Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pluto, please to meet you – Astrologie en je groeimogelijkheden

/
/
/
562 Views

De plaats van Pluto in een horoscoop geeft de plek aan waar je grootste groeimogelijkheden liggen. Voor de één is dat het materiële gebied, voor de ander heeft het met familie en afkomst te maken en zo zijn er nog 10 andere levensgebieden, de zogenaamde huizen.  Als astrologen Pluto beschrijven en ze zijn in een optimistische bui dan spreken ze over transformeren. Dat is waar. Maar waarom transformeren? Omdat de huidige situatie steeds meer onhoudbaar wordt en voor problemen zorgt. Dergelijke situaties blijven knagen en verstoren je gemoedsrust.

Er wil wat.
En Pluto laat zich nooit met een kluitje in het riet sturen, maar blijft volharden, blijft je lastig vallen en uitdagen om te kijken naar iets dat je als negatief ervaart in je leven. Pluto ervaar je niet als je grootste vriend, als de Verlosser in persona of als degene die je Verlichting brengt. Nee, Pluto dwingt, stalkt, ettert, zeurt, treitert, maakt je razend, laat je niet met rust en komt al-tijd ongelegen. Had je net je zaakjes voor elkaar, komt Pluto weer langs met zijn eisenlijstje. Een astrologisch consult kan helemaal over de positie van Pluto gaan in een horoscoop. Stof genoeg om over te praten en een broodnodige ontlading van alle opgehoopte spanning. Maar ontlading alleen is niet genoeg. Pluto wil erkenning. En daar gaat het vaak de mist in. Mensen willen dat in dit geval de astroloog hun Pluto erkent, willen gezien worden in hun pijnen, angsten en spanningen, in hun blinde vlek. Het ligt nooit bij de astroloog om dat te doen. Hoogstens kan de astroloog benoemen wat er speelt, hoe het speelt en wat de volgende stap kan zijn. De cliënt zelf moet gaan erkennen en accepteren. Pas dan krijgt Pluto een plaats, een bestaanszekerheid en erkenning.

Wie is die Pluto?
Pluto in de Romeinse mythologie, is Hades in de Griekse mythologie en de god van de onderwereld. De god van jouw onderwereld. In die onderwereld is het vies. Het stinkt, het is er vochtig warm, er kruipen overal vieze beestjes en er wonen verschrikkelijke monsters.
In de onderwereld ga je dood.
Als je als sterveling de onderwereld in gaat, zo vertelt de mythologie, dan kom je er nooit meer levend uit. Een plaats om te vermijden dus. En dat doen we dan ook braaf. We komen er niet eens in de buurt. Zijn we toevallig in de buurt, dan staat daar de driekoppige hond Cerberus. Maar ja, aangezien we kennis willen maken met Pluto zullen we dit wezen moeten trotsteren. Hoe? Dan antwoord ligt zoals altijd in de mythologie. Cerberus is te temmen met honing. Waarom honing? Honing is in de Griekse mythologie de goddelijke nectar waar Zeus ( Jupiter) dol op was. In vrijwel alle mythologieën is honing een bijzondere en geliefde vloeistof. Gemaakt door bijen die ook een rijke mythologische historie hebben. Honing is goudkleurig en is gezond zoet. Honing wekt doden tot leven, is bevorderend voor de gezondheid en dus voor leven. Honing is liefde en liefde is god. Dus om Cerberus te temmen is zelfliefde nodig. Dat is een interessant gegeven!

Je monster ontmoeten
Stel je voor, je staat voor dit levensbedreigende monster dat naar je gromt, waarvan het kwijl uit zijn bek op je voeten loopt, die je elk moment kan gaan verscheuren. Wat gebeurt er dan met je? Je wordt bang en je wilt wegrennen. En dat is nu juist wat je niet moet doen. Je moet contact maken met je liefde voor Cerberus. Je moet contact maken met liefde voor je eigen angsten. Je moet compassie voelen voor je angsten en spanningen in jezelf. Die compassie is de beker met honing die je meeneemt voor je eigen monster. Of voor het monster van iemand anders als bewaker van zijn of haar onderwereld. Je niet laten afschrikken maar vertrouwen in de kracht van de liefde. Heel gemakkelijk gezegd maar niet zo makkelijk gedaan. Dat was ook juist de bedoeling. Laten we aannemen dat Cerberus je meegebrachte honing heeft gedronken en veranderd is in een schattig schoothondje. Je kunt er moeiteloos langs gaan. Voor de deur vind je de onzichtbaarheidshelm van Hermes (Mercurius) en de gevleugelde schoenen. Je snapt meteen dat deze nodig zijn als garantie dat je hier levend uit gaat komen. Je zet de helm op en doet de schoenen aan. Meteen voel je een vermogen om in alle werelden te zijn, zonder te veranderen. Je kunt kijken in alle energievelden die er zijn en ze doorgronden. Dat geeft de burger moed! Je opent de grote, zware deur naar je onderwereld en gaat dus van licht naar donker. Je ziet geen hand voor ogen, er is nauwelijks zuurstof en als je inademt word je direct misselijk. Je ziet geen pad, geen muren, geen plafond en het enige dat je hoort zijn beangstigende geluiden. Je systeem gaat op code rood en werkelijk alles in je roept dat er een ernstige levensbedreigende situatie is en je zo snel mogelijk weg moet gaan. Het lijkt alsof de dood je gaat omarmen. Als je omkijkt zie je niets, ook geen weg terug naar de ingang. Je herinnert je je helm en je gevleugelde schoenen en gaat voorzichtig verder. Opeens zie je een zwak licht voor je opdoemen. Als je dichterbij komt zie je dat het een vuur is dat brandt. Alsof het al niet warm genoeg is hier! Je voelt hoe je kleding op je huid plakt en het zweet van je afdruipt. Het is een ware beproeving, zoveel is je wel duidelijk. Maar, jij had een missie en daar houd je je aan. Je wil kennismaken met je hoogstpersoonlijke Pluto die al jarenlang zijn invloed in jouw leven laat gelden. Het is tijd. Bij het vuur staat een groot menselijk figuur. Hij heeft zwarte vegen op zijn roodachtige huid en een imposante partij spierbundels. Niet het type dat je graag in het donker tegenkomt. Maar dat is nu wel het geval. Je komt hem in het donker tegen en je kunt geen kant op. Je vraagt hem naar zijn naam.
Pluto.

Lachen
Hij kijkt je aan en loopt op je toe. Je deinst achteruit en voelt hoe je angst je naar je keel grijpt. Dit voelt exact hetzelfde als de angst die je in je dagelijkse leven voelt. Als je paniekt en niet meer weet waar de uitweg is, waar de oplossing ligt en hoe je met het probleem om moet gaan dat het leven je biedt. Meestal ga je dan wijzen naar de ander en daar de schuld neerleggen van je eigen ellende. Nu lijkt je dat niet zo’n goed idee, gezien de indrukwekkende gestalte. Je blijft stokstijf staan en wacht op wat er komen gaat. Pluto vraagt je wat je komt doen. Zo vaak krijgt hij geen bezoek.  Zowaar durf je iets te zeggen. Je zegt dat je hem wilt leren kennen maar dat je ook iets komt opeisen. Opeisen…? Pluto fronst gevaarlijk zijn wenkbrauwen. Dit bevalt hem niet. Is hij niet ook de bewaker van de mooiste en duurste edelstenen? Groeien hier niet de diamanten, de smaragden en is hier niet het goud? Is het niet door jouw toedoen daarboven op aarde, dat die de gelegenheid kregen te gaan groeien? Daar heeft Pluto even geen antwoord op. Hij is enorm verbaasd. Dan buldert hij van het lachen.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Je glimlacht voorzichtig mee. Opeens is hij niet meer dat afschrikwekkende figuur, maar zie je hem als een enorme drijvende kracht. Het is hij die je altijd weer de energie geeft om door te gaan als het tegenzit, die je opdrijft in je zoektocht naar antwoorden en rust, die nieuwe bewustzijnsgebieden opent, die je als mens laat groeien. En terwijl jij groeit, groeien de edelstenen mee. Joekels zijn het geworden! Opeens zie je ze glinsteren in de aarden muren. Je voelt je trots en rijk tegelijk. Pluto peutert een steen los uit de muur en geeft ‘m aan je. Dit is een afspiegeling van je eigen ontwikkeling. Dit is als de Heilige Graal gevuld met jouw zelfgemaakte honing. Neem maar mee, ik heb hier toch genoeg. Waardig neem je je steen aan en laat hem rusten in je twee handen. Je kijkt Pluto aan en omhelst ‘m. Je hebt er een wijze vriend voor het leven bij. Je integreert je onderwereld met je bovenwereld en je weet nu dat antwoorden ook hier gevonden kunnen worden. Je zult heus nog eens terugkeren en telkens opnieuw schrikken en bang zijn. Maar je hebt nu ervaren hoe je binnen kunt komen en wat het allerdiepste geheim is.
Je bedankt Pluto en keert terug naar de uitgang. Je opent de zware deur en sluit hem stevig. Cerberus ligt dronken van de honing uitgevloerd te wachten. Als hij je ziet springt hij op. Voor hij je woest kan verjagen, begin je te rennen. Terug naar je eigen, lichte leven met in je hand de diamant.

Elodie Hunting

Astroloog

Plutoconsult

Tijdens het Plutoconsult gaan we zeer diep in op jouw Pluto en onderzoeken we waar je grootste pijn ligt, wat ook je grootste talent is. We gaan ‘m zoeken en vinden

www.elodiehunting.nl
elodiehunting@gmail.comPlaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest