Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Boeken, carddecks en spellen die de moeite waard zijn

/
/
/
581 Views

Een greep uit de stapels boeken, carddecks en spellen die op de redactie werden bezorgd.

Het Bewustwordingsspel – Stella Santanera

Samen spelen

Bewustworden doe je samen, moet Stella Santanera gedacht hebben toen ze zich afvroeg hoe ze mensen kon ondersteunen bij het verdiepen van inzicht in zichzelf.  “Met steun van gelijkgestemden die emotioneel net zo moedig zijn als jij, ga je sneller vooruit en kun je ook dieper gaan. (…) Je doet het zelf, maar niet alleen.” aldus de bedenkster en levenscoach in haar voorwoord. Het spel is eenvoudig: de speler neem het hartvormige rozenkwarts onder zijn of haar hoede en trekt een van de 55 Uitdagingskaarten (bijvoorbeeld “Heb ik moeite bij gaven en talenten op de juiste waarde te schatten?”) waarna die hierop een antwoord geeft. Dan een van de 55 Confrontatiekaarten en vertelt hij of zij wat deze tekst inhoudt (bijvoorbeeld “Alles waar ik mij tegen verzet blijft bestaan en verergert juist”) en tenslotte wordt een van de 55 Bevrijdingskaarten getrokken ten toegelicht in het kader van de vorige kaarten (bijvoorbeeld “Ik versterkt mijn vermogen om meer van mijn intuïtie gebruik te kunnen maken door meditatie en gebed”). Voorafgaand aan het spel kiest iedere deelnemer enkele Ondersteuningskaarten waarop alleen afbeeldingen staan die de speler kunnen helpen of aan iets positiefs herinneren. Hier meer info en bestellen.

Parels uit de schatkist van Lonchenpa – Hans Knibbe

Voor non-dualisten

Worstelen de wetenschappers van vandaag met het begrip bewustzijn, de oude wijzen uit het oosten wisten er wel raad mee. Hans Knibbe – ja, die van zijnsoriënteren – haalt zijn inspiratie uit de dzogchen-filosofie. In dit boek ondertitelt hij verschillende tekstregels van de verlichte veertiende-eeuwse dzogchen-yogi Rabjam Lonchen. Oh, wat een inspirerende universalistische waarheden tussen twee kaften! “Er is niets dat ons gewaarzijn kan vernietigen en er is ook niets wat het ondersteunt.” Voer voor non-dualisten die toe zijn aan een spade dieper. Parels uit de schatkist van Longchenpa door Hans Knibbe van uitgeverij Asoka is hier te bestellen.

Vier vragen die bevrijden van je ballast – Byron Katie in de praktijk

Vier vragen in de praktijk

Tuurlijk kennen we The Work van Byron Katie uit ons hoofd: is het waar, kun je absoluut weten dat het waar is, hoe reageer je als je deze gedachte gelooft en wie zou je zijn zonder deze gedachte? Het werkt, dat is de kracht van Byron Katie die zelf eerst door de hel van het afgescheiden ego moest gaan om de joke van de illusie te doorzien en zich haar ware natuur te realiseren. Nog een boek erbij? Jazeker, deze teksten beschrijven het worstelen van anderen met het beantwoorden van de vragen die Byron hen in een persoonlijk gesprek stelde. Erg herkenbaar en ook heel bevrijdend, want de inzichten hebben allemaal een waarheid die iedere lezer kan treffen. Een handig boek voor wie met The Work wil werken, maar in de praktijk nog wel eens vastloopt. Met deze voorbeelden is de kans fors groter dat het wel gaat lukken. Bestellen doe je hier.

Healing Mantra kaarten

52 kaarten

Van uitgeverij Palaysia kwam (alweer) een fraai vormgegeven carddeck, deze keer een Nederlandse vertaling van Matt Kahn, de Healing Mantra. Niet om ermee te klaverjassen, maar om je denken te sturen. Een mantra is een herhaalde tekst die door het hardop of innerlijk te opzeggen, zich steeds dieper etst in het (onder)bewustzijn. Je kan daarmee je binnenwereld afstemmen op iets wat je belangrijk vindt. Dat doe je voor jezelf of in een therapeutische setting. Bij de 52 kaarten zit een boekje met een toelichting. Alles in een stevig doosje. Ik trek een kaart, nummer 33 Extase uitnodigen: “Ik ben al het plezier waard dat mijn hart begeert.” staat op de achterzijde. Verrukkukukke synchroniciteit, want het klopt weer als een bus dat ik me dit even mag realiseren. Bestellen.

Het Mandala Handboek – Danka Hüsken

Kunstig of kunst?

Dat Carl Gustav Jung al pleitte voor een erkenning van het belang van mandala’s, is een flinke steun in de rug voor Danka Hüsken. Ze legt met dit boek een flink fundament onder deze kunst. Of gaat het om een vaardigheid? Of iets anders? In ieder geval is er een link tussen deze tekentaal en het bewustzijn. Oefeningen, suggesties, en – in kleur – prachtige voorbeelden voor de liefhebber. Bestellen kan hier.

Bekijk hier andere recensies met boeken, carddecks en spellen op deze site die de moeite waard zijn.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest