Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Maak je eigen magische amulet

/
/
/
1456 Views

Bijgeloof werkt niet; onder een trap doorlopen breng geen ongeluk; amuletten zijn spielerei van primitieve volkeren. Mijn oordelen over amuletten of sigillums borrelden direct omhoog bij het lezen van het boekje ‘Het sigillum geheim’. Maar de nieuwsgierigheid won en even later zat ik mijn eigen amulet te maken. Hoe dat werkt?

“Visuele grafische uitbeeldingen van een intentie”, noemt Mark Vincent in de eerste regel van zijn boek ‘Het sigillum geheim’ de sigillums of tekens. We kennen ze allemaal als pictogrammen (waar is de uitgang, oh daar) en bijvoorbeeld de astrologische tekens voor planeten en de dierenriem. Maar evengoed herkennen we ze als bedrijflogo’s. Of het nu de gele boog van McDonalds is of bijvoorbeeld een halve sikkel (islam), kruis (christendom) of davidster (joods). In één oogopslag is een heel verhaal  duidelijk.

Met een sigillum zet je een intentie vast. En als je dat op een voorwerp zet, functioneert deze als een amulet. Is dit nu gewoon psychologie van de koude grond is of chaosmagie? Dat laat ik graag in het midden, vermoedelijk dat en meer. Feit is dat het maken van een sigillum je volgens Vincent kan helpen om iets te krijgen wat je graag wilt; zoals bescherming, succes en zekerheid, van alles dus. Of het nu een concreet iets (zoals een huis, baan, partner) of een mentaal verlangen (zoals helderheid of zelfvertrouwen) is, met een sigillum ga je het naar je toe trekken.

Dat maakte me nieuwsgierig.

De mammoet en ruiter sturen

Hoe werkt het? Het is een gebaseerd op “communicatie met het onderbewustzijn”, aldus Vincent. En dat onbewuste brein werkt als een joekel van een mammoet, de denkende mens is als een nietige ruiter bovenop dat enorme primitieve lijf. Therapie en magie gaan hier hand in hand. Sigillums gebruik je dus om het eigen denken positief te beïnvloeden, zowel de mammoetruiter als de mammoet zelf.

Voordat we beginnen met het maken van een sigillum moeten we een paar dingen even helder hebben volgens Vincent. Allereerst weg met de resultaatlust, het wanhopige hunkeren. Zo kan de focus worden verlegd naar het geloof in de werking van het sigillum (goed voor een apart sigillum). Daarnaast moet er de juiste gemoedstoestand zijn (geen angst) en evenmin moet je het verkeerde verlangen hebben, bijvoorbeeld iets wat iemand of jezelf kan schaden. Ook weerstand en gepieker werken storend.

Zelf een sigillum maken

Aan de slag. In 8 stappen maak je zelf een sigillum. Leg tenminste een pen en papier klaar.

1. Formuleer een intentie, iets dat je wilt. Zorg ervoor dat deze intentie specifiek is geformuleerd. Niet: ik wil een nieuwe baan (voor je het weet werk je dan ergens als bordenwasser), maar “een baan in mijn stad als verkoopmanager in de ict, leiding gevend aan een professioneel team van 20 mensen”. Onderzoek vervolgens goed het intentieprotocol. Dat zijn de volgende zes vragen die je drie keer (opnieuw dus) beantwoordt: wat wil ik; wat zijn de gevolgen als ik dit heb; hoe ga ik het verkrijgen; wie gaat me helpen; wanneer ga ik het doen en wat houdt me tegen? Als je deze vragen drie keer beantwoordt, zal je merken dat je steeds duidelijker gaat formuleren en dichter bij je ware intentie komt.

Stap 2 en 3 voor ‘Mijn sigillums werken’ (MNSGLWRK).

Je kan hiervoor een formulier gebruiken dat je hier kan downloaden bij de uitgever.

2. Creëer een formule. Schrijf de intentie op in één zin. Verwijder de klinkers en de dubbele letters. Zo wordt “geld komt makkelijk naar me toe” de formule GLDKMTNR.

3. Chaotiseer de formule. Pak een vel papier en teken de letters in willekeurige volgorde, maten en posities, maar wel iedere volgende letter tegen een andere aan. Je geest en bewustzijn zien het niet langer als logisch. Je krijgt een letter-afbeelding van de formule waarbij niet meer te lezen is wat er staat.

Na stap 4, 5 en 6: nu verzegeld.

4. Vereenvoudig de afbeelding. Strip de formule (weg met voorzetsels (“met”), lidwoorden (“de/het”, “een”) en houd letters die het belangrijkst zijn, bijvoorbeeld GLDKMT.

5. Versier de formule. Alle losse eindjes van de letters geef je een versiering, zoals een krul of stip etc.

6. Verzegel de afbeelding. Zet er een cirkel, driehoek of vierkant, ster of iets dergelijks omheen. Iedere gesloten vorm werkt.

8. Laad het sigillum op. Er zijn verschillende mogelijkheden. A. Door het met een handeling te vernietigen of definitief te laten verdwijnen (verbranden, begraven etc.). B. Door te dupliceren en te exposeren (dragen, tatoeëren, verspreiden etc.). C. Opladen van A en/of B met reiki, maanlicht, muziek etc. D. Digitale sigillum: zet ‘m op je scherm en brand er een kaars voor. E. Batching: maak verschillende (of zelfs een hele serie, dagelijks eentje bijvoorbeeld) samenhangende sigillums en doorloop voor iedere alle stappen. Zorg zo dat je alle elementen van een specifiek verlangen hebt behandeld.

7. Bekrachtig het sigillum. Voeg elementen toe aan de afbeelding die passen bij de intentieverklaring van stap 1. Het boek geeft een tabel met suggesties per element (aarde, water lucht of vuur). Maar met een beetje thematisch versieren kom je ook een heel eind.

Voor de fijnproevers behandelt het boek nog een paar andere manieren, zoals die met het omzetten van letters in cijfers en het werken met bepaalde tabellen. Maar het principe van de acht stappen blijft steeds hetzelfde.

Werkt dit nou?

Geen idee, maar iets zegt me dat er wel een werking is; het helder krijgen van wat je wilt en dat serieus nemen. En dat werkt net als de Law of attraction, het eeuwenoude manifesteren van intenties of voodoo. En of dit nu een kunstje, psychologische affirmatie, systemische spiritualiteit of iets magisch of ‘hogers’ is, maakt niet zoveel uit: de intentie geeft innerlijk kracht en dat brengt hoe-dan-ook iets op gang.

De enige manier om de werking van een sigillum te testen is door deze te proberen. Ik maakte er eentje en zal over enige tijd een naschrift plaatsen bij dit artikel. Welke intentie ik ga zetten? Dat houd ik voor me, omdat ik de intentie zet voor mezelf. Dus: wordt vervolgd.

Ewald Wagenaar

Naslag:

‘Het sigillum geheim’, Mark Vincent, uitgeverij Palaysia.

Site: www.hetsigillumgeheim.nl.

Het sigillum geheim

Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest