Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Carro zegt het met een cartoon

/
/
/
504 Views

Stripreading als nieuwe manier van communiceren. De mediamieke kunstenares Carro brengt haar ingevingen over via vrolijke striptekeningen. Spiritualiteit met een glimlach…

Ze zijn kleurrijk en vrolijk, de stripplaatjes van de 47-jarige Carro uit Den Bosch. Luchtig, zo zou je denken. Maar schijn bedriegt. Want met al die speelsheid vertolkt ze een boodschap die de ziel kan aanspreken van degene voor wie de afbeelding bestemd is. Het is een heel nieuwe manier van communiceren. Carro: “Een medium vertelt je dingen waar je bijzit. Je mag het opnemen of je noteert wat. Maar dit is nog tastbaarder. En je kunt er nog weken naar kijken. Van mensen hoor ik dat de tekeningen dieper gaan dan in eerste instantie gedacht werd. Dat het tijd kost om de boodschap te laten binnenkomen. Of dat men na een paar dagen nog iets ontdekt in de tekening wat klopt.”

Uitlaadklep Al vanaf jonge leeftijd weet Carro dat ze ‘iets’ met tekenen wil gaan doen. Ze gaat naar de kunstacademie en begint na een lange wereldreis haar werkzame leven als illustrator voor allerlei uitgevers en bedrijven. In haar vrije tijd tekent ze stripverhaaltjes voor vrienden of voor zichzelf. Zo ontstaat uiteindelijk een eigen stijl. Carro: “Het striptekenen is een uitlaatklep voor mijn niet te stuiten humor en mijn vermogen om verbanden te leggen. Ik ben een beelddenker, maar ben ook gefascineerd door taal. Die dingen kan ik goed verwerken in het striptekenen.” Naast het creatieve, heeft Carro ook het heldervoelende altijd in zich gehad. Ze zag kleuren om mensen heen en haar overleden opa en een goede vriendin verschenen aan haar bed. “Ik was er eigenlijk niet zo mee bezig toen”, zo blikt Carro terug. “Het was er gewoon. Ik dacht dat iedereen dat had. Nu weet ik dat ik toen al heel veel oppikte. Tegenwoordig vraag ik als ik het moeilijk heb overledenen gewoon om hulp. Ook met dieren is er een verbinding. De laatste jaren heb ik een ware transformatie ondergaan. Er is veel gebeurd in mijn leven en ik ben me daardoor steeds meer bewust gaan verdiepen in het spirituele. Eindelijk ben ik oude zaken aan het loslaten en ga ik de richting uit waar ik voor gekozen heb voordat ik hier op aarde kwam. Ik laat mijn eigen ziel duidelijker en duidelijker zien. En dat voelt erg goed!”

De foto roept Als Carro van een vriendin een set tarotkaarten met een bijbehorend boek ontvangt, gaat ze er enthousiast mee aan de slag. Ze volgt een cursus en staat er versteld van wat de kaarten haar allemaal vertellen. Carro: “Voor vrienden en bekenden legde ik vaak kaarten. Eigenlijk klopten de boodschappen die ik op die manier door mocht geven altijd. Steeds vaker merkte ik echter dat ik al wist wat ik moest zeggen voordat ik de kaarten überhaupt geschud had. Toen ik ongeveer een jaar geleden ook nog eens ontdekte dat ik van alles doorkreeg bij het zien van portretfoto’s, adviseerde een andere vriendin mij om mijn heldervoelende en creatieve kwaliteiten in cartoons te gaan verwerken.” In de stripreading kan Carro met humor en in haar eigen stijl een boodschap verpakken die overkomt. Ze verwerkt in de tekening dat wat zij ziet en voelt. Hoe zo’n tekening precies tot stand komt? Carro legt het uit: “De persoon die een reading bestelt, mailt mij een recente en liefst duidelijke portretfoto. Voordat ik daarmee bezig ga, ga ik eerst zelf even lekker rustig zitten met mijn ogen dicht. Ik keer diep in mezelf naar binnen en volg mijn adem. Met mijn handen op de foto vraag ik het universum of ik zuiver en zonder oordeel naar deze persoon mag kijken en of ‘ze’ me willen helpen om met liefde af te stemmen op de desbetreffende energie. Vervolgens komt er vaak meteen een hele rits woorden, zinnen en beelden door. Soms ook een gevoel. De ene keer ben ik binnen tien minuten klaar, de andere keer duurt het langer. Na deze eerste afstemming print ik de foto uit en leg ik deze op mijn bureau of op een kastje waar ik vaak langsloop. Soms ‘roept’  de foto me en dan krijg ik weer iets door.” Tijdens de reading let Carro vooral op de ogen van de cliënt. Deze zeggen volgens haar eigenlijk alles: “Daarin zitten je hele leven en al je emoties, blokkades en herinneringen opgeslagen.”

Compilatie van schetsen Nadat Carro alles op papier heeft, gaat ze verder nadenken over de tekening en maakt ze wat schetsen. Het creatieve proces neemt een aanvang, al kan het soms wel een paar dagen duren eer ze aan de tekening zelf begint. Carro: “Ik scan de schetsen in en bewerk ze met een computerprogramma. Daarna ga ik in een ander bewerkingsprogramma alles uitwerken en inkleuren. Het duurt altijd wel even voordat de hele schets naar mijn zin is. Het eindresultaat is een compilatie van alle schetsen. Ik pluk een stukje uit de ene schets en plak hem in een andere. Tevreden ben ik pas als het geheel voor mijn gevoel klopt qua kleur, vorm en tekst. Overigens is het niet altijd mogelijk om dat wat ik doorkrijg in één plaatje te vatten. Daarom schrijf en mail ik ook een uitgebreide toelichting.” Voor Carro is de reading geslaagd wanneer de ontvanger zich herkent in de geschetste blokkade of situatie. Als hij of zij er iets mee kan, er blij mee is en zich gezien voelt, dan is het voor haar goed. Carro: “De combinatie van het tekenen en het spirituele is echt ‘mijn ding’. Het voelt heel natuurlijk om mijn tekentalent daarvoor te gebruiken. Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken met mijn tekeningen en met mijn humor. En daarnaast kan ik in de workshops, die ik óók geef, alles kwijt wat ik zelf geleerd heb over energieën, bewustzijn, spiritualiteit en de nieuwe tijd.”

Meer: www.carro.nl.

Door Niels Brummelman, tekeningen Carro

Ervaring:

‘Helemaal raak’

De ontvanger van deze tekening vertelt het volgende: “Ik vroeg bij Carro een stripreading aan, omdat ik in een heftige periode beland was en me geen raad wist met mijn emoties. Zonder verdere informatieverstrekking vooraf, stuurde ik haar een foto van mezelf. Na ongeveer een week ontving ik de tekening met een uitgebreide toelichting. En dat kwam binnen! Carro sloeg met de cartoon de spijker precies op z’n kop en ook haar commentaar was helemaal raak. Ze ‘zag’ dat ik erg vermoeid was en het moeilijk had. Ook dat ik niet iemand ben die snel het achterste van zijn tong laat zien, wel eigenwijs is en bovendien veel in zijn hoofd zit. Ze merkte op dat ik me waarschijnlijk zorgen maak om mijn moeder. Iets wat volledig klopt, aangezien zij onlangs getroffen is door een hersenbloeding. De boodschap van de tekening ga ik maar eens ter harte nemen. Even tijd voor mezelf. Dat is hard nodig!”

Carro tekent, schildert en geeft spirituele workshops. Ze voert als coach ‘Hart- en Zielsgesprekken’ waarbij ze naast creatieve middelen en lichaamsoefeningen haar humor, heldervoelendheid, passie, kracht en levenservaring gebruikt.


Tags:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest