake zijn van een (onverwachte) catastrofe waaraan we op het nippertje ontkomen.

Vooral mensen met persoonlijke planeten (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars) in de laatste tien graden van de aarde- of watertekens (Stier, Maagd, Steenbok, Kreeft, Schorpioen, Vissen) kunnen ontdekken dat ze kunnen meeliften met de vlieger en zo hun problemen kunnen overstijgen.

Johanna Blok is astroloog en publicist. Meer: www.johannablok.nl.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest