Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hemel van juni – Mensch, durf te leven!

/
/
/
453 Views

De planeten zijn als tekens die aan de hemel de actuele energie aanduiden. Wat staat ons de komende junimaand te wachten?

 

Er zijn een paar interessante planeetstanden aan de hemel in deze maand juni. Om te beginnen loopt de planeet Mars retrograde (schijnbaar achteruit) en is hij inmiddels weer in het dierenriemteken Schorpioen aanbeland. Hier stond hij ook afgelopen februari en hij zal hier weer terugkeren in juli. Wat betekent dit? Mars gaat in juni checken of alles wat in februari tot stand is gekomen, wel geworden is zoals het de bedoeling was. Mars in Schorpioen werkt in het diepst van de psyche en wil vanuit de wortels van het Zijn, een transformatie tot stand brengen. In februari heeft hij een eerste poging gedaan en er zijn dingen aan het licht gekomen bij ons allemaal, die diep verborgen lagen. Mars schuwt enig forceren niet en gaat als het moet grof te werk. In deze maand juni onderzoekt hij de schade, de pijn die als een blokkade werkt en zo persoonlijke groei verhinderde. In juni komt hij nog eens langs en haalt restjes weg. Was februari een pittige maand voor je? Dan is juni dat ook. In juli ga je de vruchten plukken, ervaar je een diepe tevredenheid en ben je terecht trots op wat je bereikt hebt.

 

Jupiter en Neptunus Ondertussen staan de planeten Jupiter en Neptunus recht tegenover elkaar in respectievelijk de dierenriemtekens Maagd en Vissen. Hier gaat het om esoterie en hoe die concreet neer te zetten in je leven. Prachtig mooi al die filosofieën en ze voelen ook zo goed, maar hoe pas je dat nou toe in je leven? In juni vindt er een getouwtrek plaats. Blijf je hangen in het o zo veilige conceptuele of ga je leven wat je geleerd hebt in die hogere regionen van je geest? De keus is aan jou. Omdat ook de maansknoop hierbij betrokken is, voelt het als karmisch, als heel belangrijk, als richtingbepalend voor je leven. In combinatie met de eerder genoemde stand van Mars: druk je nu door en sta je voor waar je in gelooft, of blijf je als een sprookjesfiguur wachten op een ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’? Mars geeft je daadkracht en moed, onderscheidingsvermogen en leert je de kracht van de onbevangenheid.

Saturnus staat erbij en kijkt ernaar. Planeet Saturnus stuurt bij en zendt vanuit het dierenriemteken waar hij staat, Boogschutter, wijsheid en mogelijkheden. Saturnus wijst je op je verantwoordelijkheid voor jezelf en laat je je lot berijden. Niet bereiden!

 

12 tekens Wat betekent bovenstaand nou voor de afzonderlijke tekens? Natuurlijk kan dit nooit een sluitende en kloppende duiding voor de 12 tekens worden. Dat zou suggereren dat er 12 soorten mensen zijn en dat is ontzettend onwaar. Voor diegenen die hun persoonlijke horoscoop kennen, is dit een richtlijn. Weet je bijvoorbeeld je ascendant of je maanstand? Dan kun je de teksten van die tekens ook lezen. Weet je bijvoorbeeld dat je een Leeuw bent met een sterke Maagdinvloed in je horoscoop, dan neem je de tekst voor het teken Maagd natuurlijk ook even mee.

 

Ram

De planeet die bij Ram hoort, is Mars. En Mars staat deze maand retrograde en werkt dus niet actief en voortvarend in de buitenwereld. Maar precies dat wil een Ram wel graag! Hij wil iets doen en iets neerzetten. In juni zal de Ram zich dus wat meer gefrustreerd voelen. Hij vindt iets al snel ‘moeilijk gedoe’ en kan er moeilijk mee leven dat het (recente) verleden op blijft spelen. Hij wil vooruit, maar dat gaat gewoonweg niet deze maand. Wel kan Ram deze maand net dat duwtje in de rug veroorzaken waardoor de energie losschiet en er iets dat klem zat, bevrijd kan worden.

 

Stier

De planeet van Stier is Venus en zij begint deze maand in het teken Tweelingen. Daar is ze dartelend, vrolijk en nieuwsgierig naar mensen. Vooral die van het andere geslacht. Heel lang duurt deze pret niet, want op 4 juni staat ze recht tegenover Saturnus. De Stier wordt gedwongen serieuzer en verantwoordelijker te worden en alle impulsen te onderdrukken. Dit geeft natuurlijk spanningen, maar leidt wel tot iets constructiefs. Zeker als het om liefde en relaties gaat. Financieel gezien is dit een magere dag. Op 18 juni wisselt Venus van teken en gaat naar Kreeft. Voor de Stier betekent dit dat hij geconfronteerd wordt met gevoelszaken (Kreeft is een waterteken) en daar houdt ie niet zo van. Hij loopt daar graag voor weg of vlucht in bestaande vermijdingspatronen.

 

Tweelingen

De Zon loopt deze maand in het teken Tweelingen, samen met Venus. Tweelingen komt letterlijk in het zonnetje te staan en kan zijn luchtige natuur lekker laten gaan. Maar de schijnbare oppervlakkigheid heeft een diepere kern. Hij voelt dat ook hij een stap kan zetten door een grootse keuze te maken (zie hiervoor de tekst over de dierenriemtekens Maagd en Vissen). Zijn nieuwsgierigheid en leergierigheid heeft hem veel esoterische kennis opgeleverd, maar daar kan het niet bij blijven. Het is Heilige Kennis en planeet Saturnus wijst ook de Tweelingen erop dat deze kennis ongeschonden moet afdalen in het ondermaanse. Natuurlijk heeft Tweelingen altijd een geintje, maar deze maand laat hij ook zijn serieuze kant zien. Mercurius is de planeet van Tweelingen en deze loopt tot en met 12 juni in Stier. Tot en met 12 juni zal Tweelingen inactief lijken maar Mars staat er recht tegenover en drukt hem door zijn eigen barrières. Vanaf de 13e juni is Tweelingen makkelijker en erg scherp. Of hij heeft de sprong gewaagd, of hij blijft weer de eeuwige, grappige journalist die aan de zijlijn een geweldig boeiend leven leidt.

 

Kreeft

Kreeft is onderhevig aan de stand van de Maan. De Maan wisselt ongeveer elke 2 dagen van teken en dat maakt dat Kreeft zijn gemoed nogal eens heen en weer ziet slingeren. De vier fasen van de Maan werpen een meer eenduidig licht op deze maand voor Kreeft. De maand begint op 5 juni met een Nieuwe Maan in Tweelingen. Hier wordt de toon gezet voor deze maand; onderzoekend, alert, relativerend en onthechtend. Kreeft neemt het allemaal niet zo zwaar wat er gebeurt en neemt de rol van buitenstaander aan. Dat is voor Kreeft zeer ongebruikelijk! Op 12 juni staat de Maan in Maagd, in het Eerste Kwartier. De tijd van toeschouwer is voorbij, en nu gaat Kreeft kritiek leveren. En leert hij hoofd- van bijzaken te onderscheiden, maar verliest zich aanvankelijk in details en raakt de rode draad kwijt. Die pikt hij op 20 juni weer op, als de Volle Maan in Boogschutter staat. Dan ziet hij heel helder zijn thema en realiseert zich iets wezenlijks over zijn bestaan. Dit verinnerlijkt Kreeft en hij verwerkt dit in het Laatste Kwartier, als de Maan op 27 juni in Ram staat. Een nieuw en schoon begin wordt dan in het geheim voorbereid.

 

Leeuw

De arme Leeuw blijft een beetje achter in dit hele hemelse schouwspel. Hij doet niet echt goed mee, en leunt wat verveeld achterover. Hij vindt alles wel vermakelijk maar is liever lui dan moe. Natuurlijk spelen er best dingen in zijn leven, maar om nou te zeggen dat ze diep gaan …. Nee.

Behalve dan dat machtsconflict waar hij nu alweer voor gezet wordt. Die lastige figuur in zijn leven dat wil bepalen wat hij wel en niet kan. Die hem uit het licht de schaduw in trekt en waarvoor zijn ego moet buigen. Het wordt een pittige krachtmeting waarbij Leeuw het niet wint met gebrul en Bokito-taferelen. Hij krijgt de kans zijn innerlijke kracht te vergroten als hij in staat is zijn positieve energie te delen met zijn vijand.

 

Maagd

Zoals gezegd staat de planeet Jupiter in dierenriemteken Maagd, samen met de maansknoop. Daar recht tegenover staat planeet Neptunus. Maagd verkeert nog steeds in de gunstige omstandigheden om grote groeistappen te zetten en deze maand wordt hij uitgedaagd door Neptunus. Neptunus is als een wolf in schaapkleren en lokt hem de zee van vergetelheid in. Neptunus laat Maagd zien dat het allemaal niet zo precies en eerlijk hoeft. Het kan ook makkelijk, zonder al te veel nare emoties of het nog maar weer eens aanraken van oude pijnplekken. Neptunus biedt Maagd de verleidelijke ontsnapping uit de werkelijkheid en leidt hem de veiligheid in van esoterie. Lekker eenheids-denken, theetjes drinken, wierook opsnuiven, rationeel filosoferen en vooral, vooral niet rauw en gretig leven en kleerscheuren oplopen. En al helemaal niet veranderen en ontwikkelen. Of toch wel …? Het Grote Werk gaat vooraf aan het Kleine Werk. Ken uzelve is niet voor niets een gevleugelde uitdrukking.

 

Weegschaal

Weegschaal weet het allemaal niet zo goed deze maand. Wat wordt er nou van hem verwacht? Wie kan hij nu weer eens pleasen en is ie wel aardig genoeg geweest? Want ze doen soms zo naar tegen hem en leraren laten hem zwemmen. Komen niet met kant-en-klare levensrecepten, waar Weegschaal zo dol op is want dan kan hij niemand kwetsen. Weegschaal krijgt weinig deze maand en wordt op zichzelf teruggeworpen. Waar staat Weegschaal eigenlijk in zijn ontwikkeling? En waar wil hij naartoe? Ai, een hele lastige vraag. Zeker omdat het antwoord uit hemzelf moet gaan komen en dat is erg spannend. Saturnus helpt Weegschaal een handje en biedt hem een steuntje in de rug. Juni is een geschikte maand om eens ongestoord aan navelstaren te gaan doen. En antwoorden die zich als vanzelf aandienen, aan te nemen als een waarheid.

 

Schorpioen

Schorpioen heeft zijn eigen planeet Mars op bezoek. Mars komt inspecteren of er nog restjes zijn van rancune, oude zure pijn of andere negatieve energie. Schorpioen moet gaan opruimen in zichzelf en dat kan maar op één manier: grondig. Dat is meestal geen feestje, maar op termijn wel verruimend. Er gaat een flinke lading kracht vrijkomen die je kunt gaan inzetten voor de nieuwe fase die zich nu aandient. Schroom dus niet, maar gooi alles eruit wat je (nog) dwars zit. Natuurlijk hoef je niet één iemand daar als Kop van Jut voor te gebruiken, maar kun je het ook opschrijven of creatief uiten. Het gaat erom dat je jezelf bevrijdt van ondermijnende energie die je veel te lang binnen hebt gehouden. Volgende maand ga je al resultaten merken en sta je verbaasd over de snelheid van je ontwikkeling en vooral de positieve kracht die je dan ervaart.

 

Boogschutter

Met Saturnus in jouw teken kunnen dingen erg zwaar en moeizaam lijken. En dat zijn ze momenteel ook. Maar jij krijgt deze maand een andere visie aangeboden. Je leert dat het ook allemaal wat luchtiger mag en dat je met humor je ook vrij kunt maken. Humor is je grootste winst deze maand. Je bent bezig met afronden en opnieuw opbouwen en wilt wel een vakantie! Even helemaal niks. En precies dat krijg je ook. Ontspannen, aan roze olifantjes denken en gekleurde cocktails drinken aan het water. En dat allemaal zonder schuldgevoel!

 

Steenbok

Ook Steenbok mag het even wat rustiger aan doen. Doe dat dan ook! De boog kan niet altijd gespannen staan en ook jij hebt gewoon rust nodig. Je bent en blijft die rots in de branding voor anderen, maar zet in juni ook eens je telefoon uit. En check je email eens een dag niet.

Je bent net als alle andere tekens op weg, maar jij mag nu even pauze nemen.

 

Waterman

Waterman gaat deze maand veel nieuwe mensen leren kennen. Op de gekste plekken kom je de meest spraakmakende figuren tegen. Dit zijn vluchtige contacten die je niet diep in je ziel raken, maar je wel aan het denken zetten. Je gaat jezelf vragen stellen en schudt jezelf wakker. Je merkt dat je aan het inslapen was, en dat het nu tijd is om de wereld weer eens in te gaan.

 

Vissen

Vissen is een schuchter teken met weinig lef. Toch moet ook Vissen deze maand een daad gaan stellen. Dat hoeft niet met veel bombarie en drama te gaan, dat kan ook stil en beslist. Want Vissen voelt exact aan wanneer het tijd is om het schip een andere koers te laten varen. Net als bij Maagd, ligt ook bij Vissen de verleiding tot de grote ontsnapping op de loer. Vissen heeft genoeg mystieke bagage, maar nu komt het aan op aardse zaken. Hoe ben je een goedhartig mens en kun je de jou zo bekende liefdesenergie laten uitstromen, in moeizame situaties.

 

Door Elodie Hunting

Meer: www.eleodiehunting.nl.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest