Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Altijd gelukkig zijn is ook niet alles

/
/
/
291 Views

De hemel van juni 2015. Elk jaar vindt op of rond 21 juni de zomerzonnewende plaats, wat je direct doet denken aan Stonehenge. De laatste berichten zijn dat Stonehenge vooral gebouwd is voor de winterzonnewende als het licht weer terugkeert.

Op 21 juni is de zon ook dit jaar op zijn hoogtepunt en komt hij exact op door de poort van Stonehenge. Het is een jaarlijks terugkerend gebeuren maar toch trekt het elk jaar vele bezoekers en het boet nog steeds niet in aan bijzonderheid.  De zon komt elke dag op en heeft een jaarlijks voorspelbare baan door de dierenriem. Niets nieuws onder de zon en aan hemel van juni 2015, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Zoals elk cliché uitgehold en ontzettend waar is. Denk aan morgen is er weer een dag en voor niets gaat de zon op. Ze hebben hun lading verloren omdat ze al zo vaak zijn gebruikt.  Maar dat de zon elke ochtend opkomt is niet alleen bijzonder maar ook noodzakelijk. De Egyptenaren aanbaden de zon en ook in het koude Engeland wisten en weten ze hoe belangrijk het is. Stonehenge heeft – ondanks de hoge leeftijd – nog steeds die magische energie die je onverbiddelijk naar het middelpunt van je wezen drijft. En als je daar ook nog een zonsopgang kan ervaren terwijl die Zon op zijn krachtigst is, dan is dat magisch en word je diep geraakt. Ik ken niemand die zegt ‘ach, wel aardig dat Stonehenge’. De zomerzonnewende is een markant punt in de baan van de zon die je bewust maakt van het feit dat je als levend wezen aangesloten bent op een universeel ritme. De zon als ultieme bron van het leven en van jouw leven roept je naar je diepste zelf en laat je herinneren wie je bent zonder al je omhulsels. De zon verbindt je met dat wat jou tot een levend wezen maakt. En dat is hartstikke bijzonder. Of niet dan…

Zon Op zondag 21 juni is het weer zover. Dan is de Zon oppermachtig en straalt hij maximaal. Hij heeft er zes maanden over gedaan en hierna gaat hij er zes maanden over doen om af te dalen. De Zon staat op 21 juni in het prille begin van het dierenriemteken Kreeft, nul graden om precies te zijn. Kreeft is een waterteken dat net als elk ander dierenriemteken een diepere spirituele laag heeft. Bij Kreeft staat het lijden centraal dat tot inzicht leidt. Alleen pijn is een drijfveer om weer op zoek te gaan naar positieve, groeiende energie. Altijd gelukkig zijn is ook niet alles…

Mercurius staat retrograde in het dierenriemteken Tweelingen. Dit betekent dat de communicatie (hoort bij planeet Mercurius) niet naar buiten is gericht. Deze Mercurius leeft van binnen. Omdat hij in zijn eigen teken Tweelingen staat, is hij krachtig en lenig. Moeiteloos kun je associaties leggen tussen ervaringen die je had en zo een psychisch patroon ontdekken bij jezelf. Je kunt zien in welk gesloten patroon je telkens vervalt als je blinde vlek geraakt wordt of als je pijn ervaart. Wat is je overlevingsstrategie? Deze Mercurius is ook intelligent en maakt dat je het patroon kunt gaan benoemen. Je geeft als het ware je eigen proces een naam. En daarmee heb je er een belangrijk instrument bij: de taal. Taal maakt dat je betekenis kunt toekennen aan je proces en dat je het dieper kunt doorgronden. Taal biedt ook een uitweg of oplossing. Daarmee krijgt het lijden van de Zon in Kreeft betekenis door de retrograde van Mercurius in Tweelingen. Is de betekenis van jouw lijden een cliché of juist niet? Of past het in de cyclus van de Zon en sta je er nu bij stil als bij Stonehenge?

Mars staat vrijwel de hele maand juni ook in Tweelingen en zorgt aan de hemel van juni 2015 voor de brandstof. Mars initieert en omdat hij als planeet verbonden is aan het eerste teken in de dierenriem Ram, weet hij alles over het leven. Ram is het prille begin van de lente. Mars steekt het leven aan, zorgt ervoor dat het brandend blijft en zal strijdend ten onder gaan. Hij geeft niet op omdat dit zijn aard niet is. In Tweelingen en samen met de Zon (die tot en met 20 juni in Tweelingen staat) en Mercurius blijft hij onvermoeibaar doorgaan met het leggen van verbanden en het vergaren van kennis zodat het leven blijft bestaan. Ook als het moeilijk is en er pijn aanwezig is. Mars helpt de pijn te verdragen als een ware krijger die weet waar hij voor vecht. Hij helpt om het onderscheid te maken met zijn zwaard, tussen wat voedend is voor de ziel en wat destructief is. Hij is moedig genoeg omdat hij samen met Mercurius door kan dringen naar een dieper weten dat voorbij gaat aan alle hersenspinsels en gekoesterde, remmende ervaringen die verhinderen dat je als mens kunt gaan bloeien.

Samengevat gaat deze maand juni over het herinneren van jezelf. Over betekenisgeving die naar wijsheid leidt en over de kracht van het onderscheiden dat tot groei leidt. En op die zonnewende word ik dit jaar 50. Gewoon en toch heel bijzonder.

Door Elodie Hunting

Meer: www.elodiehunting.nl.

Wat betekent….

Kreeft Dierenriemteken Kreeft is een waterteken en verzorgend van aard.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Ram Het eerste teken van de dierenriem vol met levenskracht, levensdwang en tempo. Ram is het eerste begin dat als het startschot van een nieuwe periode is. Ram is een vuurteken en wil vooruit! Soms wat ondoordacht maar altijd krachtig en moedig.

Retrograde Vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrograde lopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Tweelingen is een luchtteken en heeft te maken met communicatie, handel en taal. Ze zijn dol op woordgrapjes en gebruiken taal om dingen te relativeren en benoemen. Als iets een naam heeft, is het sterker aanwezig. Tweelingen zijn nieuws- en leergierig en goed geïnformeerd over de laatste nieuwtjes/roddels. Omdat het flapuits zijn, kunnen ze geheimen maar moeilijk bewaren.
Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest