Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astrologie – De hemel van december: countdown

/
/
/
259 Views

December kenmerkt zich als de maand dat het licht steeds meer afneemt en nachten langer worden. We leven letterlijk in het duister en de winterkou. Het feest van het terugkerende licht vieren we als de zon naar het teken Steenbok gaat, zo rond de 22e december. Maar wat gaat daaraan vooraf?

 

Door Elodie Hunting

 

In de maand november stond het dierenriemteken Schorpioen centraal. Veel moest worden afgelegd, afgeleerd en vernietigd. Daarna gaat de zon verder naar het teken Boogschutter en wordt hij tot en met 10 december vergezeld door planeet Venus en tot en met 17 december door Mercurius.

Dat is een stevige bezetting in het teken Boogschutter; dat levert voor iedereen een energie op die we gaan merken.

De grootste verschuiving aan deze winterhemel is die van planeet Saturnus. Deze Grote Begrenzer gaat van Schorpioen naar Boogschutter. Vanaf 5 oktober 2012 tot en met 23 december 2014 staat Saturnus in Schorpioen en dat hebben we met z’n allen goed gemerkt in onze portemonnee. Verderop in deze Koorddanser schrijf ik hier uitvoeriger over. In de weken voor die 23e gaan de Zon, Mercurius en Venus hem voor. Zij maken de weg vrij als verkenners.

Boogschutter heeft een aantal kenmerken en de belangrijkste in dit verhaal is die van het Hogere Doel. Het teken stelt een figuur voor die half man en half paard is, een zogeheten centaur. Boogschutter heeft zijn pijl gereed om ‘m in de ster Antares te schieten, het hart van de constellatie Schorpioen. Dit is een zeer krachtig beeld dat gaat over een onverbiddelijke eliminatie om te kunnen transformeren naar een hoger bewustzijn. Dit hogere bewustzijn ontstijgt het niveau van de individuele persoonlijkheid en landt in het besef van de verbindende kracht die de Eenheid bij elkaar houdt. Het is hartenergie op haar hoogste en meest pure niveau. En dat vraagt een offer.

Het drietal Zon, Mercurius en Venus laten hun licht schijnen in de Boogschutter. De Zon verlicht het hele landschap van de Boogschutter. We zien zijn gevecht met zijn lagere zelf dat hem ervan weerhoudt zichzelf te ontstijgen. Het liefst laat hij het gevecht ver achter zich en wil hij er niet mee geassocieerd worden. Maar hij moet wel. Boogschutter realiseert zich als geen ander dat álles getransformeerd moet worden en om dat te kunnen doen, moet hij het lagere zelf integreren. Op dat moment komt de enorme kracht vrij, die hij eerder gebruikte om zijn instincten en donkere kanten te onderdrukken. In plaats van dat het hem energie kost, levert dit hem een oerenergie op die als een springplank lanceert naar het gewenste Hogere Bewustzijn.

Zon Gek genoeg gebeurt dit terwijl de zon steeds dieper de onderwereld in gaat. Steeds langer is hij weg en laat hij ons koud en in het donker achter. We moeten op zoek naar onze Antares: het kloppend hart van onze diepste pijn die tegelijkertijd een grote krachtbron is. Waar bloed je? Welke pijn wil maar niet weggaan omdat je het koestert alsof het je identiteit is? De zon in Boogschutter laat je zien hoe je kunt stralen en groeien en deze zon heeft zijn pijl al klaar om te vuren.

Mercurius is je gids in deze donkere dagen. Hij stelt je de juiste vragen die je wijsheid kunnen brengen en je kunnen losmaken van de verslindende en destructieve emoties die je gekluisterd houden in je eigen donkere kelder. Emoties die je groei verhinderen en je angsten stevig voeden. Mercurius wijst je de weg naar de zon, naar het licht en vraagt je: ‘Stel, je had het helemaal voor het zeggen, wie wil je dan zijn? Hoe wil jij je voelen? Hoe wil je terugkijken op het verleden dat je nu aan het creëren bent? Wat is je allerhoogste doel en waarom ben je daar nu niet?’ Mercurius in Boogschutter is óf wijs óf oordelend. Velt hij een oordeel en straft hij je omdat je sullig, lui en incapabel bent, dan stuurt hij je rechtstreeks terug naar Antares waar je zwelgt in zelfmedelijden met op je voorhoofd een stempel ‘slachtoffer’. Kansloos. Is Mercurius wijs, dan is zijn doel je bewuster te maken. Hij gaat mee naar je onderbewustzijn waar alles slaapt en wacht om wakker gekust te worden, om mee te mogen naar daar waar het licht schijnt, om je blinde vlek het zicht te geven, om je onbewuste drijfveren helder te krijgen en te gaan beteugelen en om het paard te gaan temmen door het te besturen met het bewustzijn van een mens. Hoe Mercurius tot je spreekt bepaal je zelf …

Venus staat ook in Boogschutter. Deze schone dame geeft je liefde en dat lijkt zo heerlijk. Alles is zoet en zacht, roze en warm en alles loopt over van de belofte dat je terug mag keren naar het paradijs. Hypnotiserend en drogerend. Maar niets is minder waar. De liefde schijnt ook op de plekken die pijn doen. Op alle verdriet dat nooit kon uithuilen, alle frustratie die direct terug het hok in moest, alle angst die opgesloten zat achter een dikke blinde muur. Dan lijkt Venus wreed, hard en koud. Maar Venus verbindt alles wat in je is. De kelder moet open en zuurstof moet naar binnen. De bezem erdoor en wonden worden bedekt met zalvende en helende liefdesverbandjes. Venus is van de eenheid en discrimineert niet. Tenzij je liever opgaat in een grote roze olifant. Hoe Venus acteert bepaal je zelf…

Boogschutter biedt dus deze maand een groot lanceerplatform waardoor je een glimp mag gaan opvangen van alles dat boven je wolken is. Verwacht niet jezelf aan te treffen in je meest optimale vorm, leuk, gezellig en altijd wijs en vriendelijk. Verwacht eens niks en laat je verrassen.

Laat Saturnus dan maar in Boogschutter komen om alles solide maken. Natuurlijk gaat deze rakker roet in je lekkere eten gooien en je nog eens ernstig aan de tand voelen. Gaat hij testen of je je nieuwe bewustzijn kunt waarmaken en handhaven. Maar hij helpt je ook! Niemand zo betrouwbaar en standvastig als good old Saturnus. Hij duwt je nog een spiraal hoger. Daar neemt hij ongeveer twee jaar de tijd voor. Geen haast dus.

Meer: www.elodiehunting.nl.

 

 

Astrologie

Wat betekent:

 

Boogschutter is een vuurteken. Dit dierenriemteken heeft een grote passie voor kennis, voor grensverleggende zaken en voor inhoud. Hij wil begrijpen en de grote lijnen zien. Boogschutter heeft humor met een kritische kanttekening. Van de grote goeroe tot de stand-up comedian en alles wat daar tussenin zit. Boogschutters hebben graag aandacht.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Saturnus is de planeet die structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is. Soberheid en tijd zijn ook begrippen die bij deze planeet horen.

Schorpioen doorziet alles maar zwijgt veel. Als dierenriemteken Schorpioen iets zegt is het bingo. Schorpioen is rustig en psychisch zeer sterk. Hij vergeet nooit en heeft engelengeduld. Maar als dat op is …

Venus: de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles wat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Zon: De held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest