Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop van augustus 2021 – Rekening houden met je medemens

/
/
/
1693 Views

De komende 5 maanden is Jupiter weer terug in Waterman en krijgen we in de horoscoop van augustus 2021 te maken met thema’s die in april en mei van dit jaar speelden. Jupiter in Waterman is geheel anders dan in Vissen, waar hij de laatste 2 maanden in stond.

Even geen lamawaaie, geen grenzeloosheid en geen diepzinnige betekenisgevingen. Even met de beide beentjes op de grond en je verhouden tot de maatschappelijke realiteit waarin je leeft. Jupiter in Waterman roept op tot rekening houden met je medemens en jezelf te zien als schakel in het grote geheel. En daarbij je verantwoordelijkheid nemen. Zien we dit door de coronabril, dan mag je verwachten dat de tweedeling tussen gevaccineerden en niet – gevaccineerden steeds scherper wordt. Het maatschappelijke ‘wij’-thema van Waterman vraagt om wederzijds begrip en respect. Waterman oordeelt niet en biedt ruimte voor andersdenkenden.

Ondertussen begint Mercurius in Leeuw en ziet zich rond 10/11 augustus verwikkelt in een heftig landelijk debat over bovengenoemde thematiek. Rond 19/20 augustus komt de Zon tegenover Jupiter te staan en herhaalt zich dit nog een keer. Deze twee planeten in Leeuw slaan op hun eigen borst om hun gelijk te bekrachtigen. Ook al zegt Jupiter in Waterman dat samen toch echt de weg is, deze twee planeten denken daar heel anders over. Na mij de zondvloed.

Venus in Maagd is de dame die zich bij de wetenschappelijke en meetbare feiten houdt. Zij is niet emotioneel, maar wel zorgvuldig en attent. In het meest positieve geval wordt een vrouw de verbindende schakel tussen twee uitersten door beiden te erkennen en te verbinden.

Vanaf 16 augustus staat Venus in Weegschaal en richt zij zich alleen nog maar op de liefde en relaties. Ruzie, conflicten en meningsverschillen verdraagt ze simpelweg niet.

Mercurius gaat op 12 augustus naar Maagd en neemt het stokje van Venus over. Er verschijnen nog meer wetenschappers in de media die elk hun specialisme hebben. Om hoorndol van te worden. Er rest niets anders dan zelf na te denken en eigen keuzes te maken.

Hier onder volgt de beschrijving voor de 12 dierenriemtekens.

Lees voor de volledigheid ook de tekst die hoort bij je ascendant en het teken waar je Maan in staat. Weet je die niet? Mail me dan op elodiehunting@gmail.com en ik reken het kosteloos voor je uit.

Ram

Welke rol speelt spiritualiteit voor je? Hoe geef je er invulling aan? De spanning tussen het gewone dagelijkse leven en je innerlijke, spirituele leven neemt toe. Dat je van alles moet, lijstjes moet afwerken en aan verplichtingen moet voldoen, zijn manieren om niet stil te hoeven zijn en naar binnen te keren. Je ontwijkt en ontkent deze maand en onderwerpt je aan vermeende verwachtingen en verantwoordelijkheden opgelegd door anderen.

Stier

Je hebt last van lichamelijke, hormonale ongemakken die je uit balans brengen, of juist veroorzaakt door de afwezigheid van balans. Op zoek naar ruimte en stilte kom je alleen maar onrust en turbulentie tegen. Verzet is zinloos, meegaan met de beweging is de sleutel. Er openbaren zich vernieuwingen in je leven die het oude abrupt afbreken. Ben je niet direct gelukkig mee. Je stort je op je werk of andersoortige puzzels om toch een ordening te hebben in je chaos.

Tweelingen

Jajaja, je weet heus dat je je administratie op orde moet brengen en dat zekerheden belangrijk zijn in het leven. Je moet nog dit en je moet nog dat. Maar je hebt er geen zin in. Helemaal niet zelfs. Jij doet deze maand niks of onzinnige dingen. Met als resultaat dat je geest schoonspoelt en je opeens ruimte hebt voor creativiteit. En als die beer eenmaal los is … De kunstenaar in jou staat op en schept!

Kreeft

Vakantie. Dat heb je goed begrepen en met dikke letters in je agenda gezet. Je bent eraan toe en wilt weg! Als dat fysiek niet kan, dan toch in ieder geval wel weg van je thuis en alle andere gewone dingen die je aan je dagelijkse leven herinneren. Je moet ( en gaat) eruit en koppelt jezelf los. Zo, dat had je echt nodig om weer terug te keren naar je enthousiasme en je zín in het leven. Oh ja, verwacht deze maand geen normaal ritme. Uranus komt je kussens opschudden.

Leeuw

Lekker maandje wordt dit voor jou Leeuw. Manana manana en Hakuna Matata. Geen zorgen, geen gedoe. Jij laat je helemaal zakken in het vakantiegevoel en maakt je alleen maar druk over hoe je een plek aan het zwembad behoudt.

Je voelt je goed en sterk en komt toe aan de leuke dingen van het leven. Laat iedereen die maar lekker onbelangrijk vinden – jij weet beter. Je geniet en bent op je best. Een (vakantie)liefde trekt aan je handdoekje.

Maagd

Je plichtsgevoel roept maar je kunt je er niet toe zetten. Alsof het nu even minder belangrijk is. Je ervaart een zekere afstand tot de dagelijkse gang van zaken en trekt je terug in je eigen wereld. Bijzondere ervaringen, dromen en inzichten doen je verstillen en je mystieke hart klopt harder. Een weekje in retraite is wat je enorm goed zal doen. Daar kun je met je hele wezen weer ademhalen en herschik jij jezelf.

Weegschaal

Drukdrukdruk, maar eigenlijk wil je dat niet. Eigenlijk wil je samen met de Maagd in een rustig en zuiver oord verblijven om jezelf te reinigen en te bezinnen. Liever niet alleen. Want je wilt een ander mens horen en ervaren. Via de ander ontdek je nog meer over jezelf en ontstijg je de alledaagse realiteit. Let vooral ook op je voeding want dat heeft een grote invloed op je welbevinden.

Schorpioen

Deze maand wil je liever niet alleen zijn. Je bent liever in gezelschap van je partner of een hele goede vriend(in). Het liefst intens en het liefst 24/7. Dat dit niet altijd lukt lijkt een verwaarloosbaar detail maar dat is voor jou niet zo. Een onderwerp dat je moeilijk vindt om te bespreken en dat voor spanningen zorgt in je relatie, laat je onaangeroerd. Het is minder belangrijk geworden. Je legt de nadruk op de verbinding.

Boogschutter

Het voelt alsof je met de billen bloot moet ten overstaan van een groep mensen. Je moet het achterste van je tong laten zien en komt niet weg met omtrekkende bewegingen. Wees dus eerlijk en maak je niet zo druk om wat anderen daarvan vinden. Iedereen heeft een mening, maar dat zegt vrij weinig over jou. Je begeeft je in een nieuwe groep mensen. Die stap wilde je al eerder zetten maar omstandigheden hielden dat tegen. Nu mag je.

Steenbok

Jij moet je verantwoorden over iets dat je een klein tijdje geleden hebt gedaan. Is toch spannender dan je dacht! Maar het valt goed en je autoriteit blijft onaangetast. Zorg er wel voor je dat je kennis up to date blijft. In een nieuwe (werk)omgeving ontmoet je nieuwe mensen die een rol gaan spelen in je leven. Je moet eraan wennen maar voelt ook de opwinding van het nieuwe.

Waterman

De activist in jou wordt weer wakker want er gebeuren dingen waar je het absoluut niet mee eens bent. En daar wil je iets mee doen.

Voor veel Watermannen geldt dat ze in een nieuwe werkomgeving komen. Of weer moeten wennen aan op locatie werken, in tegenstelling tot thuis. Het valt je aanvankelijk zwaar, maar als je eenmaal gewend bent merk je dat het je goed doet. Privé en werk zijn nu veel beter gescheiden.

Vissen

Je bent een inspiratie voor mensen die jou kunnen volgen. Ze zoeken contact met je en zijn graag in je energie. Mensen die je niet kunnen volgen noemen je ongrijpbaar en vaag. Het doet je weinig. Jij beleeft een fijne maand. De energie is rustig en de nachten mooi. Ook al ga je niet op vakantie –  ook jij komt tot rust en kunt afstand nemen van je dagelijkse beslommeringen.

Meer: www.elodiehunting.nl.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest