Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Wat fijn! Een engel aan de lijn! – Berichten van gene zijde

/
/
/
379 Views

Hoger zelf, inner teacher, gidsen, deva’s, engel en buitenaardse lichtwezens; er staan ons veel spirituele informatiebronnen ter beschikking. Daarvoor open staan is een uitnodiging aan de geestelijk wereld om geinspireerd te worden. Paul McCartney werd ’s ochtends wakker en had de melodie van Yesterday in zijn hoofd. Overdag had hij andere dingen te doen. Engel aan de lijn: veel boeken zijn door channeling van gene zijde tot stand gekomen.

Door Hans Andeweg

In de vloed van informatie die ons tegenwoordig overstroomt, zijn veel boeken en websites te vinden met gechannelde boodschappen van gene zijde. Hun wijze raad is niet langer voor een enkeling, maar volgens de spirituele zenders voor iedereen bedoeld. Het zijn niet de minste die zich aan het woord melden; God, Jezus, Aardsengel Michael, Lichtwezens van de Plyaden en dat is nog maar een kleine greep uit het grote aanbod. Waar moet je op letten als je plotseling een stem in je hoofd hoort of je toetsenbord spontaan begint te ratelen? Wat is het gevaar? Wie heb je aan de lijn? God, en engel of een goede verkoper met een verleidelijk verhaal?

Haal het niet in je hoofd

Een boodschap goed ontvangen en helder onder woorden brengen is normaliter al een opgave, laat staan als er hogere wezens uit andere dimensies aan het woord zijn. Dan moet je een goed functionerend ontvangststation zijn en een heldere verbinding lange tijd in stand kunnen houden. Daarna de ruis er uithalen en er een lopend verhaal van maken. Met het dagelijks leven als voorbeeld, kun je goed leren hoe je het energetische kaf van het spirituele koren scheidt. Iedereen weet dat de kans op ongewenste bezoekers groot is, als  je thuis alle deuren en ramen openzet en gaat zitten afwachten wie er binnenkomt. Meestal is dat geen hoogstaand bezoek, want dat zal volgens zijn ethische normen eerst aanbellen of even roepen. ‘Hallo! Is er iemand thuis?‘ Spiritueel gezien is het niet anders. Zet jij je chakra’s wagenwijd open, omdat je ook wel eens een gechanneld verhaaltje wilt posten, dan is de kans groot dat je een vervelende indringer in huis haalt die eerder kwaad dan goed doet. Kortom, begin er niet aan als je er geen zin in hebt. Houd de poort gesloten. Jij bent en je hebt gedachten. En die heb je voor het allergrootste deel in je hoofd gehaald. Haal het dus niet in je hoofd!

Zang van een engel

Net als goed bezoek aanbelt bij de voordeur, zo moet elk goed gezind spiritueel wezen, dat de menselijke vrijheid respecteert, zich melden bij onze hoofdingang. Deze bevindt zich ongeveer een meter boven ons hoofd. Daar kun je je Zon waarnemen, ook wel Hogerzelf genoemd. Een prachtige, liefdevolle energie. Het is ons hoogste wezensdeel met onze hoogste frequentie. Je Zon houdt je bestemming in de gaten en onderhoudt het contact met de spirituele wereld. Elk wezen dat contact zoekt, moet door deze poort. Daarmee kun je meteen waarnemen of het met jou en je allerhoogste trilling resoneert. Zo niet, dan komt het niet door de poort en is het niet voor jou bestemd. Het mooie van een goed contact met je zon is, dat jij ook boven je persoonlijkheid en eigenbelang uitstijgt. Dus fijn dat je bezoek er is! Het maakt niet uit wat het te vertellen heeft.

Gaat de poort open en hoor je de zang van een engel of engelen, vraag dan de naam van het bezoek. Vervolgens of het in naam van de Allerhoogste is gekomen. Je kunt daarbij aan jouw Allerhoogste denken; Christus, Boedha of een ander. Volgens de kosmische wetten moet het antwoord dan gegeven worden. Is het ‚Nee‘ dan zeg jij met diepe overtuiging ‚Weg Wezen!‘ En ook daar moet het aan gehoorzamen want in jouw ruimte is jouw wil wet.

Skychannel

Je bezoek is door de poort en de identificatie is goed verlopen, niets staat een inspirerend gesprek nog in de weg. Alhoewel? Jij hebt bezoek, dus jij zorgt voor een kop thee met wat lekkers. In energetische termen betekent dit dat jij voor de energie zorgt. Informatie kan alleen worden overgedragen op een stroom levensenergie. Die energie stroomt door een koord tussen je zon en je lichaam. Ik noem dat het skychannel. Het wordt gevoed met levensenergie – ch’i, prana, manah, orgon etc. – uit het tweede chakra, dat zich bevindt onder de navel. Als je bezoek veel te vertellen heeft en een tijdje wil blijven, moet dat koord overeind blijven. Het gesprek kan dus best wat levensenergie kosten en na afloop kun je je behoorlijk moe voelen. Kortom: goed in je vel zitten en een goede lichamelijk conditie zijn voorwaarden voor een goede chaneling.

Autoriteitsplaatjes

Er is nog een belangrijk aandachtspunt; ons skychannel maakt contact met het lichaam via het zevende chakra. Als dat helder en goed ontwikkeld is, kun je daar je autonomie en persoonlijke vrijheid ervaren. Je bent dan de baas in je eigen psychische ruimte. Dan klinkt er: ‚Ik ben, vrij en blij‘. Het komt echter vaak voor dat delen van het zevende chakra geblokkeerd zijn door zogenaamde autoriteitsplaatjes. Dat zijn oude energieën en patronen van mensen die vroeger zeggenschap over je hadden. Bijvoorbeeld je vader, moeder, familieleden, je ex, vrienden, vriendinnen, priesters, goeroe’s etc. Zelfs al hadden ze goede bedoelingen, je kan beperkt worden in je eigen weten als er autoriteitsplaatjes in je kroonchakra zitten. Met meditaties uit de intuïtieve ontwikkeling kun je deze transformeren. Maar zolang ze er zitten, ben je gevoelig voor autoriteiten en niet honderd procent vrij. Anderen kunnen weer zeggenschap over je krijgen. In het geval van channeling kan het betekenen dat je bezoek dwingend wordt en de dienst gaat uitmaken in jouw huis. Niet zo prettig en laat je er niet door misleiden. Maak duidelijk afspraken voordat je in gesprek gaat en spreek een duidelijke eindtijd af. Bezoek met een zuivere bedoeling zal meteen vertrekken als je er om vraagt. Onze vrije wil is ons hoogste goed en wordt door het hele universum onvoorwaardelijk gerespecteerd.

Meesterwerken

Na afloop, als je bezoek is vertrokken, moet je natuurlijk goed opruimen want het was een intensief gesprek. Dit betekent alle energetische sporen wissen en je eigen ruimte weer helemaal in beheer nemen. Vervolgens je aantekeningen van het gesprek doornemen en kijken of je er wijs uit wordt. Snap je het zelf? Kun je er wat mee? Is het de moeite waard om het aan deze en gene te vertellen? Hoe maak je er een lopend verhaal van? Een boek schrijven is een kunst. Een boek met gechannelde informatie schrijven zou je een meesterwerk kunnen noemen. Gelukkig zijn er veel gechannelde meesterwerken waar we inspiratie uit kunnen putten. We kunnen er ook van leren, hoe ze zijn ontstaan. Een paar voorbeelden…..

Maarten Toonder schreef en tekende de verhalen van Tom Poes en Heer Bommel. Ze zitten ‘bommelvol‘ met verborgen spiritualiteit. Dat weten de meeste lezers, maar dat we hier waarschijnlijk te maken hebben met gechannelde informatie, is bij vele onbekend. Maarten Toonders zoon Eiso vertelde eens dat zijn vader tijdens het schrijven nooit mocht worden gestoord. Op een middag werd er een belangrijk pakje bezorgd. Eiso maakte toen voor één keer een uitzondering. Luisterend naar het ononderbroken geluid van de typemachine, klopte hij aan bij zijn vaders werkkamer. Er kwam geen antwoord en hij stapte naar binnen. Er was geen mens te zien. Eiso: ‘Maar de toetsen van zijn schrijfmachine werden ingedrukt, er verschenen letters op het papier en de rol van het apparaat bewoog zich schoksgewijs naar links.’ Eiso legde het pakje neer en maakte dat hij weg kwam. Marten Toonder werd ooit met Eiso’s verhaal geconfronteerd en zei na een korte aarzeling ernstig: ‘Het zou kunnen.’

In gesprek met God en John Lennon

Een schrijvende typemachine met een onzichtbare auteur is zelfs in de wereld van gechannelde boodschappen een bijzonder fenomeen. Automatisch schrijven komt vaker voor; de schrijver zit achter zijn typemachine of pc en ‘iets‘ neemt de besturing van zijn lichaam over. De toetsen worden als het ware vanzelf door zijn vingers ingedrukt. Dat overkwam naar eigen zeggen Neil Donald Walsh toen zijn ‘Gesprekken met God‘ ontstonden. Begin jaren negentig belandde Walsh in een diepe levenscrisis. Een brand verwoestte al zijn bezittingen, zijn huwelijk liep op de klippen en hij werd ernstig gewond bij een auto-ongeluk. Als gevolg daarvan verloor hij zijn baan, werd dakloos en woonde in een tent bij het stadje Ashland in Oregon. Hij verzamelde aluminium blikjes en leefde van het statiegeld. Walsch schreef daarom een ‘boze brief´ aan God. Tot zijn grote verbazing ontving hij een antwoord van God, toen hij achter zijn typmachine automatisch begon te schrijven. Walsch beweert op deze manier zijn wereldberoemde trilogie ‚Gesprekken met God‘ en latere titels rechtstreeks van God te hebben ontvangen.

Ashland was niet voor elke auteur van een boek met gechannelde boodschappen het uitgangspunt van een succesvolle carrière. Aan het begin van de jaren negentig vestigde Linda Keen en haar echtgenoot Aart de Waard zich in het plaatsje met hun gezin. Ze hadden Nederland en het door hen opgerichte cursuscentrum ‘Mens en Intuïtie‘ achter zich gelaten en hun hoop gevestigd op ‘John Lennon in Heaven‘, het nieuwe boek van Keen. In dit indrukwekkende en verhelderende boek neemt de overleden John Lennon haar mee op reis in de geestelijke wereld en geeft haar inzicht in het leven na de dood.  Mens en Intuitie was gebaseerd op de bestseller ‘Intuitieve Ontwikkeling‘ van Keen. Linda en Aart gingen er vanuit dat ze hetzelfde konden doen in Ashland; cursussen geven op basis van een succesvol boek. Niets was minder waar; in tegenstelling tot vele Beatles liedjes en latere Lennon composities werd ‘John Lennon in Heaven‘ geen hit. Ook niet toen het later als ‘Across the Universe with John Lennon‘ werd uitgegeven. Aart ging de kost verdienen als leraar en recent zijn beide gescheiden.

Teamwork

‘Bringers of the Dawn – Teachings from the Pleiadans‘ van Barbara Marciniak werd in dezelfde tijd wel een wereldwijde bestseller. Het boek bestaat uit gechannelde teksten met wijze levenslessen over de ontwikkeling van de mens en Aarde van lichtwezens van de Plyaden. Marciniak wist zich in eerste instantie geen raad met de onsamenhangende boodschappen en flarden tekst, die ze ontving en opschreef, totdat haar vriendin Tera Thomas er een verhaal van wist te maken.

Een Cursus in Wonderen is ook het resultaat van een intensieve samenwerking.  Helen Schucman werkte bij het medisch centrum van William Thetford toen er eind 1965 een stem in haar hoofd klonk, die zich identificeerde als Jezus en zei: ‘Dit is een cursus in wonderen, maak notities.’ In het begin had ze veel moeite om zich aan dit proces over te geven, maar Thetford stimuleerde haar door te gaan. Hij hielp ook bij het uitwerken en ordenen van het materiaal. In 1972 waren de eerste drie delen klaar. De laatste twee volgden in 1977.  De uitgave werd pas mogelijk toen Kenneth Wapnick de delen verder bewerkte en persoonlijk materiaal, dat alleen bedoeld was voor Schucman en Thetford verwijderde. Hij voegde ook hoofdletters, leestekens en koppen toe en zorgde voor de indeling in hoofdstukken.

Eigen wijsheid

Een gechanneld boek is geen koud kunstje. Eerder een heel warm kunstje dat het uiterste vraagt van de auteurs. Of ze zijn van tevoren door een existentiële crisis gegaan of het proces van tekstverwerken, ordenen en uitgeven kent diepe dalen en duurt jaren. Vaak klaren ze de klus ook niet alleen. Ligt het boek eenmaal in de winkels, dan is de kans op een groot publiek nog niet zeker. Linda Keen en John Lennon schreven beide bestsellers, maar Lennon en McCartney deden het als duo beter. En hoe is het met dit artikel? Is dat gechanneld?

Inspiratie voel ik wel degelijk als ik schrijf, maar ik weet ook dat elk mens een natuurlijke schat van kennis en wijsheid met zich meedraagt. Ik zie het als een uitdaging die te ont-dekken en te ont-wikkelen. Daarvoor heb ik geen chaneling nodig. Zo blijf ik dicht bij mijzelf en ben heerlijk eigen-wijs.

Hans Andeweg is schrijver van Scheppend leven en oprichter van Center for ECOintention dat een beroepsopleiding tot ECOintention practitioner verzorgt. Nieuwe cursussen beginnen februari 2017. Kijk op www.ecointention.com

 

 

Het Huna mensbeeld

Huna betekent ‘geheim’. Het is een oeroud esoterisch-religieus systeem dat in de jaren dertig van de vorige eeuw op Hawaï werd ontdekt door Max Freedom Long, een Amerikaan­se filosoof en taalgeleerde. Long schreef twaalf boeken over Huna. Het be­kendste is The Secret Science Behind Miracles (De geheime leer achter wonde­ren). De kennis over Huna werd beheerd door de Kahuna’s, de oude priesters van Hawaï.

Huna mensbeeld
Huna mensbeeld

Het bewustzijn van mens is volgens Huna drieledig. Er zijn drie niveaus: een lager, een midden- en een hoger zelf. Het lager zelf is te vergelijken met het onderbewuste, het middenzelf met het ik, het ego, en het hoger zelf met het bovenbewuste, dat de beschermengel of de Zon boven ons hoofd wordt genoemd. De drie zelven hebben verschillende functies en eigenschappen. Zij vullen elkaar perfect aan.

In de afbeelding is het Huna-mensbeeld weergegeven met drie cirkels; het hoofd, het hart en de buik. In de afbeelding zijn ook de zeven chakra’s opgenomen. Deze leggen de verbinding tussen ons lichaam met de astrale wereld en andere ho­gere energieën. Het middenzelf zetelt in het hoofd en concentreert zich in het zesde chakra. Het lager zelf is thuis in de buik en concentreert zich in het tweede chakra. Beide ontmoeten elkaar in het vierde chakra, het hart.

Via deze chakra’s staan het midden- en lager zelf in verbinding met de andere wezensdelen en de omgeving. Het lager zelf staat via het basischakra (1e) in contact met het dieper zelf. Het middenzelf staat via het kroonchakra (7e) in verbinding met het hoger zelf. Het hoger- en dieper zelf zijn weergegeven met een extra cirkel. De verbinding van het middenzelf met het hoger zelf verloopt via het kroonchakra en – wat ik noem – het ‘sky-channel’.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest