Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De hemel van februari: Een dagje extra

/
/
/
366 Views

In deze maand februari is er een extra dag op de 29e. Een tegoedbon die ingewisseld mag gaan worden. De constellatie van de planeten aan de hemel in februari laat zien dat er weinig tempo is. Het kraakt en het piept en het spul is niet vooruit te branden.

De zon staat in het dierenriemteken Waterman en dat is een zogenaamd vast teken. Andere vaste tekens zijn Leeuw, Stier en Schorpioen. Vaste tekens kenmerken zich door energie die van buiten naar binnen gaat en daar ook blijft. Binnenvetters zijn het. Deze zon in Waterman provoceert graag en schopt tegen de gevestigde orde. Hij heeft niets met regels en wetten en strijdt vooral voor menselijkheid en gelijkheid. Het is een wat kille zon die weinig empathie heeft. Zijn motivatie is rationeel en gebaseerd op beredeneerde argumenten. Waterman is een luchtteken. Weinig beweging hier dus en veel overtuigingen die ‘anti’ zijn. Lekker demonstreren en petities tekenen vanachter je beeldscherm en zo gelijkgestemden virtueel ontmoeten. Waterman opereert liefst in groepen waarvan de leden elkaar diep begrijpen. Deze zon in Waterman is humanitair, vooruitstrevend en een vrijheidsstrijder, maar hij zal geen oor hebben voor emoties. Die houdt hij als vast teken liever voor zichzelf.

Op de 20e februari gaat de zon naar Vissen, een waterteken bij uitstek en een beweeglijk teken. Beweeglijk wil zeggen dat de energie van buiten naar binnen en van binnen naar buiten gaat. Het stroomt behoorlijk in Vissen en kan zelfs flink golven. Vissen leeft in het water (de emotie) en gaat dood als hij op de droge aarde wordt gegooid. Je zou kunnen zeggen dat de zon in Waterman van alles binnen hield en dat de boel ging overstromen in Vissen. Weg is alle redelijkheid en weg is de kille en afstandelijke houding. Vissen is inlevend en doet alles op gevoel. Maar Vissen is niet warm en betrokken; Vissen kent geen broedzorg voor zijn jongen. Vissen leeft mee, heeft compassie maar hecht niet. Dat is zijn natuur niet.

Mercurius en Venus staan in het teken Steenbok en zijn daar vrij statisch en onbeweeglijk. Beide planeten zien in dit teken graag dat alles volgens de procedures gaat, ze schrijven nieuwe protocollen, houden zakelijk en privé strikt gescheiden en laten zich niet afleiden door enige vorm van menselijke emotie. Ze maken zich verantwoordelijk voor wat er gebeurt en tonen op die manier hun medeleven.

Ook hier weinig beweging dus. In de eerste week van februari lopen Mercurius en Venus in de buurt van Pluto en dat zet druk op de ketel. Zaken moeten worden geregeld en als dat niet lukt worden ze afgedwongen. Er gaat een kogel door de kerk want de maximale wachttijd is verstreken. Het zou heel goed kunnen dat er in de eerste week een groot bedrijfsmatig of politiek schandaal naar buiten komt waar veel geld mee is gemoeid. Alle zeilen moeten worden bijgezet om de redelijkheid te laten bestaan.

Want, ondertussen staat Mars nog steeds in Schorpioen en schuwt daar niets; alles wat rot is en het systeem ondermijnt, haalt Mars naar boven. In alle rauwheid en zonder enige opsmuk of kruiperig begrip. Schorpioen is ook een vast teken en Mars houdt zich net als de zon gedeisd. Rustig wacht hij zijn moment af en ondertussen verzamelt hij bewijs om later zijn punt te maken.

Samenvattend is de hemel van februari 2016 een maand waarin er veel onder de oppervlakte broeit met aan het begin van de maand een eruptie van een energiebel die zó groot is geworden, dat ie niet anders kan dan knappen. Er is veel voor nodig aan redelijkheid, regels en beschaving om alles in goede banen te leiden.

Juist in dit soort periodes kan spiritualiteit een breder perspectief bieden dat tot een groter begrip leidt. Het tempert emoties, geeft redelijke argumenten een voedingsbodem en verlengt het nu naar een toekomst. Het brengt een stilgevallen proces in beweging alvorens het terug naar het verleden valt en oude wonden openscheurt.

De zon in Waterman heeft als spirituele kant dat de uitgeputte akker weer vruchtbaar wordt gemaakt. Waterman giet zijn waterkruik gevuld met goddelijke wijsheid uit over de aarde die in winterslaap was. De aarde wordt weer ontvankelijk voor de levensvonk. Mercurius en Venus in Steenbok stevenen allebei naar het allerhoogste en doen dat door verantwoordelijkheid te nemen voor wie ze zijn en wat ze doen. Door het niet af te schuiven op een man aan het kruis, maar door te beseffen dat telkens als ze het afschuiven ook de pijn te voelen die ze daarmee de ander aandoen. Dat is pas volwassen en verantwoordelijk.

Mars in Schorpioen kent de pijnplekken en maakt van de gekwetstheden wijsheid en verleent genade. Mars in Schorpioen wendt zijn strijdbaarheid aan voor een uiterst diepe vorm van begrijpen, en beseft net als Venus en Mercurius in Steenbok, dat iedereen verantwoordelijk is voor het behoud van het Goede, het Ware en het Schone. Dat de misstappen pijnlijk zijn, maar dat pijn de enige manier is om te herkennen dat je de verkeerde afslag hebt genomen. Pijn als waarschuwing dat er iets niet klopt.

Spiritueel gezien is februari een maand om te ontwaken uit de winterslaap en in de laatste fase voor de geboorte van het nieuwe leven in de lente, terug te keren naar de oorsprong.

Te zijn in het onstoffelijke van het laatste dierenriemteken Vissen waar alle zielen, al het leven, staat te trappelen om te incarneren op de aarde die daar vruchtbaar gemaakt op ze wacht.

En dan krijgen we nog een dag extra op de 29e. Een dag buiten ruimte en tijd om er eens goed voor te gaan zitten.

Door Elodie Hunting


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest