Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jouw onwaarschijnlijk grote sprong voorwaarts – Nieuwe methode van Robert Bridgeman

/
/
/
488 Views

Slimme jongen die Robert Bridgeman. Een kind van zijn tijd. De dertiger is amper vier jaar aan het warmdraaien en hij introduceert met zijn boek in ons land zijn Methode Bridgeman.

 

Door Ewald Wagenaar

 

Een beproefd concept: neem een boef, transformeer hem tot een wonderdokter, maak er een goed boek over, vertel daarin Het Wonderverhaal en de ex-boef wordt naamgever van zijn eigen methode. Robert Bridgeman is er zo eentje.

In zijn boek portretteert hij zichzelf als een ongezond levende, arrogante leasebakpiloot die vooral voor het grote geld ging. Totdat hij in 2008 zo ongeveer alles kwijt raakte, ook 30 kg lichaamsvet, waarna een nieuw leven kon beginnen.

De dertigers van nu zijn pragmatischer dan ooit een generatie eerder. Zit je in de shit? Hup op het neurotische af alles grijpen wat kan helpen. Selectiecriterium: het werkt of het werkt niet. En dat lukte ook Bridgeman destijds goed. Want winnen zal hij. Sindsdien hopt hij van iceman Wim Hof naar advaita vedanta, van het achtvoudige pad van Boeddha naar reiki. Doe er hypnotherapie, nlp, yoga, meditatie en de nieuwste psychologische inzichten bij en ‘Methode Bridgeman’ is gereed om te worden geserveerd. Deze aanpak combineert 33 manieren om jezelf te transformeren naar een lichter leven. Overal ter wereld worden deze technieken toegepast. Ze helpen je om een kwantumleap te laten maken. Kwantumleap, dat is jouw onwaarschijnlijk grote sprong voorwaarts. Ja er zijn veel concepten, modellen en visies. Het spirituele erf zit er vol mee.  Voegt Bridgeman daar iets aan toe? Ja, lef en een eigen gezicht. De moed om te springen over de diepe kloof die het ego markeert.

 

Er zijn short-cuts voor je spirituele ontwikkeling?

Bridgeman: ‘Je kan best een paar hoekjes afsnijden. Je hoeft niet járen in een ashram te zitten om iets van de spirituele traditie daar te begrijpen. Want dat deden ze al in de jaren zeventig voor je. Ga dus maar zitten op de schouders van hen die je voorgingen.’

 

Al die technieken versterken vooral je spirituele ego…

‘Als je het ego wil transformeren, gaat je dat niet lukken. Dit is slechts een mechanisme. Er is geen ego. Ik zoek naar manieren en methodes om mensen te helpen en om de spirituele wereld te laten ontdekken.’

 

Leer mediteren in één dag?

‘Ja, het kán écht. We komen in deze tijd veel sneller tot inzichten dan 30 jaar geleden. En volgens de Bhagavat Gita was de boodschap ook al ‘je moet erdoorheen’. Boeddha had het over oplossen. Niet bevechten.’

 

Hoe komt dat snelle?

‘De trilling van deze tijd is hoger. Mensen komen sneller tot inzicht. Er zijn minder leraren. Er is geen tijd meer, de wereld gaat hard achteruit in menig opzicht: plunderingen, misbruik etc. Wereldwijd zijn mensen door de bancaire wereld belazerd. Alle leraren die we ooit in Azië zochten, zitten nu hier in het westen. Omdat hun incarnerende zielen híer wel het verschil kunnen maken’

 

Je boek is een soort manual?

‘Het is geschreven om zoveel mogelijk mensen te faciliteren op het pad. Een basishandboek voor instappers, beginners die snel wijzer willen worden.’

Wat levert je methode de deelnemers op?

‘Ontspannender, rustiger en beter in hun vel. Uiteindelijk ook met meer wijsheid en compassie.’

Nieuwe verpakking voor oude wijn?

‘Zeker. Mijn traditie is die van de vipassana. Daarin leven zestien inzichten die je uit het hoofd kan leren, maar die je nooit versneld kan gaan doorzien. Verdiepend spiritueel inzicht heeft tijd nodig. Ik verpak graag oude traditie in een modern jasje. Dat geeft een snelle start en die past bij deze tijd. Uiteindelijk willen deelnemers toch vaak de echte oorspronkelijke traditie bestuderen die aan een techniek ten grondslag ligt.’

 

Er is alleen maar wijn….?

Het gaat om verlichting, het licht dat kan stromen. Religies zijn vertalingen van het ene licht. En op den duur ontdekt iedereen vroeg of laat dat hij of zij zelf de essentie is. ‘

 

Wat is God voor jou?

‘Alles. De essentie van die religies. Dat wat alles omvat. Het gewaarzijn. De existentie. Hoe kun je God in woorden vangen? Dat lukt al niet met het woord ‘zoet’. Het enige dat je misschien beter kan proberen is om niet begrijpen, maar om de ervaring te leven. Beleven wordt dan vertrouwen, sterk, supportive, een bedding en een kracht.’

 

Boek: ‘Start vandaag met lichter leven’, Ankh-Hermes.

 

Bij foto:

Robert Bridgeman: ‘De trilling van deze tijd is hoger. Mensen komen sneller tot inzicht.’ (foto Arthur Schroer)

 

 

 

Methode

 

Met een flinke klap landde het luxe leventje van Robert in 2008. Twee jaar later al gaf hij zijn eerste bijeenkomsten in Vietnam en nu zijn er op tal van plaatsen eigen coaches en trainers (in totaal elf) die met zijn methode werken.

Doel is mensen bewuster te maken en ze wakker te laten worden. De basis hiervoor is de weg die Robert na zijn eigen struikeling zelf is gegaan en telt een 33-tal technieken. In tien sessies van twee uur kom je een heel eind. Meer: www.bridgemanmethode.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest