Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tien vragen rond de dood

/
/
/
190 Views

Aan Yolanda Rijks van het Eeuwig Leven Instituut

 

Ze organiseert een symposium over de wonderen en de wetenschap rondom de dood.

Een paar snelle vragen.

 

1. Is de dood een taboe? Zo ja waarom?

Yolanda Rijks: ‘De dood zal altijd voor sommige mensen een taboe zijn. Niemand kan de dood ontwijken. Dit vooruitzicht geeft zoveel angst dat men liever probeert om zo lang mogelijk de dood te verzwijgen.’

 

2. Wie interesseert zich voor dit onderwerp?

‘Interesse ontstaat vaak pas na een ingrijpende gebeurtenis zoals een bijna-doodervaring, een overlijden of de diagnose ‘terminaal’.’

 

3. Wat heb je zelf persoonlijk met dit onderwerp?

‘Met de dood kwam ik al vroeg in aanraking. Door mijn chronische ziekte dacht ik dat ik hooguit 25 jaar zou worden. Ik had alles voor mijn uitvaart geregeld. Inmiddels ben ik 52. Interesse in het leven na de dood is ontstaan na een mystieke ervaring. Ik begon boeken te lezen over het onderwerp en vroeg me af waarom zo weinig mensen iets weten over leven na de dood. Inmiddels heb ik honderden boeken gelezen over dit onderwerp en mij ook verdiept in alle grote godsdiensten, levensbeschouwingen, filosofieën, esoterische en gnostische geschriften. Tijdens de uitvaartplechtigheid van een bekende hoorde ik de overledene tegen mij praten. Hij maakte het grapje dat we, tijdens zijn aardse leven, altijd samen maakten. Deze ervaring is mijn bewijs van een leven na de dood.’

 

4. Gaat de mens de dood ooit overwinnen?

‘Er is geen dood. Pas als de mens deze waarheid erkent, zal de dood worden overwonnen.’

 

5. Waarover gaat je symposium?

‘Wonderen en Wetenschap rondom de dood.’

 

6. Waarom organiseer je dat?

‘Om de dood een podium te geven en in het licht te zetten waardoor de duisternis verdwijnt. De gastsprekers geven zowel vanuit de wetenschappelijke invalshoek als vanuit eigen ervaringen, hun visie over bijna-doodervaringen, sterven, dromen over overledenen, leven na de dood en het omgekeerde proces van dood naar leven.’

 

7. Geloof je in ‘iets’ na de dood en zo ja wat?

‘Ik weet zeker dat er ‘iets’ na de dood is. Mijn visie op de dood is uitgegroeid tot de Eeuwig Leven Filosofie. Ik hoop dat iedereen een eigen visie op de dood ontwikkelt.’

 

8. Wat is jouw grootste angst?

‘Door mijn grootste angsten (watervrees en hoogtevrees) te ondergaan, zijn ze opgelost.’

 

9. Wie is God voor jou?

‘De Bron, Het Licht, De Goddelijkheid, Het Universum, De Oerziel, Eeuwig Leven, De Liefde.’

 

10. Wat wil je aan de mensen in dit leven meegeven?

‘Leer de dood kennen, want: Wie de dood kent, leeft anders.’

Meer: www.eeuwigleveninstituut.nl. Op zondag 28 september is er een symposium over in Harderwijk.

 

Yolanda Rijks: ‘Door mijn chronische ziekte dacht ik dat ik hooguit 25 jaar zou worden.’

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest