Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Winterzonnewende: je licht keert terug

/
/
/
440 Views

Er voltrekt zich nogal wat aan de astrologische hemel in december. Van schrikeffecten tot een strakke structuur tot helaas … helaas, van 2 tm 23 december weer een retrograde Mercurius. Het is weer zover ja.  Op 21 december hebben we de winterzonnewende; het licht heeft dan haar diepste punt bereikt en het keert weer terug! Gelouterd en vernieuwd wint het licht van de Zon weer aan terrein. Hoe deze energie per dierenriemteken zal uitwerken? Lees het hieronder en vergeet niet de tekens waar je ascendant en Maan in staan mee te nemen.

 

Door Elodie Hunting

 

Ram

Jouw planeet Mars staat nog even in Weegschaal. Voordat hij dit teken verlaat staat Uranus recht tegenover hem en dat zorgt voor vuurwerk! Positief gezien is dit de noodzakelijke wake-upcall maar gezien de enorme hoeveelheid energie die hiermee vrijkomt werkt het meestal anders uit. Als een explosie, een conflict of een onaangename en vooral ook onverwachte gebeurtenis. Op 1, 2, 3 en 4 december is deze ontmoeting het scherpst en daarna keert de rust weer terug. Op 10 december gaat Mars naar Schorpioen en verandert zijn energie van sociaal ( Weegschaal) naar intens en diep. Je wordt dan misschien rustiger van buiten maar van binnen begint er iets flink te broeien.

 

Stier

Vrijwel de hele maand december staat jouw planeet Venus in de positieve Boogschutter. Je hebt zin om een mooie reis te maken, een studieonderwerp op te pakken en vooral te genieten van vrijheid! Nieuwe invloeden rekken je bewustzijn op en je kunt nu een goede stap in je spirituele ontwikkeling zetten. Tijdens de kerstdagen verwisselt Venus de Boogschutter voor Steenbok en ontmoet daar Saturnus. Dat is als op de rem trappen. Alle mooie plannen die je hebt gemaakt moeten wel realistisch zijn en precies dat komt dan na de winterzonnewende aan de orde. Met voldoende doorzettingsvermogen moet er zeker een plan door kunnen gaan. Geld speelt een grote rol deze dagen.

 

Tweelingen

Jajaja … jouw planeet Mercurius gaat op 3 december (tm de 23e) retrograde en dat is meestal niet echt fijn. Omdat afspraken niet doorgaan, verzet worden, dat je vergeten wordt terwijl je je zo verheugd had, dat je iets stoms ondertekend hebt, dat niets is wat het lijkt. Niets. En je kunt niets anders doen dan lijdzaam afwachten tot Mercurius weer vooruit gaat lopen en de retrograde voorbij is. Tot de 24e en na winterzonnewende dus en dan moet ie nog op tempo komen. Het is wel een goede maand voor introspectie en het verwerken van kennis die je onlangs hebt opgedaan. Rationele kennis is interessant maar als het bij de ratio blijft haal je er niet het maximale uit. Door de kennis te integreren en toe te passen in je leven word je letterlijk wijzer.

 

Kreeft

Jij geniet deze maand van de warmte die je krijgt van de mensen om je heen. Zeker als het gaat om je vrienden of een sociaal netwerk waar je toe behoort, ben je extra blij. Je ziet het als je gekozen familie. Genieten is sowieso jouw thema. En dat kan variëren van extravagante luxe tot hele kleine dingen die veel betekenen voor je. In de liefde kan een conflict voor opheldering zorgen en je aanzetten om je anders op te stellen. Enige wijsheid is zeer welkom in je relatie. Niet alles persoonlijk nemen blijkt een goede houding te zijn om excessen te voorkomen.

 

Leeuw

Jouw planeet de Zon staat net als Venus en de retrograde Mercurius in het dierenriemteken Boogschutter. Tijd om je horizon te verbreden en verder te kijken dan je neus lang is. Je leert nieuwe mensen kennen die je een nieuwe kijk op je leven geven waar je echt iets aan hebt. Ook oude bekenden kunnen opeens weer opduiken en zelfs een oude liefde kan weer opbloeien. Er gebeurt genoeg deze maand en je blijft er vrij stabiel onder. Je voelt een sterke basis in jezelf en bent niet meer zo afhankelijk van andermans goedkeuring. Dat de Zon na de winterzonnewende weer meer van zich gaat laten zien ga je zeker merken. Er is licht aan het eind van de tunnel.

 

Maagd

Lees even wat bij Tweelingen staat, want die retrograde Mercurius ga jij ook merken. Dat dingen niet zo lopen zoals je zou willen, terwijl je het zó goed had voorbereid. Dat mensen zich niet aan jouw afspraken houden, treinen niet op tijd rijden en je auto niet door de keuring komt. Etc. Je bent een kei in je ergeren dus wat dat betreft kun je je hart ophalen deze maand. Heerlijk! Want er gaat veel mis in jouw ogen. De wijze Maagd trekt zich terug uit de drukte om zich heen en keert naar binnen. Dit zijn schitterende weken voor diepe en vooral ook mystieke meditaties. De tijd van dit jaar staat niet voor niets bol van symboliek.

 

Weegschaal

Het is aan de tijd om een nieuw standpunt in te nemen naar een oud probleem. De energie van het probleem is volkomen anders dan de energie van de oplossing. Je hebt een aantal weken de focus gelegd op het probleem en het uitvoerig geanalyseerd. Deze maand beweeg je naar de oplossing. Houd er rekening mee dat er tegen het einde van deze maand en na de winterzonnewende een nieuwe factor bij gaat komen en dat je pas daarna de knoop door kunt hakken. Dit zal een fikse impact hebben op jezelf maar ook op je omgeving. En daarna is er geen weg meer terug. Maar dat vind je helemaal niet erg!

 

Schorpioen

Dit is een donkere en koude maand waarin de iedereen veel binnen zit. Ook figuurlijk. Als Schorpioen vind je dat prettig. Zorgvuldig onderzoek je je binnenwereld en doorvoel je wat zich daar afspeelt. Mars komt deze maand in jouw teken. Dit zorgt ervoor dat je snel door mensen of verwikkelingen heen prikt. Je raakt trefzeker de kern en onthult moeilijke dingen. Ook in jezelf. Ondertussen loopt Jupiter ook in Schorpioen en is de brenger van visie en wijsheid. Wijsheid die je verkrijgt door filosofische en esoterische betekenisgeving. De kans is groot dat je deze maand ergens afscheid van neemt. En dat doe je vrij abrupt. Het broeide al een tijdje.

 

Boogschutter

Jouw planeet Jupiter staat in een harmonische verbinding met Neptunus. Dit geeft een zekere betovering, een gevoel voor het astrale, voor sferen en ook voor muziek en andere kunsten. Die kunst kan je naar een andere gemoedstoestand brengen en zeker als je niet in je hummetje bent, kan het je blijer maken. Een mooie maand om iets geïnspireerds te doen of te ervaren. Een retraite, al dan niet in een klooster, past helemaal bij je. Je gaat je leven weer in perspectief zien en laadt op voor wat er komen gaat. Maar bovenal is dit een goede maand om je bewustzijn te vergroten. Om meer aan te sluiten bij het wonder dat op de 21e – de winterzonnewende – gebeurt.

 

Steenbok

Jouw planeet Saturnus gaat deze maand van dierenriemteken wisselen. Dat is belangrijk! Vanaf 23 december 2014 tot en met 19 december 2017 is Saturnus in Boogschutter geweest en vanaf de 20e staat ie in zijn eigen teken Steenbok. In Steenbok staat Saturnus sterk en komt ie goed tot zijn recht. Dit worden drie jaren waarin je spijkers met koppen kunt slaan. Waarin je kunt oogsten en vooral ook: je kunt het op de Steenbokmanier aanpakken! Want die energie heerst en zorgt voor structuur, duidelijkheid en langzame progressie. Dingen die buiten proportie waren in je leven, worden nu gecorrigeerd en dat kan een zekere teruggang betekenen. Maar dan was ie ook hard nodig om alles weer in balans te krijgen.

 

Waterman

Soms is het goed om niet alles hardop uit te spreken en deze maand ga je hiermee te maken krijgen. Zwijgen is goud en verdomde moeilijk! Want er borrelt van alles bij jou. Zorg dat je een veilige uitlaadklep hebt. Dit is ook een maand waarin je een stap gaat zetten in je werk. Het kan een einde van een contract betekenen of een verandering van je functie. Dit lijkt aanvankelijk een achteruitgang maar op lange termijn is dat niet zo. Je bent nu genoodzaakt je af te vragen wat je werkelijk wilt doen met je leven. Neem de tijd om hier goed over na te denken want deze beslissing heeft grote gevolgen.

 

Vissen

Jouw planeet Neptunus krijgt een mooie verbinding met Jupiter en dat betekent dat je de wind mee hebt deze maand. Het loopt lekker maar niet heel snel. En dat vind jij fijn want van haast en tempo word je nerveus. Een uitermate geschikte maand om te mediteren en in andere werelden contact te maken met de heilige energie van de winterzonnewende. Het raakt een diepe snaar. Maar ook muziek heeft nu een bijzonder effect op je. Het raakt de ziel. Dit wordt geen maand van spectaculaire gebeurtenissen, maar eentje van verstilling en ‘de andere wereld’. Waar jij zo graag bent.

 

Elodie Hunting is astroloog en verzorgt consulten, workshops en lezingen. Ook verzorgt ze op aanvraag gepersonaliseerde horoscoopboeken. Meer van Elodie Hunting: www.elodiehunting.nl en www.horoscoopboek.nl.

 

 



Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest