Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

5 spirituele betekenissen van regen

/
/
/
68 Views

Het geluid van regendruppels op het dak of de stoep kan voor sommige mensen heel rustgevend zijn, terwijl anderen het misschien irritant vinden, vooral als ze geen regenjas dragen. Waarom gebeurt dit? Waar gaan deze verschillende reacties over? Laten we 5 spirituele betekenissen onderzoeken waarom we het geluid van regendruppels die oppervlakken onder ons raken, liefhebben of haten.

Regel in de Bijbel

De verwijzing naar de regen in de Bijbel is zo puur als Gods liefde. Veel zinnen in de Bijbel laten zien dat de douche waarvoor je een regenjas dames wilt dragen een goddelijk geschenk is dat rechtstreeks vanuit de hemel naar zijn toegewijden wordt gestuurd. De aanwezigheid van water is niet overal overvloedig genoeg; daarom voldoet regen toevallig aan de eis. Het laat echt zien hoe God vanaf het allereerste begin barmhartigheid heeft getoond aan zijn creaties. Op deze manier kunnen we zeggen dat God regen van harte portretteert als een teken van mededogen en kracht door zijn ogen.

Regen in Griekse en Egyptische mythologieën

Mensen over de hele wereld aanbidden de bestanddelen van de natuur als de ene of de andere God. Zeus – de belangrijkste beschermer van alle goden en levende wezens, is de heer van de regen in de prehistorische Griekse periode. Als heerser van de lucht is hij verantwoordelijk voor regen, donder en bliksem tijdens zijn levendigheid. Tefnut is de godin van regen of vocht in de oude Egyptische mythologie. Als watergodin bevindt ze zich in het centrum van de woestijnbeschaving en speelt ze een essentiële rol in het levensonderhoud.

Regen in de hindoeïstische religie

‘Indra’ wordt volgens de hindoeïstische mythologie beschouwd als een heer van de regen. Het telen en vervolgens verkopen van ontsluitingen op de markt is het enige levensonderhoud van de boeren. Daarom presenteren mensen in India, vooral boeren, hun aanbidding aan Lord Indra voor het regenseizoen van elk jaar. Er wordt aangenomen dat aanbidding hen een uitstekende oogst voor het seizoen zal geven. Er wordt ook aangenomen dat als er weinig regenval is tijdens het seizoen, Lord Indra boos is op zijn toegewijden.

Regen als symbool van hergroei/opwekking

De natuur heeft op de een of andere manier alles in handen. Het verwijderen van het vuil en het binnenbrengen van nieuwe energie in de omgeving markeert het karakter van regen. Evenzo moedigt het ons ook aan om kalm met situaties om te gaan en vast te stellen dat moeilijke tijden uitdagend maar niet onmogelijk te overwinnen zijn. Onfeilbaar goede tijden komen altijd na slechte. Dus verlies nooit de hoop en vertrouw op het spel van de natuur om je weer te laten stralen.

Regen als symbool van onvoorspelbaarheid

Regen is een gebeurtenis die onverwachts plaatsvindt zonder enige voorziene waarschuwing of teken, dus je kunt maar beter altijd je regenjas heren bij je hebben. Synoniem staat regen voor onaangekondigde en plotselinge gebeurtenissen of dingen die in ons leven plaatsvinden. Het leven is vol onzekerheid en alles kan op elk moment gebeuren. Dergelijke gebeurtenissen kunnen ook goed of slecht zijn. Daarom kunnen we zeggen dat regen zelfs de onvoorspelbaarheid van levensgebeurtenissen vertoont.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest