Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Column – Op naar Kerst, het diepste punt

/
/
/
401 Views

Zo tussen de vertrekkende Sinterklaas en op naar Kerst gebeurt het: de reflectie slaat bij mij toe, het verinnerlijken bereikt z’n diepste punt. Na de eerste helft van het jaar waarin de energie net als het licht toeneemt en op 21 juni het hoogtepunt bereikt, is de afdaling naar de 21e december de omgekeerde versie ervan.

 

In deze dagen op naar Kerst komt steevast melancholie bij me op bezoek. Tijd samen om de balans op te maken. Wat mislukte, wat gelukte, welke innerlijke strijd is er actueel, rouwen om wat verloren is en vieren en vooruitkijken wat zou kunnen zijn. In het besef dat leven van ons als koorddansers een continue dynamische onevenwichtigheid is en het balanceren ons juist in leven houdt, kijk ik nu terug. Geliefden helpen daarbij. Gordijnen vroeg dicht. Glas wijn erbij. Verhalen vertellen. Contact maken met de grondtoon van elkaars bestaan. Ergens onderin de kelder van het bewustzijn de zin zien van de nieuwe cyclus.

 

De Kerst – moet ik het nog een keer zeggen – is al millennia vooral de viering van een astrologisch gegeven: de zonnewende. Op de internetfilm Zeitgeist kun je haarfijn uitgelegd krijgen hoe dat mogelijk de basis is van menige religie. Voor mij is de zonnewende ieder jaar weer het energetische keerpunt. De al bijna een half jaar verinnerlijkte strijd zoekt de uitweg en begint vanaf dat moment met inspiratie, licht, liefde, energie naar buiten te treden. Het begin van een nieuwe cyclus van groeien, bloeien en transformeren.

 

Wat dat voor Koorddanser gaat betekenen? Ik denk aan een transformatie van Koorddanser. Het is bijna drie maanden geleden dat de uitgifte van de papieren editie stopte.  Een grote groep mensen – getuige de vele lezersreacties – zoekt nu naar kwalitatieve informatie over esoterie en bewustwording. Hoe kunnen zij op een andere manier worden voorzien van informatie. Live wellicht? In bijeenkomsten misschien? Het licht vindt zijn weg wel. En ik ben beschikbaar om die te dienen.

 

Ik wens je een gezegende en liefdevolle Kerst en een inspirerend begin van het nieuwe jaar toe!

 

Ewald Wagenaar

Hoofdredacteur online platform Koorddanser

 

PS: Ik was ook te beluisteren in het radioprogramma van AmsterdamFM: http://www.amsterdamfm.nl/de-eindejaarsdip-heeft-u-er-last-van/

Even scrollen en onderaan vind je de afspeelknop.1 Reactie(s)

 1. Dag Ewald,

  Wat een herkenbaar stukje schrijf je (of eigenlijk schreef je, met link naar afgelopen zomer) over het zoeken naar balans. Heel herkenbaar, ik had net zelf ook een stuk hierover geschreven en gedeeld op Facebook.

  Deze wil ik graag met je delen, Frank Boeijen, misschien ken je het wel.

  https://www.youtube.com/watch?v=zNLe-ZqfHO8

  Published on Dec 18, 2014
  Elke dag voer ik een gesprek
  Een gesprek hier in mijn hoofd
  Over wat ik allemaal gedaan heb
  Over wat er allemaal is gebeurd
  Over wat ik allemaal misdaan heb

  Elke dag praat ik met mezelf
  Zonder woorden maar als in een droom
  Dan zie ik voor me ontevreden vrienden
  Vrienden met onbegrepen vriendinnen
  En ik sta aan de kant

  Hoe strak is het koord waarop ik dans
  Tussen mijn hoofd en mijn hart
  Hoe lang zal het zijn voordat ik val
  Tussen mijn hoofd en mijn hart

  Elke dag vraag ik aan mezelf
  Wanneer ben ik oud en wijs genoeg
  Zonder twijfels of onbezonnen daden
  Een zonderling berooid en verlaten
  Van God en alleman

  refr.:
  Want hoe sterk is dit koord waarop ik dans
  Tussen mijn hoofd en mijn hart
  Hoe lang zal het zijn voordat ik val
  Tussen mijn hoofd en mijn hart

  Het leven van een koorddanser
  In balans uit balans
  In balans

  met warme groet,
  Anina

  Inana-op reis naar je ware zelf
  http://www.inana.nu
  T:06-10512274

  Facebook pagina
  Bijlagen
  Voorbeeld van YouTube-video Frank Boeijen – De koorddanser (2013) Live weergeven

  Frank Boeijen – De koorddanser (2013) Live

Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest