Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De hemel van oktober: Wat broeit er onder zoetgevooisde woorden en lieflijke intenties?

/
/
/
444 Views

In deze maand oktober is het dierenriemteken Weegschaal zeer prominent aanwezig. Niet alleen de Zon staat in dit teken tot en met 22 oktober maar ook Jupiter de hele maand (tot en met oktober 2017) en vanaf 8 oktober ook Mercurius.

 

Het teken Weegschaal wordt geassocieerd met de liefde, met verbinding, met mode, kunst en diplomatie. Liever geen vuiltje aan de lucht en alles zo mooi mogelijk, dat is hoe Weegschaal het graag ziet. Omdat de zon en twee planeten in dit teken staan, zal dit een groot thema zijn deze maand. Althans, aan de oppervlakte. Want de planeet die bij Weegschaal hoort is Venus. Venus staat tot en met de 18e in Schorpioen klaar om onechtheid door te prikken. Prima en fijn, al die zoetgevooisde woorden en lieflijke intenties, maar wat broeit er onder de oppervlakte? Wat wordt diplomatiek verzwegen? Als de onderstroom geen plek krijgt van Weegschaal, zint deze Venus op wraak. Deze Venus in Schorpioen is heel geduldig en wacht haar moment af. Dan zal ze onverbiddelijk naar de oppervlakte komen en een waarheid ontmaskeren die pijnlijk is maar noodzakelijk. Pas als deze waarheid geïntegreerd wordt met het verbindende gedrag van Weegschaal ontstaat er een samenhangend geheel en kunnen er waarachtige en solide banden worden gesmeed. Pas dan zullen de schalen van de Weegschaal in evenwicht zijn.

 

Na de 18e gaat Venus naar Boogschutter en op de 22e gaat de Zon naar Schorpioen. Dit is het moment waarop er sprake is van integratie tussen kennis en ervaring, en kan wijsheid ontstaan. Ondertussen staat Mars de hele maand in Steenbok en levert hij het doorzettingsvermogen, juist als het allemaal moeilijk gaat. Mars is de stabiele factor in het geheel. Tussen de 18e en de 23e oktober vindt er een doorbraak plaats in een proces dat vertraagd en mogelijk zelfs vastgelopen is. Deze doorbraak kan behoorlijk explosief zijn!

 

Hieronder een beschrijving van de twaalf dierenriemtekens. Omdat je persoonlijke horoscoop uit veel meer dan alleen je zonneteken of sterrenbeeld bestaat, is het raadzaam om ook het teken te lezen van je ascendant en je Maan.

 

 

Ram

Het verbindende aspect van deze maand is niet aan jou besteed. Jij ervaart juist de verschillen en ziet je genoodzaakt te breken met mensen. Goede vrienden ga je niet verliezen, maar mensen die aan je hangen stoot je af. Of mensen met verborgen agenda’s. Of groepen die al je tijd willen. Iedereen die jou verhindert te zijn wie je bent, die je vrijheid wil stelen, heeft nu het nakijken. Je gaat helemaal voor je idealen en wil die het liefst combineren met je werk. De breuk die je nu meemaakt is bevrijdend en opent eindelijk jouw nieuwe toekomst.

 

Stier

De liefde laat jou ook niet onberoerd. Je wilt dolgraag verbinden, maar je kampt met iets waar je niet zo makkelijk over praat. Dat kan een geheime liefde zijn, maar ook gevoelens van minderwaardigheid. Je hebt in beide gevallen niet het idee dat je goed genoeg bent. Je denkt dat je anders moet zijn, beter, vollediger en aantrekkelijker. Dit kun je ook zelfkastijding noemen en ook een belediging naar je schepper. Want waarom is alles goed zoals het is, behalve jij? De oplossing ligt niet in de focus op je problemen en onmogelijkheden, want die ken je wel. Beweeg je naar daar waar ruimte is, waar er groei is.

 

Tweelingen

Verbindingen hebben niet je grootste aandacht deze maand. Je voelt je buitengesloten en op jezelf teruggeworpen. Je kunt deze energie ook voor je laten werken. Dan neem je de toeschouwersrol aan en neem je niet alles persoonlijk. Ondertussen ben je druk met je huis en familie. Je sluit een belemmerend familiethema af door het te plaatsen waar het hoort: in het verleden. Wat overblijft ben jij zelf. Je gaat merken dat er verschillende mensen zijn die iets voor je willen doen. Onder protest neem je de hulp aan en tot je grote verbazing merk je dat het je goed doet.

 

Kreeft

Nou, Kreeft! Wat een maand ga jij tegemoet! Jij hebt de wind in de zeilen en staat middenin een tornado van positieve energie! Je bent vrolijk en blijft vrolijk. Je hebt geluk, krijgt veel kansen en komt goed tot je recht. Denk je aan gezinsuitbreiding? Check. Een mooier huis? Check. Complimenten van je ouders? Check. Een stralend en aantrekkelijk uiterlijk? Check. Financiële meevaller? Check. Goede kansen? Check. Nieuw werk? Check. Promotie? Check. Leuke auto? Check. Maar wat misschien nog wel het mooist is: het regent inzichten. Bepalende aspecten uit je onderbewustzijn komen naar je bewustzijn. Dát geeft keuzemogelijkheden, dat maakt werkelijk vrij.

 

Leeuw

Ook jij Leeuw, ja ook jij. Kreeft krijgt alles wat haar hartje begeert deze maand, maar jij mag ook zeker niet klagen. De pot met goud aan het eind van de regenboog wacht op je. Je mag gaan oogsten, gaan incasseren en er mateloos en ongegeneerd van genieten. Alles wat je aanpakt verandert in goud en zelfs als iedereen denkt ‘dat wordt helemaal niks’, wordt het toch wat. Je zit op de goede energiestroom en dat voel je. Dus gun doemdenkers hun gebrom en gemopper en lach erom. En ook voor jou geldt dat je een doorbraak ervaart omdat onbewuste dingen naar je bewustzijn komen. Net zoals bij Kreeft.

 

Maagd

Voor jou staat deze maand in het teken van berusting en afsluiten. Ook al wil je nog zo graag zaken veranderen en naar je hand zetten, je ziet in dat je daarmee tegen de stroom in gaat. Je moet leren leven met het feit dat je altijd zult zien wat er mis is. En dat jij niet altijd de aangewezen persoon bent om hier iets aan te doen. Geen licht zonder donker. Het steentje in je schoen zal niet verdwijnen, maar hoeft geen grotere vormen aan te nemen dan het in werkelijkheid heeft. Je ziet in dat je je eigen werkelijkheid creëert en hoe klein je rol is. Lesje in Maagdelijke bescheidenheid van de bovenste plank.

 

Weegschaal

Voor jou staat deze maand bol van nieuwe kansen. De Maan, de Zon en Jupiter staan samen in jouw teken en dat is goed nieuws. Laat je niet verleiden tot herbeleven van het verleden, want dat heeft totaal geen zin. De toekomst presenteert zich aan je en jij mag het zeggen. Je wijsheid groeit en ook je optimisme. Grote kans dat je een (innerlijke) reis gaat maken die van grote invloed is op je levenskwaliteit. En wat helemaal fijn is: Jupiter staat tot en met oktober 2017 in jouw teken. Je wordt opgetild en je grenzen worden verlegd.

 

Schorpioen

Omdat Venus in jouw teken staat tot en met de 18e, is jouw thema de liefde en verbinding. Je voelt je zachtheid maar ook jouw onverbiddelijkheid. Je kunt geen compromis (meer) sluiten in je relatie. Je wilt de onderste steen boven en helemaal doorgronden waar je staat in je relatie. Heb je het idee dat je te veel vraagt? Nee hoor. Je bent wie je bent. Jij bent niet oppervlakkig maar zeer diepzinnig en magnetisch. Je voelt een sterke drang om jezelf neer te zetten zoals je oorspronkelijk bedoeld was. Ook hier geen compromis meer. Dat zit eigenlijk gewoon niet in je.

 

Boogschutter

Jij moet aan het werk, Boogschutter. En als er geen werk is, dan moet je toch veel dingen. Je voelt je verantwoordelijk en laat je van je serieuze kant zien. Let een beetje op je gezondheid, want het kan te veel voor je worden. Je hebt de neiging om te veel hooi op je vork te nemen en daaronder bezwijk je als je niet op tijd gas terugneemt. Jouw planeet Jupiter heeft de overstap gemaakt van Maagd naar Weegschaal en dat betekent dat verbinden voor jou ook een thema is. Je gaat leren dat je je ondergeschikt kunt maken aan iets wat veel sterker is dan jijzelf: de liefde.

 

Steenbok

Ook voor jou staat de verbinding centraal. Helaas niet zo gunstig als voor de meeste andere tekens. Dat komt door de planeet Pluto. Pluto zet je relatie(s) onder druk en dwingt je om een waarheid onder ogen te zien. Een waarheid over jezelf die je liever voor iedereen verborgen houdt. Maar ergens diep van binnen voel je ook een opluchting. Omdat het eindelijk afgelopen is met het halve werk. Omdat je eindelijk de kans krijgt om voor ‘het eggie’ te gaan. En dat je daarvoor je eigen pijn moet transformeren naar wijsheid en inzicht, is een noodzakelijkheid waar je aan toe bent.

 

Waterman

Als luchtteken ben je rationeel en daarmee red jij je prima. Gevoelens giet je in woorden en kader je in je eigen bedenksels, waarmee je ze onvrij maakt. Van tijd tot tijd kom je daarmee in de knel. Zoals in deze maand oktober dus ook. Je wordt geconfronteerd met de diepere lagen in jezelf en kunt je angsten niet meer ontlopen of wegredeneren. Dan is het heel fijn als je mensen om je heen hebt die je spiegelen en met je in contact blijven. Waarvoor jij de moeite waard bent. Want ja ook je afhankelijkheid is een lastig iets! Maar dat is jouw mening …

 

Vissen

Lekker! Jij mag deze maand vooruit in je leven. Je zit vaak aan de kant, maar nu heb je een hoofdrol. Je krijgt de kans om een fikse stap te zetten en je leven een nieuwe wending te geven. Jij bent nou niet het uitgesproken moedige type, maar …. als het moet dan durf je best. Niet te veel nadenken maar vooral je intuïtie volgen. Daar ben je een kei in! Je ondervindt weinig weerstand en dat kan je wantrouwig maken. Omdat je eigenlijk incalculeert dat iemand je pootje wil haken. Dat gaat niet gebeuren. Jij mag ongestoord je gang gaan.

 

 

Door Elodie Hunting

 

 

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

 

 

 

 

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest