Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Spirituele festivals worden campings e.d.

/
/
/
1048 Views

Vrijdag 16 juli 2021 – Met de nieuwste coronamaatregelen van het kabinet – tot 13 augustus teruggedraaide versoepelingen voor festivals- staan veel kleinere organisatoren nu voor een dilemma. Veel kleine festivals vinden buiten plaats en kunnen met gemak een anderhalve meter garanderen. Andere organisatoren kiezen een creatieve strategie. Favoriet is om het ‘festival’ te hernoemen tot ‘camping’. Ook komt voor dat het woord ‘festival’ geheel uit de naam verdwijnt.

Bij veel kleine en vaak spirituele festivals – ooit aan de naam toegevoegd om het event te upgraden – wordt met even groot gemak het ‘festival’ in de naam geschrapt. ‘Event’, ‘bijeenkomst’ en ‘camping’ doen het goed als vervangers, waarmee de continuïteit voor de organisatie en deelnemers is gewaarborgd.

Want in feite zijn veel kleine spirituele festivals dat amper, maar veel meer zomerkampen of zomerweken waarbij voor de hele duur van het event ingetekend moet worden. Over de exacte definitie van wat een festival nu wel en niet is, kan een boeiende discussie starten nu er grote financiële belangen op het spel staan. Maar dat een festival meestal voor een breed publiek en op dagelijkse basis met diverse losse bijeenkomsten of -attracties toegankelijk is, lijkt wel een gemeenschappelijk kenmerk.

De bekende en grote festivalorganisatie IT&T zou samen met 33 andere organisatoren op vrijdagochtend 16 juli een rechtszaak tegen de staat voeren. Deze eisers wilden de voorzieningenrechter vragen om deze kabinetsmaatregelen in te trekken of te wijzigen zodat evenementen mogelijk zijn binnen de kaders van het Fieldlab-advies. Maar op het laatste moment is besloten af te zien van de rechtszaak en met het kabinet in gesprek te gaan over andere oplossingen. Voor de evenmentenbouwers is last minute op 15 juli 2021 door het kabinet een bedrag van €135 miljoen beschikbaar gesteld voor de evenementenbranche.

“In het gesprek moet worden besproken hoe meerdaagse evenementen veilig kunnen doorgaan met 100 procent van de capaciteit en zonder 1,5 meter afstand. De sector wil duidelijke voorwaarden voor het doorgaan van evenementen en een concretisering van de garantiestelling. Daarnaast vraagt de evenementenbranche zo snel mogelijk een waterdicht systeem van Testen voor Toegang”, aldus de website van de NOS.

Hier vind je een actueel overzicht van spirituele festivals/campings/zomerweken/events deze zomer op deze site.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest