Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horoscoop van mei 2020: jouw eigen Big Bang

/
/
/
546 Views

De grote Big Bang hebben we gehad en nu zitten we met de gevolgen daarvan. Pluto en Saturnus hadden een fatale ontmoeting op macroniveau, maar wat gebeurt er op microniveau? In onze horoscoop van mei 2020, onze dagelijkse levens dus. Hieronder lees je dat per sterrenbeeld maar ook iets over de verschuiving van Maansknopen.

Door Elodie Hunting

Onder de oppervlakte vindt er een grote verschuiving plaats die ik hier vooral spiritueel zal duiden. Het gaat over de Maansknopen.  Er zijn altijd twee Maansknopen te vinden in een horoscoop, maar niet aan de hemel. Het zijn dus geen bewegende lichten maar denkbeeldige punten. Het zijn de twee raakpunten waar de baan van de Zon de baan van de Maan aan de hemel raakt.

We onderscheiden de Noordelijke Maansknoop, ook wel de Drakekop genoemd, en de altijd tegenoverliggende Zuidelijke Maansknoop, de Drakestaart. De Noordelijke Maansknoop zegt iets over onze bestemming in dit leven, de richting waar we naar te bewegen en waar we ons toe aangetrokken voelen. De Zuidelijke Maansknoop vertelt iets over onze afkomst. Sommigen noemen dit karma en koppelen het aan vorige levens, anderen spreken over een genetisch bewustzijn. Hoe dan ook; we gaan van verleden naar toekomst. Elke 29 jaar doorlopen de Maansknopen de dierenriem, alle 12 tekens, en dat doen ze tegen de richting van de klok in, achterwaarts dus. In mei krijgen we te maken met zo’n tekenwisseling van de Maansknopen. Op 5 mei verlaten de Maansknopen het dierenriemteken Steenbok en Kreeft, en treden zij binnen in de energie van Boogschutter en Tweelingen. De richting wordt dan van de Noordelijke Maansknoop het teken Boogschutter naar de Zuidelijke Maansknoop in Tweelingen.

Steenbok-Kreeft Eerst even een terugblik naar de Steenbok en Kreeft richting. In de nadagen van deze stand van de Maansknopen kwam er een sterke druk op deze twee sterrenbeelden te liggen. Steenbok vertegenwoordigt de regering, de regels, de vader en de structuur en Kreeft de huiselijkheid, de familie, tradities en de moeder. Vadertje Staat Steenbok gebood ons om thuis te blijven bij Moedertje Kreeft.

De richting van Boogschutter naar Tweelingen in de horoscoop van mei 2020 is als van wijsheid naar verwondering. Wijsheid is een groot goed maar kan verstarren in dogma’s. De beweeglijke energie van Tweelingen stelt 1001 vragen aan die wijze Boogschutter en dwingt hem om zijn waarheden te toetsen aan vandaag. Klopt het nog wel? Is het nog wel zinnig? Ook richt Tweelingen de aandacht van de helikopterview van Boogschutter naar de directe omgeving. Van de exotische jungle naar de schoonheid van een klaproos in de achtertuin. Voor Tweelingen en Boogschutter blijft dit een boeiende periode die tot januari 2022 duurt. Puzzelstukjes vallen op hun plaats en stoffige aannames ondergaan een verjongingskuur.

Jouw horoscoop van mei 2020

Weet je in welk sterrenbeeld je Maan en je ascendant in staan? Lees die voor de volledigheid dan ook in deze horoscoop van mei 2020.

Ram

Jouw planeet Mars staat in het vrijheidslievende sterrenbeeld Waterman. Hij maakt in de horoscoop van mei 2020 nét geen mooie verbinding met Venus en dat kun je merken in de liefde. Je maakt nét niet de verbinding die je wenst en bent op jezelf aangewezen. Je vindt aansluiting met andere mensen en ook al kun jij prima alleen zijn, het valt je zwaarder dan je zou willen. Op 13 mei gaat Mars naar Vissen en dan wil je even geen heftige emoties voelen. Je verdooft jezelf met een verslaving of zinkt in diepe meditaties.

Stier

Als Stier houd je niet van snelsnelsnel maar meer van manana manana. Dat kun jij prima bijbenen en het houdt je ontspannen. Jouw planeet Venus bedient je op deze wenken want ze beweegt heel traag langs het hemelse firmament. Op de 13e mei gaat ze zelfs retrograde (aan de hemel achteruit bewegen) en dat betekent dat het verleden belangrijker wordt dan de toekomst. Je recente geschiedenis wordt geëvalueerd en genomen beslissingen worden herzien, aldus de horoscoop van mei 2020. Pas op 25 juni keert Venus weer om, dus ook nu heb je de tijd om te heroverwegen.

Tweelingen

Voor jou is de planeet Mercurius belangrijk en die heeft de vaart erin in deze horoscoop van mei 2020. Hij trapt af in Stier en daar laat hij je hechten aan dingen en rust. Er speelt wel een zekere onrust maar je krijgt je vinger er niet achter. Dat gebeurt pas weer  vanaf de 13e mei. Geheimen komen aan het licht en je krijgt een beter contact met de mensen om je heen. Dat de Maansknoop in jouw teken staat is voelbaar. Alsof je ‘mag’. Tegen het einde van de maand sluit je zaken af en wordt je familie belangrijker.

Kreeft

De Noordelijke Maansknoop verlaat Kreeft en laat jouw achter. Als je terugblikt, en dat doe jij graag, die je dat de laatste 2 jaar een verschuiving laten zien. Je hebt kansen gehad (en hopelijk gegrepen!) om je leven in te richten zoals jij dat fijn vindt. Geen poespas maar wel een harmonieuze sfeer in huis en tussen de mensen om je heen. Nu is het een kwestie van handhaven. Er is een vrolijke noot in je leven, maar jij denkt er het jouwe van. Eigenlijk begrijp je er geen bal van.

Leeuw

Jij bent niet zo gemakkelijk van je stuk te brengen en reageert meestal beheerst en volwassen. Zo ook deze maand. Maar … zo weinig beweging en gedoe in je leven gaat je vervelen! Je wilt levendigheid en vernieuwing. Je wilt mensen spreken en lachen om flauwe grappen. Pas na de 21e ga je dat meemaken. Grote kans dat je een oude liefde tegen het lijf loopt. Letterlijk. Hoe dat zal verlopen?

Maagd

Jij bent druk en kunt niet stilzitten. Je hele huis is al schoon en ook je werk is keurig op tijd af. Wat nu? Je gaat dingen mooier maken. Dit is eigenlijk niets voor jou, maar toch vind je het leuk om te doen. Oude dingen maak je als nieuw en je oogst er bewondering mee. Net als iedereen verlang ook jij naar een sociaal leven. Dat komt ook wel weer op gang, al ben je wel bang dat je iets op zult lopen.

Weegschaal

Dat je moeilijk kunt kiezen is bekend. Maar in horoscoop van mei 2020 moet je ook nog een verleiding weerstaan! Dit voert de druk van binnen behoorlijk op en je gooit het bijltje erbij neer. Het kan ook teveel zijn.

Later deze maand komt er hulp van een vriendin die alles lekker luchtig en logisch voor je maakt. Daar kun je wat mee. Maar ja, nu nog doen … Sommige Weegschalen pakken door en nemen een risico. Anderen niet.

Schorpioen

Jij hebt een soort van pauze en krijgt tijd om bij te komen. Je hebt er een fikse prestatie opzitten en moet nu opnieuw je koers bepalen. Eerst ga je opties verzamelen en laat jij je goed informeren. Je vaart op je gevoel bij het doorhakken van de knoop. Voelt het goed? Dan ben je niet meer te houden en zet je je voor de volle 100% in. Aan de andere kant wijs je iets resoluut af en dat doe je op een niet mis te verstane manier. Een middenweg vinden is niet jouw stijl.

Boogschutter

De Maansknoop wandelt jouw sterrenbeeld binnen en blijft daar voorlopig nog even. Tijd genoeg voor jou om jezelf los te wrikken uit je overtuigingen. Wat olie in je vastgeroeste machine doet je goed en maakt je scherp. Reken maar op een paar hele interessante uitdagingen! Voor deze maand mei geldt dat jouw energie zich naar binnen keert. En dat gaat diep! Je wilt contact maken met je diepere drijfveren en kijken of ze je nog steeds dienen. Dit is een zorgvuldig en boeiend proces.

Steenbok

Je staat met een voet in je nieuwe leven en dat is nogal wennen. Je voelt je onzeker en besluiteloos. Als je erachter komt dat je niets hoeft geeft dat een opluchting. De late Steenbokken zitten in een fantastische periode waarin alles lukt. Je voelt je opgetild en kunt goede dingen realiseren. Haasten hoeft niet, want je hebt tijd genoeg.

Waterman

Jij wilt zekerheid en hebt geen geduld meer met mensen die niet over de brug komen. Je ziet in hoe je je afhankelijk hebt opgesteld en dat jij de enige in je leven bent die zekerheid kan creëren. Dat doe je dan ook met veel energie in de horoscoop van mei 2020. Op je werk heb je mooie vooruitzichten die je stabiliteit geven. Voorzichtig droom je van een nieuwe toekomst, maar wordt door een dame de werkelijkheid in getrokken. Dan moet je even schakelen.

Vissen

Je bent rusteloos en kunt ‘het’ nergens vinden. Manieren die je hebt ontwikkeld om ermee om te gaan voldoen niet meer. In de loop van de maand voel je dat je sterker wordt en ook daadkrachtiger. Had je eerder te weinig energie, nu heb je teveel! Je besluit om meer aan lichaamsbeweging te doen maar dan wel op jouw manier. Denk aan Oosterse vechtkunst of zwemmen.

Elodie Hunting heeft 30 jaar ervaring in astrologie, westerse esoterie en mystiek. Zij schrijft persoonlijke horoscoopboeken op bestelling. Daarnaast geeft ze lezingen, lessen, consulten en schrijft ze astrologische content. Kijk op www.horoscoopboek.nl voor meer informatie.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest