Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nieuwe ‘Boeddha in de polder’ december op NPO2

/
/
/
382 Views

Van maandag 26 t/m vrijdag 30 december om 19.55 uur bij de Boeddhistische Blik|KRO-NCRV op NPO 2: het tweede seizoen van Boeddha in de polder. Na een succesvol eerste seizoen presenteert Joris Linssen onder het motto ‘Een crisis biedt ook kansen’ weer een tv-serie vol hoop en inspiratie. In de laatste week van het jaar zorgt hij voor genoeg stof om het nieuwe jaar positief en licht te kunnen starten.

Het blijven moeilijke tijden. De klimaatcrisis geeft zorgen en de oorlog in Oekraïne zet eerdere zekerheden op scherp. Ondertussen is het alle hens aan dek om de personeelstekorten op te vangen en de maatschappij draaiende te houden. Veel mensen lijden hier fysiek en mentaal onder. Depressies, burn-outs; het is een greep uit de vele symptoomziektes van deze tijd.  Toch biedt een crisis ook kansen voor mensen om deze om te buigen tot een positieve levensles. In het tweede seizoen van Boeddha in de Polder wil Joris Linssen weten hoe zij dit hebben gedaan en hoe ze hoop houden voor de toekomst. De presentator zal zelf ervaren dat de weg naar binnen toe niet betekent dat je zweverig stil op een kussen zit, maar dat spiritualiteit een praktisch en zinvol hulpmiddel kan zijn in het dagelijks leven.

Zo ontmoet hij zanger Stacey Seedorf (Twenty4Seven) die zijn spirituele pad vindt na jaren vast te hebben gezeten in de gevangenis. Tijdens zijn optredens op muziekfestivals neemt hij zijn publiek mee op een spirituele reis vol energie.

Met schrijfster Susan Smit ervaart Joris wat de kracht van de maan is.

René van Collem, de drummer van Doe Maar, vertelt hoe hij met spiritualiteit zijn drugsverslaving heeft overwonnen en nu als hulpverlener gezinnen bijstaat.

De Zuid-Koreaanse masterchef Jeong Kwan (bekend van de Netflixserie Chef’s Table) geeft Joris een kijkje in haar keuken als ze in de polder boeddhistisch kookt met producten van Nederlandse bodem.

Petra De Sutter, vicepremier van België, vertelt hoe ze als eerste transgenderminister van Europa het boeddhisme heeft leren gebruiken om de vele haatberichten en bedreigingen die ze dagelijks krijgt om te buigen in waardevolle ontmoetingen.

Verder gaat Joris drie dagen het bos in om te ontdekken waarom hij niet tegen alleen zijn kan, loopt hij blootvoets in de natuur om zijn gevoel beter toe te laten en leert hij boeddhistisch fotograferen,

Van kok tot fotograaf, je hoeft je baan niet op te geven om spiritueel te zijn. Zingeving is in allerlei vormen overal te vinden in de Nederlandse polder, waar de tuinkabouter is vervangen door het Boeddhabeeld. In tuinen en huiskamers vraagt Joris vraagt wat dit beeld voor mensen betekent, wat opnieuw in mooie spontane ontmoetingen en intieme levensverhalen resulteert.

BOEDDHA IN DE POLDER II

Omroep: KRO-NCRV|de Boeddhistische Blik / presentatie: Joris Linssen / eindredactie de Boeddhistische Blik: Laetitia Schoofs / producent: De Coproducent / creatief producent: Erik van der Hoff / eindredactie: Marieke Slinkert / regie: Wilfred Evers / productie: Kirsten Gerritsen en Anouk Bozon / redactie: Marloes Beens, Ruud Broekhuizen / camera: David Vaessen en Maarten Schellekens / geluid: Peter van den Berg en Menno van den Berg.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest