Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

7 relatieveranderende vragen van mannen aan vrouwen

/
/
/
666 Views

Dankzij de emancipatie is de positie van Westerse vrouwen in veel opzichten verbeterd. Natuurlijk is er nog steeds sprake van maatschappelijke ongelijkheid, maar het aanrecht is grotendeels verleden tijd. Wat vrouwen willen in een relatie vertellen ze aan elkaar, in tijdschriften en aan mannen. Maar mannen… ja, wat willen die eigenlijk? Hier zeven relatieveranderende vragen.

In het collectieve onderbewustzijn van vrouwen huist nog steeds de pijn van duizenden jaren onderdrukking die de afstand naar mannen in stand houdt. Ook al is er nog zoveel liefde, die pijn blijft. Mannen voelen dat ook. Steeds vaker gaan er mannenstemmen op die die pijn erkennen en er zich schuldig over voelen. Dit dader-slachtoffermechanisme fixeert de verhoudingen en beiden blijven in de pijn. Een man-zijn is niet altijd gewenst door vrouwen. Heel begrijpelijk. Mannen komen nauwelijks op een volwassen manier voor zichzelf op. Ze laten nauwelijks horen wat ze écht van een vrouw willen. Bang om afgerekend te worden door een briesende dame of om te worden geplaatst in de categorie ‘mannen willen maar één ding’ en zo het risico te lopen op slechte relaties.

John Wineland is een frisse wind in dit complexe en gevoelige geheel. Hij erkent de pijn en geeft ruiterlijk toe dat mannen graag seks willen, náást andere dingen. Wat zijn betoog over relatieveranderende vragen vernieuwend maakt is dat hij een weg naar de toekomst schetst. Dat zijn focus even ligt op wat (bijna) geweest is en naar welke toekomst we samen kunnen gaan. Hij spreekt namens honderden mannen voor honderden vrouwen, duizenden mensen. Hij nodigt mannen en vrouwen uit tot relatieveranderende vragen. Krachtig, zorgvuldig, empathisch en duidelijk. Zijn talk ‘What men crave for’ is te vinden op zijn website en op youtube en is inmiddels al ruim 82.000 keer bekeken. Hieronder een vrije vertaling van John’s verhandeling voor een groep vrouwen. In zeven punten de door hem namens mannen verwoorde boodschap aan hun vrouwen; wat mannen bijna nooit aan vrouwen durven vragen, zeven relatieveranderende vragen.

 1. Wij willen mínder.

Het feit dat wij anders zijn dan jullie, willen we vieren. Wij willen minder, en jullie willen vaak juist meer. Dus let daar op met je relatieveranderende vragen. Wij kunnen dat niet aan. Ons zenuwstelsel kan niet overweg met jullie vraag naar meer. Dus voel wat wij nodig hebben voordat je ons geeft wat je ons wilt geven. Het lijkt zo simpel. Wij verlangen veel van vrouwen, vooral in bed. We willen het goddelijke licht, de goddelijke moeder, maar ook de pikaanbiddende hoer. We willen het allemaal. Dus zoek naar manieren om ons dat op een speelse en liefdevolle manier te geven. Dan zullen we nooit of bijna nooit aan andere vrouwen denken.

 1. We willen dat jullie ons laten zien hoe pijnlijk het is als we er niet voor jullie zijn.

Probeer de vaardigheden die jullie gebruiken om zakelijk te slagen, te scheiden van de vaardigheden die jullie gebruiken om in de relatie met ons te slagen. Die vaardigheden vinden wij namelijk weerzinwekkend. Wij willen meer kwetsbaarheid, meer van jullie angst, meer van jullie pijn, meer van jullie hartzeer, wij willen naar een plaats geroepen worden waar we jullie held kunnen zijn.

We willen niet horen welk boek we moeten lezen, welk seminar we dienen te bezoeken, welke therapeut we moeten bezoeken. We willen dat jullie ons laten zien hoe pijnlijk het voor jullie is als we er niet voor jullie zijn. De truc is om in verbinding met jullie hart te blijven als jullie ons dat vertellen. Laat het ons voelen. Laat ons voelen hoe hard je liefde nodig hebt, laat ons voelen hoe hard je ONZE liefde nodig hebt. Dat is een

 1. Geef je over.

Zoek iedere dag iets in ons waar je als vanzelfsprekend op vertrouwt, en eer ons daarvoor. Want wat wij het allerliefst willen is dat jullie ons vertrouwen, en jullie je door ons overal mee naartoe zullen laten nemen. En zoek naar een manier om je voortdurend aan ons over te kunnen geven. Geef je over. Je hart, je leven, je lichaam. Geef je over. Dit is wat vrijwel elke man mij geschreven heeft. Dat vraagt van jullie een enorme moed en onverschrokkenheid. Wij respecteren dat en het windt ons ook op. Dus vind nieuwe manieren om je over te geven.

 1. Laat ons het universum voelen door jullie lichaam.

Vind ook manieren om je lichaam te openen. Laat ons het universum voelen, door jullie lichaam. Laat ons de oceaan in jullie heupen voelen, de kosmos in jullie ogen zien, laat ons licht door jullie vingers zien stromen. Voed ons met jullie goddelijke dans. Jullie overgave in beweging voedt ons. “Slow down!” Hoe jullie praten, hoe jullie bewegen. Jullie beweging kan ons inspireren tot spirituele openheid, tot loslaten van doelgerichtheid, tot heroïsche prestaties. Dus als jullie een kopje thee aan het zetten zijn en we staan naast jullie, wees je bewust dat de hele manier waarop je beweegt onze hele dag kan veranderen. “It’s something in the way she moves…”

 1. Wij willen jullie liefhebben op de meest geweldige manier.

Neem geen genoegen met onze bullshit. En als we wel echt aanwezig zijn bij jullie, hou dan van ons met hetzelfde vuur en dezelfde energie die jullie hadden in jullie boosheid om onze onbewustheid! Een veelgehoorde klacht van mannen is dat als ze iets verkeerd doen ze het nog wekenlang horen, maar als ze echt aanwezig zijn, krijgen ze alleen een goedkeurend knikje, een ‘ja ok-tje’. Dus laat ons jullie enthousiasme voelen, want we zijn makkelijk te trainen, eigenlijk net als honden. Als jullie ons trainen om jullie te leiden, als jullie ons trainen om aanwezig te zijn voor jullie, als jullie ons trainen om ruimte voor jullie te maken, als jullie ons trainen om jullie te voelen, en jullie belonen ons met diepgevoelde waardering, met diepgevoelde liefde, als jullie echt op ons reageren, dan zullen wij er zijn!

Mannen willen jullie liefhebben op de meest geweldige manier. Daar doen ze een moord voor. Maar we zijn anders dan jullie. We zijn simpel. Als jullie weten wat werkt voor ons, herhaal dat!  Stof het af, herhaal het, stof het af, herhaal het …

 1. Word nieuwsgierig naar wat ons anders maakt.

We zijn eigenlijk heel makkelijk. Dus ik vraag jullie nieuwsgierig te worden naar wat ons anders maakt, en wat dat zegt over hoe jullie met ons moeten relateren. Vier het verschil tussen ons!

 1. Jullie hebben alle recht om boos te zijn na duizenden jaren van onderdrukking door ons.

Als laatste van de relatieveranderende vragen, eigenlijk meer aanbevelingen, wil ik nog zeggen dat jullie alle recht hebben om boos te zijn, na de duizenden jaren van onderdrukking die jullie door ons hebben moeten verduren. Wij mannen komen nog maar net uit de mist van ons schuldgevoel daarover, en een van de gevolgen daarvan is dat mannen hun vermogen om krachtig van vrouwen te vragen wat ze willen hebben verloren. Maar nu komt het erop aan wat jullie met ons samen willen creëren. Want wij willen met jullie creëren!”

Elodie Hunting

 

John Wineland

Komt uit Los Angeles en is spreker en docent. Hij begeleidt mannen en vrouwen in mannelijk leiderschap, spirituele intimiteit en seksuele polariteit. Hij staat bekend om zijn werk met mannengroepen en reist de wereld rond om zijn visie op mannenwerk en relaties tussen mannen en vrouwen te verspreiden met o.a. relatieveranderende vragen. In 2014 richtte hij The New Men’s Work Project op dat mensen over de hele wereld aansprak. Hij geeft ondersteunende trainingen aan groepen in Europa. Zijn publiek bestaat uit alternatieve ondernemers, vooraanstaande denkers uit de wereld van persoonlijke ontwikkeling en entertainment, TED-Talkspeakers en creatieve leiders in Hollywood.

Meer: www.johnwineland.com.1 Reactie(s)

 1. Dank je wel, moedige man, dat je durft te laten zien wat je allemaal van een vrouw wil, wat je van haar verwacht. Laat het maar zien. Allemaal en helemaal…. en laat het dan los. En zie wat er zich tussen mij en jou ontstaat. Hier en nu. Zonder verwachtingen. Maar open. Open voor het on-verwachte. Dat zal al je verwachtingen ver overtreffen. Geloof me maar. Zowel dat wat je in mij zal zien gebeuren als in jezelf als in ONS. Maar het kan maar op één manier. En dat is door je verwachtingen eerst te zien, te (h)er-kennen en te be-kennen, zoals je nu gedaan hebt. En dat vergt moed, geloof me maar. Het is de laatste stap. Voor de overgave. Voor het loslaten. Van al je verwachtingen. Voor het je open stellen voor het on-verwachte… Succes!!!
  Brigitte Bollen
  (België/Belgium)

  Thank you, brave man, for showing us what you as a man want from a woman, what you expect from her. Show it, let it be seen. All of it…. en then let it go. Ans see hat happens between you and me. Here and now. Without expectations. Be open. open for the un-expected. And what you will see will go beyond all of your epectations. Believe me. It will go beyond what go expected to happen in me, in you and between us. But this only can happen on one condition. And that by showing your expectations, to recognize them and to acknowledge them, as you did. And this takes courage, believe me. It is the last step. Before surrender. Before letting go. Off all of your expectations. Before opening up for the un-expected… Good luck!!!
  Brigitte Bollen
  (België/Belgium)

Plaats een reactie

  Artikel delen
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest