Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De hemel van december: Herkennen & erkennen

/
/
/
351 Views

Op 22 december om exact 05.48 maakt de zon de overstap van dierenriemteken Boogschutter naar Steenbok en is de winterzonnewende een feit. Met welke energie gaat dat gepaard?

 

December is altijd een bijzondere maand als het over licht gaat. Het grootste lichtfeest in vele culturen wordt altijd gevierd rondom de 21e december. Dagen worden alsmaar korter en het licht sterft langzaam maar zeker. Licht is leven en als dat verdwijnt, verdwijnt ook alle leven en staart de onvermijdelijke dood je onverstoorbaar aan. De zon nadert zijn diepste punt van het jaar en lijkt nog maar weinig licht te geven. Vaak verscholen achter een dik wolkendek en maar van zeer korte duur. Voor je het weet is het alweer donker en ontsteek je zelf de lichten om je weg te vinden in de donkerte. Hiermee hebben we meteen een mooie metafoor te pakken over deze periode van het jaar.

 

De energie is namelijk niet gericht op groei en leven in het dagbewustzijn, maar op het innerlijk van het nachtbewustzijn. En daar is het meestal donker. In het nacht- of onderbewustzijn kun je niet logisch nadenken omdat er volkomen andere wetten gelden. Niet de wetten van de logica of de redelijkheid, maar de wetten van de natuurlijke stroom. En ook die stroom kent knelpunten die we blokkades of fixaties noemen.

 

Onderwereld Juist in deze periode van het jaar kunnen we diep meereizen met het licht van de zon in onze eigen onderwereld. De zon dragen we als een lichtende toorts in onze hand bij het verkennen van dit geheimzinnige gebied. De zon is ook als een kompas, want waar licht schijnt wordt duisternis verdreven. Waar licht schijnt maakt het onbekende zich bekend en kun je het herkennen. Met deze herkenning kun je het een naam geven, bijvoorbeeld angst, blinde vlek of verdriet, en heeft het opeens een bestaan. Naamgeven is hetzelfde als een bestaan geven. Een blokkade die in je onderbewustzijn leeft, heeft een zwervend bestaan en is daarmee ongrijpbaar en onvoorspelbaar. Maar wel degelijk aanwezig. Deze energie een naam en een bestaan geven maakt het kenbaar en hanteerbaar.

 

Onderbewustzijn Het onderbewustzijn bestaat niet alleen uit blokkades die met je op de loop gaan en die donkere, chaotische periodes in je leven veroorzaken. In je onderbewustzijn huist ook een enorme kracht die ook wel je Power-Self wordt genoemd. Dit is een archetypische kracht die de motor is van je bestaan. Denk hierbij aan het dierenriemteken Boogschutter. Half mens en half paard is dit wezen oersterk aan de onderkant, het onderbewuste, en beschaafd en ontwikkeld aan de bovenkant.

 

De zon loopt tot en met 22 december 05.47 in dit teken en wordt dus door Boogschutterenergie bekrachtigd en beïnvloed. Boogschutter is het teken bij uitstek dat het boven- en onderbewustzijn met elkaar verbindt. Je kunt deze aanwezige energie gebruiken om af te dalen in jezelf door je voor te stellen een Boogschutter te zijn.

 

Jupiter De planeet die bij Boogschutter hoort is Jupiter, de grote weldoener en geneesheer. Jupiter (Zeus bij de Grieken) is wijs, machtig en een groot adviseur voor de mensheid. Hij ziet het grotere geheel en geeft betekenis aan je spirituele ontwikkelingsweg. Hij relativeert je pijntjes en zet de grotere zielenpijnen in een archetypisch daglicht, waarmee hij het ego de plaats toekent die het zou moeten hebben: een instrument om je te handhaven in dit aardse leven en een mechanisme om te ontdekken waar je ontwikkelingspunten liggen. En dat ont-wikkelen brengt je steeds beter in contact met je goddelijke kern. Jupiter staat in december dichtbij de Noordelijke Maansknoop en dat is een denkbeeldig punt dat met het levensdoel te maken heeft.

 

Samengevat betekent dit dat de zon in Boogschutter licht werpt in je duisternis en dat zijn metgezel Jupiter betekenis geeft en de richting bepaalt, om de heimwee van de ziel te verlichten.

 

Het einde De zon gaat dieper en dieper de onderwereld in en bereikt daar de absolute grens op 22 december 05:47:59. Dieper kan niet. Donkerder kan niet. Dit is het eindstation en op dit eindstation is er nog maar één ding over: hoop op nieuw licht. Dit is het meest angstige en wanhopige moment in de cyclische spiraal van het leven. Teruggaan kan niet en vooruit gaan ook niet. Dit is het einde.

 

Exact een seconde later slaat de energie om die van een twinkelde ster en een geschenk van God: het is de zon die nu in het teken Steenbok is gekomen. Daar klimt hij als een steenbok tegen steile rotspartijen naar boven. Het sterven in de ene wereld is geboren worden in een andere wereld. Zo gebeurt het elke 365 dagen met de zon. Zo gebeurt het vele malen per jaar met jouw zon. Telkens dezelfde weg die aan dezelfde kenmerken voldoet. Elke seconde sterf je en word je opnieuw geboren. Telkens als je denkt op het eindstation te zijn aanbeland, zie je dat het slechts een station is als vele anderen. Mooi hè, astrologie.

 

Door Elodie Hunting

 

Elodie Hunting is astroloog en publicist. Meer informatie over consulten en een kortingsactie: www.elodiehunting.nl.

 

 

 

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest