Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Grote krachten als van Moeder Natuur

/
/
/
259 Views

Op Facebook rouleert een prachtig filmpje dat ingesproken is door de bekende actrice Julia Roberts. Ze vertolkt daarin – ondersteund met schitterende beelden – Moeder Natuur. ‘Ik was er al miljarden jaren voordat jij kwam.’ Heel inspirerend en je kunt deze op de Koorddanserpagina bekijken (en delen) als je wilt.

Het inspirerende van deze film is de ontzagwekkendheid van Moeder Natuur, een grootsheid die je stil maakt zodra je er even over nadenkt. Al miljarden jaren oud is ze. Alles wat leeft en beweegt komt door haar kracht. Ze overstijgt iedere individualiteit. En tegelijk omvat ze ieder mens, dier, plant, ding en gebeurtenis persoonlijk, terwijl stormen, klimaatveranderingen, aardbevingen, tsunami’s en natuurverschijnselen kleine bewegingen vormen van haar bestaan.

De adembenemende schaalgrootte waarop Moeder Natuur beweegt, is voor ons mensen nog te bevatten, maar op geen enkele manier te evenaren.

Maar kun je je voorstellen uit welke grootsheid Moeder Natuur voortkomt? Dat moet een nog omvangrijker kracht zijn. Laten we het Vader Bestaan noemen. Dat wat ontstond bij de Big Bang, een fenomeen waarover de wetenschap het wel ongeveer eens is: het Ontstaansbegin van Alles, Brahman, Kether en vele namen in vele spirituele tradities.

Laten we nog een stap verder proberen te gaan: wat ging aan de Big Bang vooraf? Niemand die het precies weet. Een Niet Iets, zegt de kabbala. Of Ayn. De Ene, aldus de bijbel. Parabrahman, aldus de oude Indiërs. Niets dus, het ongemanifesteerde. Iets dat er niet is, geen kracht, geen entiteit en dus evenmin een iets. En toch is dat iets niets de bron van alles, van Vader Bestaan, tijd en ruimte, de miljarden sterrenstelsels, van onze zonnestelsel, de aarde en Moeder Natuur. En jij en ik.

Diep in ieders bewustzijn is dit besef terug te vinden: een verbonden zijn met dit grote Zijn, elkaar en alles. De kracht die zoals Moeder Natuur alles bijeenhoudt, op astronomische en persoonlijke schaal kennen we ook en haar naam is Liefde. Wijzen weten het al eeuwen. Zij is de allergrootste kracht. Ontzagwekkend. De voorwaarde en reden van alles.

Ewald Wagenaar

Meer op de facebookpagina van Koorddanser.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest