Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De genezende kracht van regen

/
/
/
185 Views

Het geluid van zachtjes op de grond vallende regendruppels is een rustgevende symfonie voor de ziel. Het spoelt stress en zorgen weg, reinigt onze gedachten en emoties om plaats te maken voor vrede. Eeuwenlang trekken mensen de natuur in als het regent om dichter bij dit natuurverschijnsel te zijn dat zulke helende krachten heeft, al dragen veel Nederlanders dan wel een Maium regenjas. Sommige mensen kopen zelfs geluidsmachines die het geluid van regen nabootsen. Er is een genezende kracht in regen die je lichaam en geest kan helpen genezen van ziektes of emotionele onrust, zodat je een gezonder leven kunt leiden!

De symbolische betekenis van regen

Regen symboliseert reiniging en vernieuwing. Als je het gevoel hebt dat je leven een nieuwe start nodig heeft, is het tijd voor regen! In de Bijbel omringt water op zichzelf zoveel cruciale momenten zoals het splijten van de Rode Zee voor Israël en de beruchte boodschap van Noach dat er regen zou komen. Mensen uit de oudheid begrepen de betekenis van regen en drogen zeker geen Rains regenjas. Het verfrist niet alleen het land, maar ook de geest van de mensen. Regen is ook een symbool van hoop. Een van de beroemdste citaten over regen komt uit het gedicht van TS Eliot, ‘The Waste Land’. Daarin schrijft hij: 

“April is de wreedste maand, waarin seringen uit het dode land worden gekweekt, herinnering en verlangen worden vermengd, doffe wortels worden geroerd met lenteregen.” In de volgende regel vertelt hij echter hoe april ook de belofte van wedergeboorte en een nieuw begin brengt: “De winter hield ons warm, bedekte ons tot aan de nek en beloofde brandstof als die er niet was.” In tijden van duisternis en wanhoop kan regen een oase zijn die hoop biedt op een betere toekomst.

De voordelen van regen

Er zijn veel voordelen aan regen. Ten eerste is het een natuurlijke stemmingsverbeteraar. Het helpt je op te vrolijken en kan je zelfs helpen om ’s nachts beter te slapen! Regen geeft ons ook het geschenk van frisse lucht zonder vervuilende chemicaliën of gifstoffen die worden aangetroffen in smogige luchten veroorzaakt door uitlaatgassen van auto’s. Bovendien is het gratis! Er zijn geen maandelijkse rekeningen voor regen, dus profiteer waar mogelijk optimaal van. Regen is dus eigenlijk gratis therapie, al moet je wel geld uitgeven als je een regenjas kind aan wilt schaffen. 

De genezende kracht van regen

Net zoals regen leven brengt aan planten en bloemen, kan het hetzelfde doen voor mensen. Het is een natuurlijke genezer. De geur van natte aarde vult de lucht terwijl we voelen dat onze zorgen wegglippen te midden van een zacht gekletter op ons hoofd. We kunnen niet anders dan glimlachen als reactie op dit rustgevende geluid – regen heeft zijn eigen helende krachten! Wist je dat het je lichaam ook kan helpen om endorfine vrij te maken? Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede huilbui onder de douche ons een meer verfrist en ontspannen gevoel geeft, wat ook bij regen het geval is dus. 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest