Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astrologie – Goedkoper en sneller dan therapie

/
/
/
299 Views

Het is als de dag van gisteren dat ik aan de lippen hing van een astroloog die voor het eerst mijn geboortehoroscoop las. Afkomst, omstandigheden en opvallende aspecten van mijn karakter ‘las’ hij  alsof het in tekst gedrukt stond.

Dat was dik dertig jaar geleden en sindsdien heeft het ‘zo boven zo beneden principe’ waarop astrologie is gebaseerd, me talloze keren bevestigd wat ik toen voor het eerst ervoer: astrologie in handen van een professional levert kwalitatieve informatie die je nergens anders op dezelfde eenvoudige en snelle manier kan krijgen.

Terwijl het menige therapeut vele sessies kost om helder te krijgen wat het psychologische patroon is waarbinnen een cliënt leeft, leest een astroloog in één, soms twee sessies een geboortehoroscoop die hetzelfde inzicht oplevert. En niet alleen de psychologische aspecten van je bestaan – al gaat het daar voornamelijk om bij de meeste astrologen – ook de spirituele weg van je ziel is uit je geboortehoroscoop te lezen.

Er is in de Nederlandse (lees: christelijke) cultuur vanouds een gereserveerdheid naar astrologie (‘sterrenwichelaars’) en meer algemeen esoterie. Dat is in dezelfde tijd ontstaan dat de inquisitie op heksen en koorddansers joeg. Ja, ook koorddansers, want dat gedans op een touwtje moest wel duivelswerk zijn. En zo ontstond een cultuur waarin eeuwenlang magie, tovenarij, heksen, sterrenwichelaars en waarzeggers op de brandstapel eindigden. Dat gebruik stopte wel nadat de protestanten het religieuze monopolie van de rooms-katholieken overnamen, maar de huivering voor de esoterie bleef.

De alchemisten namen het stokje – in het verborgene vooral – over, en van veel nu gevierde ‘wetenschappers’ als Isaac Newton bijvoorbeeld, is bekend dat ze zich intensief met astrologie, alchemie en spiritualiteit bezighielden.

Astrologie is de moeder aller wetenschap, zei iemand eens. En wie astrologie, kabbalistiek en tarot bestudeert komt er snel achter hoe waar dit is.

De echte overtuigende ervaring is en blijft echter een individueel consult: een astroloog – neem er eentje uit de AVN of ASAS-ledenlijst –  leest je geboortehoroscoop. Maar evengoed kan deze je komende jaar (solaar) of maand (lunaar) beschrijven.

In dit themanummer besteden we extra aandacht aan astrologie. Dat is niet alleen omdat december op de 21e een zonnewende heeft, maar ook omdat Koorddanser nieuwe activiteiten gaat ontplooien met astrologie. Op een kwalitatieve manier, met uitsluitend serieuze astrologen. Noteer alvast zaterdag 30 mei: 2e Nationale Astrologie Dag, in samenwerking met centrum Djoj in Rotterdam.

PS Astrologie en astrologie: over welke heb ik het eigenlijk: klassieke, jungiaanse, vedische, Chinese of vaste-sterrenastrologie?

Kortom: je hoort meer van ons!

 

Ewald Wagenaar

 

Reageer eens: www.kd.nl.

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest