Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astrologische hemel van maart: Met hart en ziel

/
/
/
73 Views

In maart is er enerzijds de niet te stuiten Ramkracht van het allernieuwste dat geboren wordt, en tegelijkertijd is er de Vissenenergie die betekent dat je aanwezig kunt zijn in het goddelijke bewustzijn.

Op 21 maart begint de astronomische lente met een perfecte balans van dag en nacht en dus van licht en duisternis. Op 21 december bereikte de zon zijn dieptepunt en begon aan zijn reis naar boven. Op 21 maart zijn dag en nacht precies even lang, de equinox en het begin van de lente.

De lente kenmerkt zich door de onbedwingbare rauwe energie die het slapende leven onder de grond naar boven duwt. Het is levenskracht in zijn meest pure vorm. Deze energie hoort bij het dierenriemteken Ram. Deze kracht laat zich door niets en niemand tegenhouden want hij wordt gedreven door de grootste en meest mysterieuze kracht die er is. In maart lopen Venus, Mars en Uranus in dit teken. Uranus staat er al geruime tijd en omdat het een buitenplaneet is, blijft hij er nog jaren staan.

Vernieuwing. Venus en Mars krijgen voeding van Uranus omdat ze allemaal in dit vuurteken staan. Uranus doet nog er nog een schepje bovenop als het om vernieuwing gaat. We zijn begonnen aan een nieuwe cyclus van energie en dat schept de mogelijkheid om aan iets vers en nieuws te beginnen. Helaas kan Pluto roet in het eten gooien omdat hij spanningen geeft. Dat kan vrij heftig en onverwachts zijn, met name op 4 en 11 maart. Rondom deze dagen worden beslissingen geforceerd of afgedwongen.

Ook Jupiter speelt mee in deze kosmische dans van de planeten. Hij geeft een hoger begrip en wijsheid om met de spanningen om te gaan. Hij staat in het teken Leeuw en is daar een grote weldoener met een ruim hart. Vanuit het perspectief van Jupiter is er geen verwarrende emotie en geen dwingende gedachte over de spanningen, maar wel een besef dat het goed is zoals het is, dat spanningen meestal de voorbode zijn van een doorbraak en dat die doorbraak bestaat uit levensdrang. Doorbraken zijn geboorten, transformaties van het ene naar het andere bewustzijn.

Wat dood is in deze wereld, is leven in een andere wereld en omgekeerd. Ram is het leven dat wíl. Ram is die sterke jongeman die de wijde wereld in móet trekken. Omdat.

Weerstand. Het nieuwe dat leven wil, komt er hoe dan ook. Maar hoe en waar het zich zal manifesteren kun je enigszins sturen door een kanaal te kiezen. Dat is niet hetzelfde als het lekkerste snoepje uit de schap kiezen, maar je realiseren dat er weerstand zal komen. Dat er een buigen-of-barsten-situatie kan ontstaan. Ben je daar op voorbereid? Alhoewel Venus, Mars, Uranus en Jupiter meewerken, werkt Pluto tegen. En Pluto is niet de meest vriendelijke die er is. Indien je ergens vernieuwing wenst, kies dan wijs. Kijk naar het oude dat onder protest zal vertrekken, of aan je zal kleven als een zuignap. Mits je je bewustzijn richt op dat oude en je er de essentie van wilt zien. Het oude is namelijk nog niet vertrokken, want de zon loopt tot en met 20 maart in het dierenriemteken Vissen en planeet Mercurius komt daar op 14 maart in. Vissen is dus ook betrokken bij de energetische bewegingen van maart. Vissen is het meest spirituele teken en kan niet mentaal of emotioneel begrepen worden. Vissen is de grote oerzee die onderhevig is aan getijden van eb en vloed.

Loslaten. Wat betekent dit eigenlijk op spiritueel gebied? Wat wil leven in het teken Vissen? Het is de aanvaarding van wat is, in het vertrouwen dat het goed is. Ook al voelt het niet zo of zegt je intuïtie iets totaal anders of heb je er rebellerende gedachten over. Het gaat niet over jou of over wat je allemaal voelt en denkt. Het gaat om de overgave aan het goddelijke en om het loslaten van al je verschillende willen. Loslaten is een term die je vaak hoort. Gaat er iets niet goed? Dan moet je het vooral loslaten. Voel je een blokkade? Loslaten! Loslaten is zo’n beetje het 11e gebod geworden en niet zonder reden natuurlijk. Loslaten heeft het effect van de roze olifant waar je niet aan moet denken. Maar hoe doe je dat nou, loslaten? Loslaten is je energie anders richten in het vertrouwen dat wat je loslaat, zichzelf kan leven. Dat jouw zorg en goede bedoelingen, je aanwezigheid, helemaal niet meer nodig zijn. Dat het eerder belemmerend dan bevorderend werkt. Dat is wat in Vissen geleefd wordt. Afwezigheid in je dagelijkse bewustzijn, in volkomen vertrouwen, omdat je aanwezig bent in het goddelijke. Omdat je op de natuurlijke stroom zit. Jij met al je aardse beslommeringen van rekeningen, afspraken, sociale contacten, mitsen en maren, al dat willen dat steeds iets anders wil, pijntjes en ongemakken, verdriet en boosheid, angst en blijdschap, al je kennis en belangrijke ervaringen; ze zijn best belangrijk, maar niet om je ermee te identificeren. Ze zijn belangrijk in de context van je ontwikkeling en van je ontwaken op telkens een hoger bewustzijnsniveau. Ze zijn je traptreden omhoog. Tot je even mag ontslapen in de armen van het allerhoogste.

Iets nieuws? In maart is er dus enerzijds de niet te stuiten Ramkracht van het allernieuwste dat geboren wordt, en tegelijkertijd de Vissenenergie die betekent dat je aanwezig kunt zijn in het goddelijke bewustzijn.

Door iets te willen, belemmer je de geboorte van het nieuwe zoals het in de meest pure vorm is. Het is de energie van Ram die het nieuwe vertegenwoordigt en dat gaat altijd gepaard met een enorme levenskracht. Het kan van alles zijn: van een nieuwe baan tot een nieuw project, een nieuwe relatie en zelfs een nieuw kind. Vissen vraagt om de afstemming met hoe het op een hoger plan bedoeld is. Past die nieuwe baan wel echt bij je? Moet je wel aan dat nieuwe project beginnen? Sommigen zullen volmondig ja zeggen en anderen weten het niet. In dat laatste geval is het goed om je naar binnen te richten en je af te vragen wat de hogere bedoeling van dit nieuwe is. Welke (ontwikkelings)kans krijg je aangeboden? En als je die betekenis hebt doorgrond, begin je anders en vollediger aan je nieuwe project. Dan start je met hart en ziel.

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat betekent….

 

Leeuw. Leeuw is de koning van de dierenriem. Hij is warm en hartelijk. Leeuw is de coach bij uitstek omdat hij het goede in mensen naar boven kan halen.

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Jupiter is de planeet van groei en wijsheid. Jupiter ziet altijd de grote lijn en verspreidt graag hogere kennis. Filosofie en reizen hoort hier thuis. Jupiter is optimistisch en heeft humor. De voorkeur gaat niet uit naar details.

Pluto Planeet Pluto is Hades, de god van de onderwereld. Pluto is traag, maar ontzettend krachtig op het vernietigende af. Pluto transformeert altijd en deinst nergens voor terug. De dood is zijn thema. Niet als einde, maar als noodzakelijk begin van iets nieuws. Deze planeet is confronterend, onontkoombaar en machtig. Pluto kan dwingend zijn, als je niet meegaat met de transformatie die hij wil. Werk je mee? Dan is hij de meest krachtige partner die je je kunt wensen.

Ram Het eerste teken van de dierenriem vol met levenskracht, levensdwang en tempo. Ram is het eerste begin als het startschot van een nieuwe periode. Ram is een vuurteken en wil vooruit! Soms wat ondoordacht maar altijd krachtig en moedig.

Uranus Planeet Uranus is de innovator en de rebel. Waar Uranus opduikt is er een plotselinge en onverwachte verandering. Meestal wordt het op het moment zelf niet zo gewaardeerd, maar achteraf is het meestal een verbetering. Uranus is de bliksemschicht, de brokkenpiloot en verstoort het vastgeroeste evenwicht.

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles dat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Vissen is het laatste teken van de dierenriem en daarmee het meest spirituele. Het is een waterteken en gedraagt zich ook als zodanig. Vissen past zich heel gemakkelijk aan, zoekt meestal de weg van de minste weerstand en is overgevoelig en kwetsbaar. Ook mystiek, esoterie, kunst, een andere staat van bewustzijn, de zwerver en de monnik vallen onder het teken Vissen. Meestal hele lieve mensen die grote offers kunnen brengen.

Zon: De Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

Door Elodie Hunting

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest