Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Het andere spirituele boek dat je wijzer maakt

/
/
/
2213 Views

December biedt dankzij de pandemie dit jaar nu eens geen receptie-stress. Daardoor hebben we weer tijd voor het lezen van zielevoedend materiaal. Het is een duivels dilemma: hier op de redactie komen regelmatig mooie boeken voorbij en die kunnen we niet allemaal bespreken. Hier het andere spirituele boek dat opviel.

De diamant in jezelf – Gangaji

Moet deze wijn nog een krans? Vorig jaar verscheen de derde druk alweer van dit spirituele boek van Gangaji in het Nederlands. Met het lezen van iedere bladzijde van Gangaji voel je de innerlijke rust toenemen. Erg handig in de stressmaand december. Voor iedereen die gecentreerd wil leren leven en nondualiteit, mindfulness en zen kan waarderen. Het boek, uitgegeven door Ankh Hermes, ademt liefde uit. Het is geschreven in een acceptabele en wat minder confronterende schrijfstijl dan die van Jed McKenna en Nisargadatta. Pas op: ook deze variant van advaita kan het einde van je wereld betekenen én het begin van ware gelukzaligheid. Op papier en als e-book.

Het geheim van Elysion – Pim van Lommel e.a.

Met 427 pagina’s in een prachtige gebonden uitgave krijgt dit boek over bijna-dood-ervaringen van ons het stempel “Aanbevolen Spiritueel Boek van het Jaar”. Uitgeverij van Warven heeft zich hiermee als serieuze uitgeverij op de kaart gezet. Zo’n vijftig deskundigen belichten in nog meer hoofdstukken vanuit vele invalshoeken de ervaringen rond nabij-de-dood-ervaringen, zoals je BDE’s helemaal goed correct moet noemen. Deze vele visies op de dood zijn als die op het leven: het gaat over ieder van ons, over het hele bestaan. De ondertitel van dit spirituele boek luidt: “45 jaar studie naar nabij-de-dood-ervaringen over bewustzijn in liefde zonder waarheen’. In dat laatste vooral schuilt de sleutel naar de schoonheid van het boek: van hooggeleerd tot ervaringsdeskundig, het hele spectrum komt aan bod. Goed spul… Bestellen kan hier.

Christina, het visioen over het goede – Christina von Dreien

Indrukwekkende oplages, naar het schijnt miljoenen, worden van de boeken van Christina in Zwitserland verkocht. Of eigenlijk haar moeder. Want Christina von Dreien (nu 19 jaar) is al jaren boodschapper voor de mensheid; paranormaal, sterk verruimd bewustzijn, helderziend en meer. En dat wordt genoteerd door haar moeder, Bernadette von Dreien. Nieuwetijdskind Christina orakelt er in drie boekdelen op los. Intussen is bij uitgeverij Akasha een nieuwe titel verschenen die ze zelf heeft geschreven. De multidimensionale wereld heeft geen geheimen voor haar en ze deelt die graag met ons. Ze heeft herinneringen uit vorige levens, op enig moment zelfs drie levens tegelijk, ze liep rond in Atlantis en haar laatste incarnatie eindige eind jaren negentig van de vorige eeuw.

Met weinig hoogdravend taalgebruik beschrijft moeder in drie delen de bijzondere wijsheid waarmee dochterlief de wereld overlaadt. De variatie aan onderwerpen is immens en de inhoud beslist boeiend, al zal menigeen de wenkbrauwen fronzen bij de vele wonderbaarlijkheden. “De mens denkt dat hij kunstmatige intelligentie onder controle heeft, maar dat is een illusie. (…) twee zoekmachines van Facebook moesten in 2017 worden uitgeschakeld omdat ze onderling een taal spraken die ze zelf hadden uitgevonden en die verder niemand begreep”, weet ze. Maar wat Christina ook is, een wonderkind met boeiende en beslist inspirerende ideeën is ze zeker. Een belangrijk minpuntje is toch wel het gemis aan bronverwijzingen bij stevige beweringen.

Bestellen kan hier.

Ze is een auteur waar Koorddanser nog wel eens op terug zou kunnen komen, want er zit veel voer voor nieuwe theorievorming in haar teksten.

Oerzang. De kracht van stemexpressie – Marius Engelbrecht

Helende muziek, daarover gaat dit boek. Niet een lekker deuntje van een radio-hitje, maar je eigen stem en hoe die is verbonden met je lichaam en alle ervaringen die daarin zijn opgesloten. Hardcore spirituelen noemen dat ‘stemwerk’. Maar eigenlijk doet dat woord dit kennisgebied tekort. Alle lagen van je binnenwereld kunnen hoorbaar worden gemaakt in de stem. Auteur dr. Marius Engelbrecht, filosoof en stemwerker, was hypnotherapeut en gesprekstherapeut. Hij merkte dat heling in een therapeutische setting sneller ging als cliënten aan stemexpressie gingen doen. Zingen, klanken, roepen, schreeuwen, dat werk. “Eindelijk heb ik het naar buiten gebracht”, hoorde hij ze zeggen. Met dit spirituele boek geeft hij stemwerk meer diepgang. Lesmateriaal en inspiratie voor wie er meer over wil weten. Bestellen kan hier.

Christelijke toespraken – Søren Kierkegaard

Hoewel het religieuze van mij wat is vervreemd, voelt de kritiek van Søren Kierkegaard rond 1850 op de christelijke wortels van de cultuur, als verwant. Het reveil uit die tijd die tot diverse kerkelijke afsplitsingen leidde, heeft meer dan een eeuw het christelijke leven verandert. Kierkegaard pleitte voor een diepere betekenis van ‘christen worden’. In zijn zoektocht (er is een hele serie boeken) naar die diepte schuurt hij verrassend dicht tegen wat moderne spiritualiteit is gaan heten. In de newage-beweging , zo die er al is, kun je aankomen met deze filosoof die woorden als ‘God’ en ‘kerk’ niet schuwt en er een hele eigen invulling aan geeft. Toegegeven, zware kost van uitgeverij Damon, maar voor wie theologische belangstelling heeft en geduld voor 432 pagina, is dit smullen. Bestellen kan hier.

Magus eer en ritueel – Benjamin Adamah

Magie heeft een impliciete belofte: écht goochelen. Met een toverstafje iemand in een kikker veranderen, wie zou dat niet eens willen? In Engeland is de magische traditie duizenden jaren oud en levend gebleven ondanks de kerstening. Maar in Nederland won de calvinistische alliantie met de paapsen: weg met die heksen, druïdes, tovenaars en koorddansers, op brandstapel ermee. Kunstenaar en magiër Benjamin Adema houdt echter het heilige magische vuurtje brandend met zijn uitgeverij Vamzzz. Na zijn in Nederland ongeëvenaarde en magische boek Vamachara is er nu een handzamer en toegankelijker inleiding op de doe-het-zelf-magie. Nu eens geen lief en schattig inleidinkje voor poezelige heksjes, maar een grondige beantwoording van de vraag ‘wat is magie’ en ‘wat kan je ermee’. Elementenleer, kabbala, engelenmagie, gedachtenvormen-magie en materialisatie komen onder meer aan bod. Met oefeningen, zeg dus maar een goed en magisch doe-boek. Bestellen kan hier.

Maankalender, Maanagenda & Astrologische Agenda

Die dekselse maan, al de hele mensheidsgeschiedenis kijken heersers ernaar en beslissen ze over belangrijke gebeurtenissen. Want bij volle maan is de energie anders dan bij donkere maan. De Maankalender is – weliswaar strikt genomen geen spiritueel boek – een leuke scheurkalender die je dagelijks iets nieuws over de gebeurtenissen vertelt. Daarnaast geeft uitgeverij Hajefa een Maanagenda uit om even te spieken wat er te weten is over dit hemellichaam dat ons leven op aarde mogelijk maakt. Mocht je willen weten welke andere planeetstanden je dag zullen kleuren, dan is de Astrologische Agenda misschien meer iets voor je.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest