Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hemel januari – May the Force be with you

/
/
/
360 Views

De eerste maand van 2016 wordt er een met hoogtepunten. We gaan voor de astrologische hemel van januari 2016 de planeten één voor één volgen op hun reis door de sterrenbeelden.

De Zon staat in de astrologische hemel van januari 2016 in het dierenriemteken Steenbok en loopt naar Pluto, die daar ook staat. De Zon geeft licht en wil zoveel mogelijk stralen. In Steenbok doet hij dat niet uitbundig maar wel serieus en gericht. Het is een periode van verantwoordelijkheid en langzaam maar zeker vooruitkomen. Onderweg komt hij op 6 januari

Pluto tegen en deze zorgt ervoor dat de zon wordt bevraagd op zijn wezenlijke kern. Pluto heeft geen boodschap aan wat er te zien is aan de buitenkant, maar graaft dieper. Wie ben je en wat wil je veranderen? Welke structuren in jezelf zijn toe aan vernieuwing? Vaak slepen we onbewust patronen mee uit ons verleden die ons destijds goed hebben geholpen. Maar tijden veranderen, omstandigheden veranderen en diezelfde patronen gaan dan eerder belemmerend dan bevorderend werken. Pluto doorzoekt in je bagage de geheime vakjes en dubbele bodems die in je onderbewustzijn liggen. In feite ontmoeten de god van de bovenwereld – ons dagbewustzijn – en de god van de onderwereld – ons onderbewustzijn – elkaar rond de 6e januari. Alles kan nu in het licht komen en er opent zich een nieuwe toekomst mits je bereid bent met Pluto mee te kijken. Patronen die zijn gaan rotten worden afgevoerd, nadat ze eerst grondig geïnspecteerd zijn. Want je moet wel exact weten wat weg moet, en wat mag blijven. Naast rottende aspecten zijn er misschien ook wel oorspronkelijke aspecten in jezelf die je uit het oog bent verloren. Deze kunnen nu weer ruimte krijgen en dat voelt als het terugvinden van je authentieke zelf.

Venus Ondertussen staat in de astrologische hemel van januari 2016 de planeet Venus in het dierenriemteken Boogschutter en wil daar vrijheid, zingeving en humor. Dit is een Venus die kijkt naar hoe andere (sub)culturen vormgeven aan liefde, verbinding en ook geld en materie. In Boogschutter heeft Venus alle ruimte en gaat ze met gemak grenzen over om aan meer ervaring en informatie te komen. Venus onderzoekt, vergelijkt en vormt een mening in Boogschutter. Op 9 januari komt Venus de planeet Saturnus tegen die ook in Boogschutter staat. Saturnus vraagt Venus om een definitieve vorm te kiezen en te stoppen met verzamelen en naar buiten gericht te zijn. Saturnus is niet dwingend zoals Pluto, maar stelt wel heel duidelijk de grenzen. Als deze twee planeten elkaar ontmoeten zullen er zaken moeten verdwijnen. Alles wat teveel is, moet Venus achterlaten. In de metafoor van de bagage wordt hier de koffer gewogen door de stewardess en moeten er spullen uit. Anders kan de reis niet doorgaan.

Maar Saturnus wil ook dat Venus in al haar aspecten tot een nieuwe koers gaat komen. Waar ga jij je geld aan uitgeven? En hoe ga je verder in de liefde? Welke vorm past bij je zodat je je authentieke zelf gestalte kunt geven? Omdat zowel Pluto als Saturnus een zeer stevige invloed hebben, kan dit proces van vernieuwing gepaard gaan met pijnlijke momenten. Gehechtheden die je een gewenste identiteit geven, worden afgelegd en daaronder komt een nieuw gezicht tevoorschijn. Dit gaat schoorvoetend, aarzelend maar wel trefzeker en doelbewust.

Mars staat in het teken Schorpioen en onderzoekt daar waar je grootste psychische kracht is. In negatieve zin is dit destructie en gericht op het vernietigen op alles wat jou bedreigt. Dit is een zeer sterke Mars die een enorm uithoudingsvermogen heeft. Positief gezien geeft deze Mars je de moed en de kracht om het proces van transformatie zoals Pluto en Saturnus dat eisen, te ondersteunen en te voeden. Angst is nu de allerslechtste raadgever. Vertrouwen in wat er aan de hand is, al lijkt het alsof je er geen invloed op hebt omdat de krachten zo sterk zijn, heeft de langste adem en geeft het meest positieve resultaat. Gebruik Mars in plaats van dat hij jou gebruikt.

Mercurius begint deze maand in Steenbok en gaat in de astrologische hemel van januari 2016 heel even naar dierenriemteken Waterman. Daarna gaat hij retrograde (schijnbaar achteruit) lopen op 5 januari en komt zo weer terug in Steenbok. Hij is iets vergeten in de afgelopen december en komt dat nu als het ware ophalen. Er liggen losse eindjes, dingen zijn nog niet uitgesproken of moeten opnieuw besproken worden. Mercurius gaat net zoals de Zon ook naar Pluto, maar benadert hem van de andere kant. De Zon loopt voorwaarts en ziet Pluto al van verre staan. Hij is voorbereid en Pluto ook. Maar Mercurius beweegt achteruit en ziet Pluto ook staan, maar Pluto ziet hem niet. Opeens staat daar een snelle jongeling tegenover de machtige god van de onderwereld en komt verhaal halen. Pluto zou Pluto niet zijn, als hij het pakketje niet al klaar heeft staan. Maar daar moet Mercurius wel iets voor doen, want Pluto geeft niets voor niets. Opnieuw moet Mercurius het achterste van zijn tong laten zien, want wie de onderwereld bereist, moet een prijs betalen. Gelukkig heeft Mercurius als enige van alle goden de vrijheid om in en uit te reizen zonder zijn leven in gevaar te hoeven brengen. Mercurius moet goudeerlijk en slim zijn. Op 23 en 24 januari komen deze twee elkaar tegen en wordt het proces (vooralsnog) afgesloten. Dingen die niet goed zaten worden rechtgezet en de weg wordt vrijgemaakt.

Zeker in combinatie met het bovenstaande zijn dit twee dagen waarin krachtige en duidelijke afspraken kunnen worden gemaakt. Het is beklonken en met deze afgeslankte bagage stap je 2016 in.

Door Elodie Hunting

Elodie Hunting is astroloog en publicist. Meer informatie over consulten en een kortingsactie: www.elodiehunting.nl.

Wat betekent….

Boogschutter is een vuurteken. Dit dierenriemteken heeft een grote passie voor kennis, voor grensverleggende zaken en voor inhoud. Hij wil begrijpen en de grote lijnen zien. Boogschutter heeft humor met een kritische kanttekening. Van de grote goeroe tot de stand-up comedian en alles wat daar tussenin zit. Boogschutters hebben graag aandacht.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Pluto Planeet Pluto is Hades, de god van de onderwereld. Pluto is traag, maar ontzettend krachtig op het vernietigende af. Pluto transformeert altijd en deinst nergens voor terug. De dood is zijn thema. Niet als einde, maar als noodzakelijk begin van iets nieuws. Deze planeet is confronterend, onontkoombaar en machtig. Pluto kan dwingend zijn, als je niet meegaat met de transformatie die hij wil. Werk je mee? Dan is hij de meest krachtige partner die je je kunt wensen.
Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen.

Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als dierenriemteken Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is …

Steenbok Dierenriemteken Steenbok is rustig en betrouwbaar. Steenbok heeft een doel en alle tijd om dat te bereiken. Als de Zon in dit teken loopt, wordt het nieuwe licht geboren. Steenbok is ook het punt van incarnatie in de dierenriem. Steenbok is een van de drie aardetekens in het dierenriem en is erg praktisch. Steenbok is de Grote Vader en heeft een natuurlijk overwicht. Steenbok is meestal van de oude stempel en houdt niet zo van moderne veranderingen. Steenbok is ambitieus en bereikt vaak een hoge positie.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles dat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Waterman, dierenriemteken: vrijheid, gelijkheid, broederschap. Waterman belichaamt het allemaal. Watermannen verenigen zich, omdat ze weten dat een groep gelijkgestemden veel meer kan bereiken dan een eenling. Gezamenlijke belangen: een voor allen, allen voor een.

Zon De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest