Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tien jaar nieuwe Koorddanser

/
/
/
458 Views

Met de 344e editie van Koorddanser heb ik een persoonlijke mijlpaal bereikt: ik maak het blad nu tien jaar. De eerste 23 jaar werd het door de oprichter Henk Voorwinden samengesteld en in 2006 verkocht hij mij het blad dat ik op mijn beurt in 2013 aan weer een andere uitgever verkocht, maar er wel de hoofdredactie voor bleef verzorgen.

 

Iedere maand met spiritualiteit bezig zijn was voor mij een groot geschenk. Alle tradities kon ik ‘voor mijn werk’ proeven, uitproberen en ervaren. Van gelaatkunde, astrologie, yoga’s, tarot en mediumschap, tot advaita, sjamanisme en kabbalah; de lijst is te lang.

 

ewald nieuwWat leert iemand dan die tien jaar lang het grootste deel van de werkweek bezig mag zijn met bewustwording en spiritualiteit? In mijn geval was het een lange weg naar het allereerst accepteren van de werkelijkheid zoals ik die zag. Dat betekende een lange ploetertocht door de stroop van verdriet, illusies en die van het kleine ‘ik’ in het bijzonder. Dat loslaatproces werd concreet toen ik in 2013 het blad moest verkopen aan een andere uitgever omdat de spirituele (advertentie)markt steeds verder kromp als gevolg van de crisis. En ook de tijdelijke gezondheidsperikelen vormden daarvoor toen een goede oefening. Loslaten blijft een aandachtpunt want de gebeurtenissen van iedere dag kunnen de aandacht zo opslokken dat het kleine ‘ik’ zich ermee kan vereenzelvigen. En dan zit je zomaar weer in je karma in plaats van je dharma. Maar als je een keer de lessen hebt geleerd, gaat het steeds makkelijker.

 

Mijn waarnemen en ervaren van de werkelijkheid is dit decennium beslist heel anders geworden: ik zie andere dingen, weet wat van werkelijke waarde is beter te waarderen en heb ervaren dat het uiteindelijke punt waarop bewustwording steeds terechtkomt de liefde is. Nou zeg maar Liefde, met een hoofdletter. Een diep ervaringsgegeven, drive, motief, essentie, bron, spil-waar-alles-om-draait. Dat ik een andere jij ben en jij een andere mij. Dat we allemaal verbonden zijn in het ene dat zich niet laat benoemen, maar levend, persoonlijk én onpersoonlijk tegelijk is en dat alles omvat en draagt.

 

Dat besef, van kruin tot voetzool, heeft het tien jaar werken aan dit blad me bezorgd. Dat vervult me met grote dankbaarheid en acceptatie van wat de toekomst zal gaan brengen.

 

Ewald Wagenaar

 

Reageren: www.kd.nl of redactie@kd.nl.

 

 

 

 

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest