Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Wie ben ik – Yogist Patty Jongemaets

/
/
/
240 Views

Ze schreef boeken over deugdenyoga, is actieve yogist, geeft kinderyoga en verzorgt een kinderyogaopleiding. Een paar vragen aan Patty Jongemaets (58, tweeling).

 

 

Hoe woon je?

‘In Amsterdam op een prachtige plek bij mijn yogacentrum Dolfijnwellness, aan het Nieuwe Meer.’

 

Je werk?

‘Ik leid mensen op tot  kinderyogadocent of deugdenyogadocent. Deugdenyoga heb ik zelf ontwikkeld; nou ja, in samenwerking met het universum heb ik die in meditatie doorgekregen. Verder geef ik ook coachings en reconnection-healings aan kinderen en volwassen. En heb twee deugdenyogaboeken geschreven, enkele nieuwe zijn onderweg.’

 

Je levensmotto?

‘Dat we ons eigen leven creëren. Hoe je in het leven staat, dat trek je aan. Mijn motto: ik houd van het leven, het leven houdt van mij.’

 

Je diepste overtuiging?

‘Liefde trekt liefde aan als je liefde bent. Een mooie tekst die ik gelezen heb van Boeddha:

“Bestaat er iets als geluk? Het geluk in de uiterlijke wereld is vaak onbestendig, meestal maar kort en altijd vergankelijk. Het andere geluk zit in jezelf en is altijd aanwezig: we noemen het liefde.”

Dat is wat ik met deugdenyoga graag wil helpen herinneren: we zijn licht, liefde. Deugdenyoga laat de hele moeilijke filosofie op een heel begrijpelijke wijze integreren in het dagelijks leven. Daardoor treedt er een snellere verandering op, worden mensen bewuster en ontstaat er meer vrede in henzelf en in hun omgeving.’

 

Werkt het?

‘Laatst vertelde iemand die de deugdenyogaopleiding had gedaan, dat in haar dorp, dat niet zo open stond voor yoga en waar heel veel geroddeld werd, nu toch redelijk wat deugdenyogabeoefenaren waren bijgekomen. Hierdoor veranderde zelfs het dorp en nam het roddelen af. Iets mooiers kan ik mij bijna niet wensen.’

 

Geld, macht of seks. Welke is de verleidelijkste?

‘Soms geld, maar bijna niet meer. Ik vind mijn werk heerlijk en geniet ervan om mensen een klein stukje op hun levenspad te mogen helpen of mee te mogen lopen.’

 

Vertel iets over je ziel.

‘Mijn eigen ziel geniet wanneer ik de mensen om mij heen zie groeien, blij zie worden, krachtiger zie worden en merk dat ze voor hun verlangen gaan.’

 

Wat ben je nu over het leven aan het leren?

‘Dat ik mezelf soms nog steeds een buitenbeentje voel en me afvraag ‘wat kan ik de mensen nou geven?’ Terwijl ik diep van binnen weet dat het zo mooi is wat ik kan en mag delen. Steeds toch dat kleine stemmetje! Wel herken ik dit steeds eerder.’

 

Een gelukkig moment in je leven.

‘Alle momenten! Maar de allerallergelukkigste zijn met mijn kleinzoon in de natuur.’

 

Hoe ziet God eruit?

‘God zit voor mij in alles.’

 

Wat wil je meegeven aan de mensen?

‘Ontdek wat je verlangen is, wat je talent is waarvoor je hier op aarde bent. Ga dit leven, straal en laat los of het geld oplevert. Wanneer je vanuit je hart werkt komt de rest vanzelf.’

Meer info over Patty Jongemaets: www.dolfijnwelness.nl.

 

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest