Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astrologische hemel in oktober – Snoeien of groeien

/
/
/
167 Views

In oktober gaan de Zon en planeet Venus samen door de hemel in het teken Weegschaal. Venus houdt niet van onenigheden, verschillen en afscheid nemen. Ze wil in de verbinding blijven en heeft een natuurlijke drang naar contact. Zij zoekt zichzelf in de ander.

 

Door Elodie Hunting

 

De grote les die planeet Venus in het dierenriemteken Weegschaal kan leren is dat zij zichzelf in zichzelf kan ervaren en dat de ander slechts een spiegel is voor de optelsom van haar ervaringen. De ander wordt hier vorm gegeven door de Zon.

De Zon geeft zijn licht aan alle planeten en is daarmee de centrale kracht in ons systeem. De Zon is het hart dat eeuwig klopt. Samen met Venus lijkt het een ideaal paar en op een bepaald niveau is dat ook zo. Zij als de schone, liefhebbende jongedame en hij als de stralende krachtige jonge zonnegod  die haar boven alles verheft. Hij geeft haar zijn licht zodat ze op haar mooist kan stralen en biedt haar de ultieme verbinding. Omdat zijn licht van zulk een hoge energetische kwaliteit is, is dit voor haar niet altijd toe te laten. Want deze dame is niet vrij van onmogelijkheden en kan niet altijd haar natuur volgen: de verbinding. Door met de Zon te zijn, ziet ze waar ze vastzit en waar ze hem niet kan bereiken. Dat doet pijn en zij zal zich teleurgesteld en verdrietig terugtrekken. Onvindbaar en onzichtbaar.

Waar de liefde afwezig is neemt het conflict alle ruimte in. Het conflict is haar tegenpool planeet Mars. Hij belicht de verschillen en als argument voert hij de onafhankelijkheid, onkwetsbaarheid en autonomie op. Mars staat in oktober in het teken Boogschutter waar hij zich manifesteert als kosmische strijder voor het goede. Met getrokken Michaelszwaard verslaat hij elke vijand die het goede komt verstoren.

Mars wordt bekrachtigd door grote planeten Uranus en Jupiter. Uranus geeft het vermogen om wat opgebouwd is omver te werpen, omdat het fundament niet stevig is. De vernieuwing is daar en wil gemanifesteerd worden. Er is geen houden meer aan! Jupiter geeft Mars wijsheid en stemt hem mild in zijn primaire en voortvarende natuur.

Venus ervaart Mars niet als verstorend maar als ondersteunend en verruimend. Als ze durft … Natuurlijk is de godin van de liefde meerdere malen gekwetst en de pijn zal haar altijd waarschuwen zich terug te trekken en stil te houden. Wachtend op een afwijzing die haar weliswaar pijn doet maar die zo bekend en vertrouwd is. Maar haar liefde voor de Zon, haar diepste wezen, is te groot. Hem verliezen is enkel een optie als zij weigert te groeien om tot bloei te komen. Gelukkig is Mars haar goedgezind en biedt hij haar zijn strijdbaarheid aan. In Boogschutter laat hij haar zien hoe ze haar liefde naar een hoger plan kan tillen en van daaruit het grotere plaatje te zien.

Hij tilt haar op naar de wereld boven haar persoonlijkheid, waar zij haar grote liefde de Zon zal ontmoeten. Om dat te kunnen, is ze gedwongen in de spiegel te kijken en zich te realiseren dat de spiegel slechts een beeld is van haar aardse stoffelijke zijn. Zodra ze dit ziet, stapt ze door de spiegel heen en betreedt zij het rijk van de Zon.

In oktober gaat planeet Mercurius 21 dagen retrograde lopen: van 4 tot en met 25 oktober. Als Mercurius schijnbaar aan de hemel achteruit loopt vormt dit een periode van introspectie. Mercurius opent de deuren naar ons onderbewustzijn en laat daar zien wat de drijvende krachten achter ons gedrag zijn. Waarom zijn we eigenlijk bang? Waarom reageren we altijd hetzelfde als we een afwijzing krijgen? Waarom zijn we gewoontedieren en eigenlijk bangerikken die liever lekker op de bank hangend zich nog eens rondwentelen in oude pijnen omwille van een goed gesprek of aandacht?

Omdat we onszelf telkens bevestigd willen zien in ons beeld van onszelf. Nog maar weer eens het bekende rondje in onszelf exposeren, maar … nu gaat er iets knagen… We raken verveeld met onszelf en erkennen dat de groei gestagneerd is. Ha! Gelukkig is het oktober 2014 en staan de planeetkrachten klaar om je net dat zetje in de gewenste richting te geven.

Mercurius houdt je focus op je innerlijke wereld gevuld met kansen, eeuwige spiegels en dichte deuren. Waar schijnt het licht van de Zon? Want die is er zeker, wenkend en warm. Om daar te komen moet je hindernissen overwinnen zoals angsten en verroeste overtuigingen (‘Ik kan het toch niet …’), moet je hoofd- van bijzaken onderscheiden en de keuze maken om te groeien.

Venus wil bij de Zon horen deze maand. En dat doet ze ook, als ze dapper genoeg is. In Weegschaal heeft ze het vermogen om rigoureus afscheid te nemen van haar verleden en het af te werpen als een oude, te krappe huid. Het balanceren is in september geleerd, nu is het tijd om het te gaan toepassen.

De Zon staat onveranderd te schijnen en onthult iets van zijn andere aard: de spirituele Zon. De Zon bij middernacht die zwart licht geeft en de poort is naar de allerhoogste gebieden in het esoterische landschap.

Mars is wijs en mild en wordt op het schild gehesen door Uranus en Jupiter.

Al met al kan er weinig fout gaan deze maand, mits de focus gericht is en blijft op de grote oversteek naar een nieuw landschap.

Meer: www,elodiehunting.nl.

 

Wat betekent….

 

Mars, planeet: Mars of Aries is de oorlogsgod. De jongeman die vol zit met vechtlust en bewijsdrang. Strijdbaar, sterk, stoer en moedig. Mars wil iets doen. Mars verbreekt en scheidt wat verbonden was om de eigenheid van de twee strijdende polen weer tot zichzelf te brengen.

Mercurius, planeet: Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, vervoer en handel. Mercurius is enigszins nerveus en gespannen vanwege de beweeglijkheid en nieuwsgierigheid. Een slim en snel jongmens.

Jupiter is de planeet van groei en wijsheid. Jupiter ziet altijd de grote lijn en verspreidt graag hogere kennis. Filosofie en reizen hoort hier thuis. Jupiter is optimistisch en heeft humor. De voorkeur gaat niet uit naar details.
Retrograde: vanaf de aarde gezien loopt deze planeet tijdelijk achteruit, maar in werkelijkheid gaat de aarde dan sneller. De invloed van de retrogradelopende planeet verandert tijdens de retrogradegang en wordt verinnerlijkt. Ook is de kans dan groter dat zaken uit het (recente) verleden opnieuw actueel worden.

Uranus, planeet: Uranus is de innovator en de rebel. Waar Uranus opduikt is er een plotselinge en onverwachte verandering. Meestal wordt het op het moment zelf niet zo gewaardeerd, maar achteraf is het meestal een verbetering. Uranus is de bliksemschicht, de brokkenpiloot en verstoort het vastgeroeste evenwicht.

Venus, de planeet van de liefde. Venus verbindt en is diplomatiek. Venus vertegenwoordigt schoonheid en vrouwelijkheid. Daarnaast gaat Venus ook over geld en materie. Alles dat aantrekkingskracht heeft, is geladen met Venusenergie. Venus van Weegschaal is een luchtvenus en Venus van Stier is een aardevenus. Een veelzijdige dame dus die kan multitasken.

Weegschaal. Weegschaal is het dierenriemteken van liefde en relaties. Ze heeft een goed gevoel voor schoonheid en balans. Dat behouden stort haar in voortdurende twijfel. Weegschalen zijn per definitie aardig.

Zon: de Held van het toneel. Hij verlicht het dierenriemteken waarin hij staat en versterkt die energie. De Zon past zich heel gemakkelijk aan, op voorwaarde dat hij alle aandacht krijgt. De Zon is groots, stralend en barst van de energie.

 

 

 

 


Tags:
Meer van:

Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest