Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Over liefde en zijn

/
/
/
497 Views

Liefde dringt zich niet aan je op, liefde is een ontwapening, een ontdekking. Iets moeten leren wordt je opgelegd, je moet iets doen. Je de juiste kant op wijzen gaat echter met heel veel liefde en geduld.

Wat ik ben en wat ik doe wordt van alle kanten aangevallen, beklad en vervormd. Maar wat ik ben kun je met geen woorden uitdrukken, dat is eigenlijk wat je zelf mag beginnen te ervaren, niet met een woord of een gedachte.

Wat het is kun je niet verklaren, maar dat doe je nu nog wel. Daar lijd je onder, maar dat lijden heb je nog helemaal niet door. De vorm zorgt ervoor dat het druk in je hoofd blijft, er is geen soepelheid en geen openheid. Het is een staat van “dit ben ik” en dat creëert altijd angst. Zodra we grijpen naar iets, hebben we angst, hebben we pijn, begint dat molentje weer te draaien. De liefde bestaat dan alleen maar als ik aardig tegen je ben, maar dát is geen liefde.
Als je die liefde echt ontdekt, betekent het dat je verlicht bent. Het grotere in ons is dan wakker. Dat is helemaal niet zo vaag als het klinkt. Je ontwaakt als het ware uit een nachtmerrie, en zo voelt het eigenlijk ook.
Als je na een nachtmerrie wakker wordt dan ben je blij dat je wakker wordt, je bent opgelucht dat het niet echt was. Het laat je misschien nog niet helemaal los, maar de opluchting, is daar. Deze blijdschap is een soort van verlichting. Wie weet slaap je nu ook met je ogen open, en dat doe je wel degelijk. Je hebt geen contact met mensen. Je bedenkt het contact steeds. Je houdt een heel personage achter.  

Het is niet lastig om lief te hebben. Daar doe ik geen moeite voor. Dat is al een ontdekkingsreis in jezelf, geheel moeiteloos. Simpel gezegd, als iemand aardig voor je is, dan vind je diegene aardig. Als iemand onaardig voor je is, dan vind je diegene niet aardig. Dat is gewoon egoïsme. Dan heb je de reis naar binnen nog niet gemaakt.

Carien Hoekman geeft via The Carien Foundation in Spanje onder meer satsangs. Deze tekst werd opgetekend door leerling Milan van Seggelen. Meer: www.carien.org.

Lees ook het interview met Carien Hoekman op deze site.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest