Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Aurahealing: van bescherming tot diagnose

/
/
/
348 Views

Zo kun je zelf aura’s gaan zien. Over het menselijke energieveld ofwel de aura, doen veel misverstanden de ronde. Om deze op te helderen, zette aura- en chakrafotografe Yvon van der Meer de meest opvallende dwalingen op een rij in haar recente boek. Ze vertelt hoe het zit en draait.

 

Alles is energie, maar niet alle energie heeft dezelfde dichtheid. Beschouwen we de mens, dan bestaat deze uit een zichtbaar en onzichtbaar deel. Het zichtbare is het meest grofstoffelijk en is samengesteld uit de sterkst samengebalde energie: het lichaam. We hebben echter ook ijlere lichamen: de zeven auralichamen. De meeste mensen zijn niet in staat om daar veel van waar te nemen. Maar het eerste en derde auralichaam zijn wél zichtbaar.

Hoe het aura’s zien werkt, vertelt aura- en chakrafotografe Yvon van der Meer: “Staar, terwijl je het liefst vermoeid en gedachteloos bent, naar een ander. Op een gegeven moment ontwaar je een soort witte rand om het lichaam heen. Dat is het eerste auralichaam. Let erop dat je niet focust, want dan is het beeld weg. Misschien dat je op een gegeven moment, naast het wit, zelfs wat kleuren gaat zien. Welke dat zijn, is afhankelijk van hoe scherp je kunt zien. Dat we allemaal hetzelfde zien, is niet waar. Verschillen in oog en hersenen zorgen voor een verschillende kijk op dat wat is. De één pikt makkelijker korte lichtgolven zoals blauw en lavendel op, terwijl de ander sterker is in het zien van lange lichtgolven als geel en oranje.”

Apparaten

Er bestaat technische meetapparatuur om ook het derde auralichaam zichtbaar te maken. Dat deze apparaten een volledig beeld geven van onze aura, is een hardnekkig misverstand. Het betreft een onvolledige momentopname. Toch is de aura niet zo onderhevig aan verandering als soms wel wordt beweerd. Ook dát misverstand helpt Yvon graag uit de wereld: “Wij mensen maken gebruik van tijdelijke en blijvende energieën. De tijdelijke zijn bedoeld voor onze biologische processen, terwijl de blijvende samenhangen met onze persoonlijke blauwdruk. Laatstgenoemde energieën zijn min of meer constant en ook als zodanig via de fotografie vast te leggen. Maken we jaren later opnieuw een foto, dan zien we dezelfde kleuren, die samenhangen met onze oerpersoonlijkheid, met wie wij als kosmische blauwdruk in de kern zijn. Omdat biologische behoeften continu wisselen, kan het echter zijn dat de gekleurde energietrillingen heel snel veranderen. Voor een deel is het dus een momentopname, zo’n foto. En een onvolledige ook nog eens, aangezien allerlei details – bollen, golven, wervelingen, linten en bliksemschichten – er niet op zichtbaar zijn. Kort en goed: geen enkele aurafoto laat de situatie zien zoals deze werkelijk is.”

Beschermen

Alle levende wezens hebben een energieveld om zich heen. En omdat wij op aarde met zo velen zijn, komen deze velden zeer geregeld met elkaar in aanraking. Uitwisseling van energieën is zo een dagelijks gegeven. Op zich geen probleem, aangezien overschotten terechtkomen op plekken van gebrek. Toch klagen veel mensen erover dat ze het gevoel hebben door anderen leeggezogen te worden. Dat afscherming de beste remedie daartegen zou zijn, is een dwaling. Yvon legt uit wat je beter kunt doen: “Er zijn allerhande oefeningen om je te beschermen en je energieveld als het ware af te sluiten voor externe prikkels. Denk aan het visualiseren van een gouden of glazen stol om je heen. Maar wanneer je dat doet, rem je tevens de instroom van energie die je nodig hebt. Bovendien ga je de uitstraling van je eigen opgewekte energie tegen, wat kan leiden tot onrust. Je brengt jezelf, kortom, in energetische onbalans. Wat je beter kunt doen, is ervoor te zorgen dat je aura vitaal genoeg is om weerbaar te zijn voor ongewenste invloeden van buitenaf. Hoe? Streef actief naar balans tussen aandacht voor je lichaam, je geest en je gevoel. Hou van je lichaam als ‘je eerste kindje’ dat je kreeg toen je als ziel op de wereld kwam. Verzorg het goed: slaap en drink voldoende, eet gezond, ontspan en denk aan je lichaamsbeweging. Onderhoud bovendien het contact met je onderbewuste. Via dat kanaal komen signalen vanuit het intelligente universum bij je binnen. Wil je optimaal profiteren van deze hemelse taal, blijf dan aan je intuïtie, verbonden met je kruinchakra, werken.”

Chakra’s

Zonder chakra’s is onze aura nergens. Chakra’s zijn de ‘motoren’ die de energie uit de omgeving naar de aura transporteren. Ze zien eruit als wervelende energiewielen, als kleine tornado’s. Het menselijke energiesysteem bevat zeven grote chakragebieden, waarbij elke chakra gebouwd is om een specifiek type energie van een bepaalde trilling te verwerken. Yvon: “De hele aura zie ik als  ondergeschikt aan de chakra’s. Zie het zo: je wilt een cake bakken, leg de ingrediënten op het aanrecht en ga er vervolgens naar zitten kijken. Wat gebeurt er? Niets natuurlijk. De chakra’s zorgen voor je innerlijke ‘bakproces’, de verwerking van de ingrediënten tot een product waar je wat aan hebt. Voorbeeld van een misverstand hieromtrent: mensen denken dat je van sporten energie opdoet. Maar dat klopt niet. Als jouw basischakra lui is, wordt de door het sporten opgewekte vitaliteitsenergie niet door het lichaam verspreid en gebeurt er niets. Voorwaarde is onmiddellijke ontspanning ná het sporten. Want pas door deze ontspanning komen de bij de verspreiding van vitaliteitsenergie betrokken chakra’s echt goed in beweging.”

Aurahealers

Door een analyse van de energieën in je aura kan inzichtelijk worden gemaakt wat sterke en zwakke punten van je gezondheid zijn. Is je gezondheid niet super, dan is dat te zien aan ontbrekende energiesoorten en ongelijkmatige energiestromen. Ook kunnen er vreemde vlekken of vormen aanwezig zijn. Yvon: “Wat aurahealers doen is het bewerken van de chakra’s: deze aanzwengelen, stimuleren of juist tot rust brengen om energetische onbalans te corrigeren. Liever spreek ik van aurachakrahealers. Het is overigens maar de vraag of het wel verstandig is om healers om de haverklap te laten werken aan jouw energiesysteem. Je loopt in het leven niet voor niets tegen problemen aan. Daar moet je wat mee doen. Laat je de klachten bestrijden zonder naar hun bron te kijken, naar hun ontstaansreden, dan doe je slechts aan energetische symptoombestrijding.”

 

Wetenschap

Onderzoek naar aura’s onwetenschappelijk? Yvon: “Is wat niet gezien of gedetecteerd kan worden, er werkelijk niet? Gelukkig zijn er genoeg meetinstrumenten die aantonen dat energie gestuurd kan worden om de gezondheid te beïnvloeden. Er is ook nog veel onbekend. En omdat alternatieve therapieën niet altijd zijn gebaseerd op zogenaamd evidence-based onderzoek, is de weerstand tegen deze therapieën vanuit reguliere hoek groot. Maar daar gaat verandering in komen. Kijk maar eens naar wat er met lichttherapie gebeurd is. Vijftien jaar geleden had men je voor gek verklaard als je had voorspeld dat er ooit in Nederland honderden poliklinieken zouden zijn waar licht als medicijn wordt gebruikt. Toch is dat tegenwoordig zo. Aura- en chakrametingen worden de diagnostiek van de toekomst.”

Tekst: Niels Brummelman

Recent verscheen van Yvon van der Meer het boek ‘Aura’s opgehelderd’. Meer info: www.stromen.info.

Lees meer over healing op deze site.


Tags:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest