Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Confronterend cursusje of thuis op de bank

/
/
/
398 Views

Neptunus en Saturnus kleuren de vakantiemaanden. In deze zomermaanden juli en augustus dansen twee planeten om elkaar heen. De ene is Saturnus en de ander Neptunus. Ze krijgen het met elkaar aan de stok. En wat gebeurt er dan?

 

Saturnus is de begrenzer, degene die duidelijkheid schept, structuren aanbrengt, verantwoordelijk is en betrouwbaar. Saturnus zal je nooit verrassen en blijft onveranderlijk dezelfde. Saturnus is ook degene die zegt: ‘Tot hier en niet verder’. Dat is een absoluut en onomkeerbaar gegeven waar echt niet aan te tornen valt. Saturnus is de wijze, oude man met het leven in zijn gezicht gekerfd.

 

Hoe anders is Neptunus. Neptunus is de zee, grenzeloos, bodemloos, peilloos diep, altijd stromend en altijd veranderend. Neptunus is mysterieus, spiritueel, naïef, ongrijpbaar, bedrieglijk en the greatest escape die je maar kunt bedenken. Neptunus bedwelmt en misleidt, is zalvend voor de ziel en bevrijdt je van aardse akeligheden door een holistisch perspectief te bieden.

 

Neptunus geeft je dromen, inspiratie en belichaamt het meest pure en meest onpersoonlijke deel van je zijn.

 

Deze twee zo totaal verschillende krachten krijgen het met elkaar aan de stok in deze zomermaanden. Hoe dat gaat?

 

Neptunus: ‘Hmmmm… neem een dagje vrij. Je bent zo moe en werken kan morgen ook nog wel. Of volgende week. Denk aan jezelf en gun jezelf een dagje luieren aan het water, in je stoel of blijf gewoon in bed. Zeg die afspraak af waar je zo tegenop ziet en als Pietje belt, gewoon niet opnemen. Vandaag doe je zen. Dat is goed voor je ziel.’

 

Saturnus: ‘Nou, opstaan! De wekker is al drie keer gegaan en je weet dat iedereen op je wacht. Ze kunnen niet zonder jou. Je agenda is overvol en het moet allemaal af. Overwerken is helemaal niet erg, zeker niet als je tevreden kunt zijn over je behaalde resultaten. Iemand moet het toch doen! En dat ben jij. Slik nog maar wat paracetamolletjes tegen die vervelende hoofdpijn, want je zult doorgaan. Jij bent de enige die het goed kan.’

 

De ene keer wint Saturnus, de andere keer Neptunus. Saturnus straft met schuldgevoel en Neptunus met verliezen en vergeten.

 

Hollen of stilstaan, doorgaan of het bijltje erbij neergooien, aards of spiritueel. De uitdaging om hiermee om te gaan is natuurlijk de balans. Mars loopt weer vooruit na een lange periode achteruit te zijn gegaan, dus de kaarten zijn opnieuw geschud. Mars vraagt in juli om resoluut doorhakken van ingewikkelde knopen en in augustus zet ie de koers richting toekomst. Met een tas vol met visie en idealen.

 

Mercurius en Venus zijn mild in juli en zullen je richting Neptunus duwen, maar in augustus krijgt het teken Maagd de overhand en is er veel werk aan de winkel.

 

 

Voor de 12 afzonderlijke dierenriemtekens geldt het volgende, uiteraard in de wetenschap dat je sterrenbeeld alléén iets vertelt over je zonneteken en er daarnaast meestal één of twee andere dierenriemtekens belangrijk zijn in je horoscoop.

 

Ram

In juli ben je veel bezig met je financiële en materiële situatie. Het is niet stabiel en je ervaart een naar jouw idee te grote afhankelijkheid van de bank of belastingdienst/overheid. Je zoekt naar mazen in de wet maar dat frustreert je alleen maar. Het zou je gevoel van eigenwaarde kunnen aantasten. ‘Ik kan ook niks goed doen’. Niet in wegzakken, want in augustus zie je dat allemaal heel anders. Je kunt het loslaten en durft te vertrouwen op de geldkraan van de kosmos. Of je ziet in hoe relatief het allemaal is en dat je levensgeluk op hele andere dingen berust. ‘Komt wel goed, schatje.’

 

Stier

Kinderen, neefjes, nichtjes, familie en mensen die je meer dan dierbaar zijn. Jij gaat gezellig met ze naar de camping of viert feestjes met ze in de achtertuin. Aan hen ervaar je zekerheid, hoe gewoon het ook mag zijn. Dat kan je weinig schelen. Je geniet van de gewoonheid, de zekerheid en het ‘saaie’. Lekker eten en drinken, goed gezelschap dat niet al te moeilijk doet en jij bent gelukkig. Echt gelukkig. In augustus draait er veel om jou. Je bent gewenst, geliefd en mensen hebben echt iets aan je rustige voorkomen. Je toont jezelf betrouwbaar en genereus naar (je) kinderen.

 

Tweelingen

In juli geniet je van je omgeving. Jij hoeft niet zo nodig naar allerlei exotische oorden en vermaakt je prima met kleine tripjes. Dagje hier, dagje daar, dagje thuis, dagje computeren, zolang je maar niet alleen zit vind jij het allemaal prima. Je hebt niet zoveel wensen en bent al snel tevreden. In augustus is er zicht op ander werk. Je ziet het best zitten maar je weet ook dat je flink aan de bak moet. Daar sta je dubbel tegenover. Enerzijds wil je best maar anderzijds is een dagje hier en een dagje daar toch ook heel aantrekkelijk. Je mag daar de hele maand over nadenken en ondertussen dagje hier en daar blijven doen.

 

Kreeft

Werk en vrije tijd zijn niet in balans in juli. En dat heeft een effect op je welbevinden. Je weet dat je meer vrij moet nemen om leuke dingen te doen, maar je kunt het zo moeilijk. Saturnus versus Neptunus. Er is geen passende oplossing en je zult het per dag moeten bekijken. Je slingert heen en weer tussen verantwoordelijkheid en tijd voor jezelf. In augustus vind je het mooi geweest. Je ploft op de bank en komt daar niet meer vanaf. Jij blijft lekker thuis. Punt uit.

 

Leeuw

Er waait een frisse wind door je liefdesleven. Een verliefdheid is snel geboren en jij voelt je heeeerlijk! Zo vertrouwd, zo gezellig, zo inspirerend en zo aantrekkelijk. Je kunt je geluk niet op en geniet mateloos. In augustus wordt dit gevoel alleen maar sterker. Je ego krijgt superfood waar je helemaal van gaat gloeien. Maar dit gaat dieper. Je voelt het als bestemd, als niet-toevallig en het verrijkt je bewustzijn. Precies dat is het ook. Diep gaat dit. Je kunt het bijna niet geloven.

 

Maagd

In juli maak jij een zeer grote groei mee in je relatie. Je wordt erdoor opgetild en komt tot inzichten die je niet voor mogelijk hield. Voor een bescheiden Maagdje is dit nogal wat. Al die gevoelens, waar laat je ze? Nergens. Wees er gewoon mee, meer niet. Ze hoeven geen analyses, passen niet in een opbergsysteem, zijn allesbehalve praktisch, alleen maar sterk aanwezig. In augustus ben je druk. Waarmee? Waarmee niet, is een betere vraag. Je bent gespannen en dat wil een uitweg dus ga je poetsen, ijverig werken, drentelen en vinden dat je niks gedaan hebt. Denk dan nog even aan juli.

 

Weegschaal

In juli zoek je naar de diepere lagen van de liefde. Zolang je blijft zoeken, vind je ze niet. Het gaat om de houding. Jij wilt vasthouden, begrijpen en controleren en dat is precies wat de liefde niet is. In plaats van het achterna te jagen, kun je het ook bij je laten komen. Open zijn in blind vertrouwen. Oei! Maar het kan wel. In augustus vind je dat je in dit proces moet zijn gegroeid. Dat je iets geleerd hebt en dat je het nu kunt. Daarmee blokkeer je juist en die realisatie is de volgende stap in dit proces. Toch iets geleerd dus, zeker op een dieper niveau.

 

Schorpioen

In juli vind jij het tijd voor een diepzinnige workshop die een beetje op het randje is. Vage tantrische flyers hebben een magische aantrekkingskracht op je. Of een confronterende cursusweek in een vreemd land met intrigerende leiders en deelnemers. Spannend, eng maar o zo aantrekkelijk. Je gaat ervoor en komt als een ander mens terug. In augustus richt jij je op je intieme relaties. Daar moeten ook maar eens dingen gaan veranderen, of beter, verdiepen. Je neemt geen genoegen meer met saai en stabiel, maar wakkert het vuur aan en gaat erin dansen! Neem ook de consequenties.

 

Boogschutter

In juli denk je diep na over de richting van je leven. Welke voetafdruk wil je nalaten en waar leef je eigenlijk voor? Is het onderhand niet eens tijd om radicaal van koers te veranderen en iets te gaan doen waar je bloed sneller van gaat stromen. Ja! Doen! Doe eens gek en neem een risico. In augustus kom je dan helaas meteen de onmogelijkheden tegen. Die ervaar je als tegenslag en dat het ‘niet zo mag zijn’. Beetje calvinistisch, nietwaar? Zie het als een uitdaging! Elke held verslaat draken, springt over ravijnen, kijkt in vulkanen en er komt altijd hulp. Is het niet uit je eigen creatieve en inventieve geest, dan is het wel van de goden. Wees de held in je eigen leven.

 

Steenbok

’Niemand houdt van mij en niemand begrijpt mij’. Je vindt geen aansluiting bij vrienden en brengt veel tijd alleen door. Helemaal niet erg als je bijvoorbeeld in een klooster zit, of een andersoortige retraite-gelegenheid. Dus dat is een mooie optie voor deze planeetstand. Reflecteren, contempleren en mediteren in alle stilte en onbeweeglijkheid die er dan is. In augustus wil je eigenlijk weer vol in het leven stappen en lekker gaan werken. Maar oh jee, dat gaat zomaar niet. Al dat reflecteren heeft wat opgeleverd, namelijk je onvrede. Je hebt gezien hoe je als Pinokkio aan touwtjes van regels en ‘moeten’ hangt. Dat moet dus anders. Die realisatie is de eerste stap van een nieuwe richting in je leven.

 

Waterman

Zo. Juli wordt jouw maand. Dat heb je besloten en je krijgt meteen bevestiging. Het is afgelopen met hongerloontjes, wanbetalers en iedereen die je negatief beïnvloedt. Je gaat voor jezelf staan en blijft staan. Die andere houding brengt een andere, vernieuwende dynamiek in je leven en je vindt het heerlijk. In augustus krijg je de leiding over een clubje mensen en dat pak je heel subtiel aan. Je gaat daar niet als de grote jongen staan, maar stuurt achter de schermen aan. Dat maakt je erg populair.

 

Vissen

Eh … jij weet niet zo goed wat je geacht wordt te doen. Met verwachtingsvolle en onderdanige ogen kijk je naar je geliefde, naar je compagnon. Eigenlijk naar de rest van de wereld. Je bent er wel maar je bent er niet. Die slaafse houding zorgt ervoor dat je overheerst wordt door iedereen die daar zin in heeft. Wil je dat? Dan is er geen probleem. In augustus trek jij je meer terug. Je hebt minder energie en snapt helemaal niks meer van aardse dingen zoals administratie, werken, iets concreets doen etc. Dus doe je niks. Geeft niks. Het is vakantie.

 

Door Elodie Hunting

 

Meer astrologie: www.elodiehunting.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest