Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

7 tips hoe je verlangens wél realiseert

/
/
/
390 Views

1 januari is weer in de buurt. De dag waarop we doelen stellen en en goede voornemens formuleren voor het komende jaar. Vol enthousiasme beginnen we ermee en na een aantal weken, zijn we onze goede voornemens vergeten en ligt ons verlangen weer in de la. 80% van de voornemens die gemaakt worden op 1 januari komen niet uit. Door verschillende innerlijke systemen lukt het vaak niet om je verlangen te realiseren.

Door Mahatma Revier

Waardoor komt dat mislukken? Dat komt omdat we worden geleid door twee verschillende systemen in ons.

Het eerste systeem is ons denken. We verlangen vanuit ons denken naar een verandering. Vanuit dat denken nemen we dan beslissingen en maken we keuzes voor een nieuwe toekomst. Je denkt misschien dat we ons leven leiden vanuit ons denken, niets minder is waar.  We worden geleefd door ons onderbewustzijn. Ons onderbewustzijn, dat gekoppeld is aan onze emotionele systeem, bestaat uit emoties en overlevingsprogramaatjes, waar je niet altijd blij mee hoeft te zijn. Die programmaatjes zijn namelijk gebaseerd op je kind ervaringen, die samen met de bijbehorende overlevingsmethodes als het ware op je harde schijf zijn gebrand.

Dus als wij met ons volwassen brein een beslissing nemen, die tegen de kinderlijke overlevingsmethodes ingaan, dan winnen die oude programaatjes, die ons leven beheersen. Emoties, dan wel bewust of onbewust, hebben veel meer kracht dan onze gedachten. Dus je kunt denken dat je met goede voornemens iets wilt bereiken maar als je bang voor bent, dan luister je eerder naar de angst dat naar je verlangen.

Onbewust

Daarnaast zijn er ook altijd onbewuste redenen dat we doen zoals doen, en hebben wat we hebben.

Bijvoorbeeld: misschien verlang je naar leuke partner. Je koopt een tweepersoonsbed, je maakt ruimte in je agenda en je gaat enthousiast visualiseren. Misschien mediteer je er ook nog op. Al met al je bent goed bezig, maar al jouw vrienden krijgen leuke partners maar die van jou wil maar niet komen. “Wat doe ik verkeerd?“ Vraag je jezelf af. Nou eigenlijk doe je niets verkeerd. Het enige is dat er op onbewust niveau een paar blokkerende overtuigingen zitten die vaak gekoppeld zijn bepaalde emoties vanuit het verleden. Oud zeer en pijnlijke overtuigingen kunnen je blokkeren. Als jij bijvoorbeeld ooit een beslissing heb genomen dat er nooit meer een partner in je huis zal komen, omdat je lief net vertrokken is en er zoveel pijn in je hart zit, dan kan dat zijn dat dat oud zeer jaren later nog steeds ergens in jou leeft. Inmiddels verlang je naar een nieuwe relatie; het oud zeer kan je niet meer voelen en je bent al lang vergeten dat je ooit een beslissing nam om geen partner meer te hebben. Het bizarre is dat het kan zijn dat die energie en overtuiging echter nog steeds ergens in jou leven en je huidige beslissing blokkeren. Zo kan je wachten tot je een ons weegt, maar als je je niet bewust bent van wat er in jou leeft, dan komt die partner niet. Ik spreek uit ervaring.

Nadat mijn echtgenoot in 1999 de benen had genomen ben ik 17 jaar alleen gebleven. Niet omdat ik dat wilde maar omdat de angst voor verbinding in mij te groot was en dat was ik mij lang niet eens echt bewust. Godzijdank kan alles veranderen en ben ik nu alweer twee jaar samen met de liefde van mijn leven.

Hoe ik er uiteindelijk toch ben doorheen ben gebroken beschrijf ik in mijn boek: ‘Ontwaken in het Nu’, waarin ik mensen meeneem naar het realiseren van hun dromen.

Hier een aantal tips die het realiseren van je doelen voor 2018 kunnen vergemakkelijken.

Tip 1: onderzoek je verlangen

Het is handig als je gemotiveerd bent om een bepaald doel of goed voornemen te bereiken, want zonder die motivatie zal het helemaal niet lukken. Motivatie is weer gekoppeld aan verlangen. Denk na over je verlangen, wat zal het je brengen. Waarom wil je het? De waarom vraag is essentieel. Bijvoorbeeld: ik wil gaan hardlopen omdat ik verlang naar een gezond lichaam. Denk ook goed na over de resultaten als je het niet gaat doen. Dus maak je verlangen echt krachtig. Alleen zoals je inmiddels weet, erover nadenken is niet genoeg.

Tip 2: kom in actie en stel wat en wanneer vragen

We zullen ook daadwerkelijk in actie moeten komen en het helpt als je je dromen of goede voornemens concreet maakt. Als je dat niet doet dan kan het zijn dat dit gebeurt als je bijvoorbeeld als doel hebt dat je meer wilt sporten.  Vol enthousiasme begin je de eerste keer. Je jogged 3 km en trots, moe en uitgeteld sleep jezelf daarna je het huis weer in. Terwijl je jezelf de trap op hijst denk je: ‘Ik kijk wel wanneer ik de volgende keer weer ga.’ De week gaat voorbij, je bent druk en het plan om te gaan sporten zakt weg in de diepste laag van je bewustzijn. Dit gebeurt simpelweg omdat je niet helder bent geweest in je planning. Dus als je een voornemen hebt maak het zo concreet mogelijk; wanneer ga je iets doen en
wat ga je doen. Deze ‘wat en wanneer’ vragen zijn belangrijke vragen. Agendeer die actie ook in je agenda, dan kom je het vanzelf weer tegen.

Tip 3: visualiseer je eindresultaat

Visualiseren heeft een enorme kracht. Jouw onderbewustzijn weet namelijk niet dat de beelden die jij jezelf geeft, niet echt zijn en zal dan alles doen om ze te realiseren. Dit is wetenschappelijk onderzocht. Dus geef jezelf de beelden waar je hart blij van wordt.

Tip 4: denk na over dan-als situaties

Als er dit gebeurt, dan doe ik… Bijvoorbeeld als het regent en ik wil gaan hardlopen, dan doe ik een regenjack aan. Of als ik er morgenochtend geen tijd voor heb, dan doe ik het morgenmiddag.

Tip 5: let op je verwachtingen

Blijf reëel en stel je verwachtingen niet te hoog. Als je bijvoorbeeld maat 52 hebt, weet dat je dan niet na een week dieet in een tutu met maatje 36 rondhuppelt;  wees blij met kleine veranderingen.

Tip 6: neem jezelf bloedserieus

Geef jezelf de ruimte en de tijd om je verlangen of goede voornemen te realiseren. Misschien moet je er eerst in  investeren en moet je nieuwe sportschoenen kopen voor je gaat trainen. Doe dat dan. Gun jezelf de kans om jouw dromen echt te realiseren.

Tip 7: gun jezelf de tijd…

Weet ook dat als jezelf een doel stelt, je jezelf ook de tijd moet gunnen om het realiseren. Vaak stellen we ons een doel en dan moet het snel gerealiseerd zijn. Dat werkt niet. Dus hou er rekening mee dat de verandering simpelweg tijd en doorzettingsvermogen kost.

Als je dat visualiseren van goede voornemens combineert met de acties die je gaat nemen, en je de omgeving  zo inricht dat het haalbaar wordt, dan heb je een grote kans dat jouw verlangen écht realiteit gaat worden.

Mahatma Revier is trainer, schrijver en inspirator en ze verzorgt met Spirit Coaching tal van workshops en intensives die mensen verder helpen in hun ontwikkeling.

Mahatma: “Heb jij verlangens of goede voornemens voor het nieuwe jaar en wil je die echt realiseren? Maak dan eens het 2-daags event mee van ‘2018 Jouw Top jaar’.  Stel je doelen en maak ze waar. In het event kijken we ook naar de onderliggende blokkade die je tot nu toe in de ban had. Daardoor gaat jouw leven veranderen en wordt 2018 jouw top jaar! Kijk voor meer informatie www.spirit-coaching.nl.”

(Foto: Lize Beek)

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest