Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

De astrologische hemel – 6 januari: Epifanie – diepreligieuze realisatie komt eraan

/
/
/
478 Views

Op 6 januari is het Epifanie: een moment van diepe religieuze realisatie die enkel ervaren kan worden. Je zou kunnen zeggen dat het hier om een openbaring gaat. Op dat moment komt er een nieuw bewustzijn bij.

 

Door Elodie Hunting

 

Rebelleren kan ontzettend verhelderend zijn om erachter te komen waar je het niet mee eens bent. Waar je graag de verandering en dan vooral de vernieuwing wilt zien. De vinger op de zere plek leggen zonder enige compassie of begrip. Missstanden aan het licht brengen en je rechten opeisen. Het zijn allemaal noodzakelijke bewegingen om de roest uit een systeem te krijgen zodat het weer kan functioneren. Dit geldt zowel voor het grotere geheel op macroniveau als ook het kleinere geheel, het microniveau. Met dat laatste gaat het dus over jezelf. Over het oprekken van je bewustzijn en je te ontplooien tot hoe je bedoeld bent; dat vertelt ons de astrologische hemel van januari.

De Zon staat in Steenbok waar hij op 22 december de grote ommekeer heeft gemaakt en nu weer groeit. Elke dag wordt het licht sterker maar het gaat heel langzaam. Minutenwerk omdat het zorgvuldig moet gebeuren.

In de loop van de maand gaat de Zon naar het dierenriemteken Waterman. Een prachtig mooi begin voor een maagdelijk nieuw jaar dat aan je voeten ligt. Een besneeuwde vlakte zonder voetsporen die je uitnodigt toe te treden.

Op 6 januari – of Driekoningen – wordt de dag herdacht dat de drie astrologen het geboren licht erkenden in de stal van Bethlehem. Deze drie ‘Wijzen uit het Oosten’ zijn natuurlijk een mythologische verbeelding van een mystiek proces en sterk verbonden met de verschijning van de Zon. We leven allang niet meer in een maansamenleving, want vrijwel al onze religieuze feesten zijn zonnefeesten en ook onze kalender is gebaseerd op de omloop van de Zon.

Op deze 6 januari is het Epifanie: een zich aan de ratio onttrekkende, plotselinge, kortdurende, diep inwerkende ervaring waarin een zintuiglijk waarneembaar element in de gewone, alledaagse werkelijkheid een niet binnen een gangbaar kader te plaatsen reactie oproept bij wie het ondergaat. (bron: Wikipedia). Het is een moment van diepe religieuze realisatie die alleen ervaren kan worden. Je zou kunnen zeggen dat het hier om een openbaring gaat. Op dat moment komt er een nieuw bewustzijn bij.

 

Waterman

Welke energetische elementen aan de hemel bepalen de kwaliteit van deze Epifanie?

Op 5 januari hebben we een Volle Maan op de as Steenbok/Kreeft en kunnen we een energetisch nieuw begin maken. Beide tekens markeren de zonnewende, Kreeft op 21 juni in de zomer en Steenbok op 22 december in de winter.

Op 6 januari, Epifanie dus, komt planeet Mercurius naar het teken Waterman. De planeten Venus en Mars staan er al. We kunnen de vernieuwingsdrang die zo sterk aanwezig is in Waterman goed gebruiken om een nieuw jaar te planten. Dat kan door te rebelleren tegen alles wat niet goed is, of door je te richten op hoe je het wèl wil hebben. Beweeg je naar het verleden of beweeg je naar de toekomst? Waar voel je de ruimte en waar voel je de natuurlijke stroom?

Waterman is een luchtteken en daarmee rationeel. Dit teken is niet zo warm en persoonlijk. Waterman ziet het grote geheel en vindt dat iedereen gelijk is. Waterman is anarchistisch en vooral ‘anders’. Waterman heeft idealen en wil die samen met andere mensen realiseren. Waterman houdt van de toekomst en ziet daar veel mogelijkheden.

In deze januari liggen er dus astrologische kansen die de natuurlijke energetische stroom verbeelden. Geen melancholische terugblikken naar alle ellende in het verleden, het verleden dat alsmaar groter wordt naarmate je ouder wordt. Het is zinloos en bevestigt alleen maar dat je menselijke tekortkomingen hebt. Waterman is als die witte sneeuwvlakte die betreden wil worden. We ervaren tijd nu eenmaal lineair, dus waarom achterom kijken? Liggen daar de kansen? In deze eerste maand van het nieuwe jaar roept Waterman met luide stem vanuit de toekomst.

 

Boogschutterenergie erbij

Vorige maand is de klassieke heerser van Waterman, Saturnus, naar het teken Boogschutter gegaan en blijft daar tot december 2017. Ook Boogschutter heeft sterke idealen maar deze hebben een meer filosofisch en spiritueel karakter. Saturnus in Boogschutter gaat over zinnige betekenisgeving. In januari ondersteunt hij achtereenvolgens Venus (op 5 januari), Mercurius (op 6 januari) en de Zon (op 23 januari). Hij faciliteert de nieuwe beweging van het Watermantijdperk.

We zien de tekenen daarvan al lang in de wereldwijde verbinding van mensen via internet en de media en ook aan de ontwikkeling van het nieuwe spirituele gedachtegoed dat al een tijdje aan de weg timmert als de New Age. Saturnus zuivert dit uit door te testen of dergelijke nieuwe bewegingen wel genoeg fundament hebben. Of ze wel resoneren met de eeuwenoude mystiek die zich o.a. middels Epifanie’s openbaart.

Wie eenmaal een Epifanie heeft ervaren is nooit meer dezelfde. Als je eenmaal ‘weet’ ben je niet meer onschuldig en moet je verantwoordelijkheid nemen voor je ontwikkeling. Verantwoordelijkheid hoort ook bij Saturnus. Saturnus in Boogschutter staat op de pijl van Boogschutter die reikt naar een hoger bewustzijn welke het persoonlijk bewustzijn ontstijgt.

 

Fantaseren, rebelleren, mediteren

Al met al is deze januari 2015 een bijzonder maand waarin een volledig nieuw begin kan worden gemaakt. Het blijft niet alleen bij fantaseren, rebelleren of mediteren. Het is een samengaan van deze drie kwaliteiten en Saturnus die dit ondersteunt en concreet maakt.

Natuurlijk is het voor vrijwel iedereen onmogelijk om dit in een maand te manifesteren. Wat wel kan is een blauwdruk maken voor de gewenste energiestroom. Bijvoorbeeld door een altaar met kaarsen en andere voorwerpen die relateren aan de vernieuwing. Het altaar is een fysieke focus voor een spirituele flow die je met aandacht, gerichte intentie en een waarachtig verlangen levend houdt.

6 Januari is de eerste dag en daarmee het startschot voor een vernieuwing in je leven. Juist omdat dit verbonden is met Epifanie is het krachtiger dan anders. Je maakt verbinding met een eeuwenoud principe dat enorm geladen is door die eeuwen heen. Dit is een echte krachtbron waar je aan bij gaat dragen en uit mag tappen.

Die drie astrologen ‘uit het Oosten’ wisten dat allang natuurlijk. Anders hadden ze niet zoveel moeite gedaan om het wonder te bezoeken. Waarvan akte.

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest