Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Geslaagde doorstart leidt tot Academie voor Geesteswetenschappen

/
/
/
441 Views

Docenten en studenten zorgen samen voor behoud uniek onderwijsaanbod.

 

Onlangs is de Academie voor Geesteswetenschappen opgericht, een opleidingsinstituut voor zingeving en eigentijdse geestelijke gezondheidszorg. De Academie is een voortzetting van de Hogeschool voor Geesteswetenschappen Utrecht (HGU) die eerder dit jaar failliet werd verklaard. De doorstart slaagde door de inzet van docenten en studenten. Zij waren hoogst gemotiveerd om het unieke onderwijsaanbod op het gebied van filosofie, psychologie, mystiek en esoterie te continueren. De eerste Open Dag werd druk bezocht, de eerste aanmeldingen zijn al binnen.

 

De school moest alle zeilen bijzetten om het bijzondere onderwijs voort te kunnen zetten. Dat lukte door een intensieve samenwerking tussen vele vrijwilligers, zowel studenten als docenten. Studenten, in leeftijd variërend van circa 25 tot 60 jaar, brachten hiervoor spontaan expertise in op velerlei gebied. Zo hielpen zij bij het onderhoud van het gebouw, kwaliteitsverbetering van de studierichtingen, de herinrichting van de administratie en een nieuwe website (www.academiegeesteswetenschappen.nl).

 

7 studierichtingen

Met het curriculum op het gebied van filosofie, psychologie, mystiek en esoterie in combinatie met zingeving is de Academie voor Geesteswetenschappen enig in zijn soort. Er wordt geput uit een breed scala aan oude en nieuwe bronnen van geestelijke stromingen en religies. De Academie biedt voortgezet (beroeps)onderwijs in zeven studierichtingen:

 1. Filosofie
 2. Zingeving & Spiritualiteit
 3. Religiestudies
 4. Transpersoonlijke Psychologie
 5. Stervensbegeleiding
 6. Verlies- en Rouwbegeleiding
 7. Energetische Therapie

Het onderwijs wordt gegeven door wetenschappelijk opgeleide en/of therapeutisch geschoolde docenten en staat in principe open voor iedereen met een HBO denk- en werkniveau.

 

De Academie huist in een monumentaal en sfeervol pand aan de Drift in hartje Utrecht. Daar draait de nieuwe organisatie inmiddels op volle toeren. De oud-HGU studenten krijgen weer les. In april studeren enkelen van hen af. Ook de inschrijving voor het collegejaar 2017/18 is van start gegaan. Op de eerste Open Dag waren ruim vijftig belangstellenden en de eerste aanmeldingen voor 2017/18 zijn al binnen.

Extra open dagen zijn er op de zaterdagen

22 april

20 mei

8 juli

26 augustus.

 

Website: www.academiegeesteswetenschappen.nl.

 

 

 Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest