Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Heling start met ‘wat doe ik hier?’ – Sjamanisme & vorige levens

/
/
/
514 Views

Ervaringen uit vorige levens vroegen herstel van gewonde zielsdelen

 

De vraag die mij vanaf zeer jonge leeftijd heeft bezig gehouden is: wat doe ik hier op aarde? Waarom ben ik hier? Niet via mijn katholieke opvoeding, het inspirerende boeddhisme of de prachtige Tao Te Tjing kwam het antwoord. Wel via een lang helingsproces.

 

Door Jos Kester

 

Op een dag – het was een mooie dag op een antroposofische boerderij in Driebergen – kwam de drum in mijn leven. Deze drum opende iets in mij waarvan ik het bestaan wist maar het niet wilde of durfde toe te laten. De voorwaarde om die kant in mezelf te openen was dat ik het hebben van een ziel serieus diende te nemen. En dat ik als mens ongeveer 500 levens leef, voor ik dit wiel kan verlaten om verder te gaan in een ander wiel. Heling heeft hier – zo is mijn ervaring – namelijk veel mee te maken. Maar dan geen heling van in dit leven opgedane trauma’s maar heling van de ziel. Het zal voor iedereen anders zijn, maar ik heb van alles geprobeerd om me te bevrijden van invloeden door opvoeding, religie, school en andere traumatische ervaringen in dit leven, die mijn functioneren als mens belemmerden. Angsten, ingeprente oordelen, boosheid, neerslachtigheid, ze zijn er allemaal nog steeds, zij het in steeds mindere mate en zij het in steeds mildere vorm. Dat wel. Maar oude pijn blijkt hardnekkig. Niet alleen bij mezelf maar ook bij cliënten en cursisten die erachter komen dat ze dachten van iets te zijn verlost en het vervolgens voor de zoveelste keer weer de kop zien opsteken. Ik ben me hierdoor gaan afvragen of heling wel mogelijk is in de zin dat je iets los kunt laten en het nooit meer terugkomt, wat mensen toch vaak wordt beloofd zo hier en daar.

VrouwenMaar wat dan, als die trauma’s uit dit leven verwerken nauwelijks lukt? Daarvoor moet ik terug naar de drum. Andere levens waarin wijsheid en levenslessen waren opgedaan, mochten weer wakker worden en gaan stromen. Inzicht in de relatie met mijn gezin en de vrouwen die ik ben tegengekomen tot nu toe in mijn leven kwam tot stand, waardoor ook haarfijn duidelijk werd welk mechanisme ik vele levens lang had ontwikkeld om vrouwen op gepaste afstand te houden. En ja, vrouwen spelen een meer dan belangrijke rol in mijn leven, in die zin dat ik daardoor veel karma heb opgedaan en waardoor ik zielsdelen ben kwijtgeraakt. Niet omdat ze mij iets hebben aangedaan, maar ik hun.

Met die drum kwamen ook mijn demonen vrij die daar alles van afwisten. Het waren twee oude heren die met hun rug naar mij toe stonden op een oude weg in Rome. Het is de stad waar ik ooit op de brug naar de Engelenburcht overwoog de Tiber in te springen vanwege een vrouw. Ik liet toe dat die twee heren zich omdraaiden en ze me kenden, waardoor ik hun demonische aard kon voelen en kon accepteren dat ik die kant ook in me heb. Vanaf dat moment kon ik deze zielsdelen toelaten, waarvan ik wist dat ze deel van mij waren, maar het heel lang niet heb willen weten. De ceremonie waar dit gebeurde, werd hierdoor een soort soul retrieval. Zo voelde dat. Dat mijn ziel na de ceremonie heler en voller aanvoelde.

 

DemonenWat ik hierdoor heb ondervonden en wat ik regelmatig bij cursisten tegenkom, is dat het proberen helen van bestaande trauma’s pas kan als het in relatie staat tot de ziel. Dus de ouders die ik kies, de opvoeding die ik krijg, de vrouwen en mannen die ik ontmoet, maakt dat ik mijn demonen kan aankijken en maakt dat ik toegang krijg tot verborgen delen in mezelf die ertoe doen. Ook al is die zijde van het bestaan eng en voel je er schuld bij. In het licht dat er geen goed en fout bestaat maar uitsluitend liefde, wordt het anders. Of anders gezegd; als al het demonische of kwaad in de wereld een gebrek is aan liefde en dat ieder mens al die fasen door moet, begrijp je dan dat het zinloos is je schuldig te voelen over oude demonische levens? Je moet er wel aan toe zijn. En dat is doorgaans het geval bij mensen die zich met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit bezighouden. Dat zijn vaak mensen die zoeken naar de reden van de trauma’s die zijn opgelopen gedurende het leven hier. En vervolgens is het in relatie tot de ziel gerechtvaardigd je af te vragen of het niet te simpel is om je ouders en andere opvoeders je trauma’s te verwijten? Is het niet veel aannemelijker te stellen dat jij als lezer van dit artikel een oude ziel bent die zeer kieskeurig is geweest bij de keuze van geboorte? Of anders gezegd; dapper is geweest bij de keuze van geboorte? Vaak zijn dit de zielen die een grote stap maken in hun ontwikkeling en juist een ouderpaar kiezen waarbij ze het goed voor hun kiezen krijgen. En dat gebeurt om een heldere reden. Door deze keuze ‘zet je iets aan’ in je ziel wat nog niet is verwerkt uit vorige levens. Dus ik kies een moeder die gek op me is maar dat niet laat blijken omdat ze me niet voor wil trekken boven mijn broers en zussen. Om dezelfde reden erkent ze mijn talenten niet. Ik kies een vader die er altijd is maar ook feitelijk niet. Hem iets vragen is tegelijkertijd weggestuurd worden met: ‘Vraag het maar aan je moeder’. Zo op het oog simpele zaken die in mijn leven een behoorlijke impact hebben gehad en om mij maar één ding duidelijk te maken. En dat was/is dat ik het deze keer helemaal op eigen kracht mocht doen. Dus geen vader die mij in het zadel hielp. Geen moeder die mij stimuleerde een bepaalde richting op te gaan. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ze mij wat lieten bungelen. Ik verlangde naar leiding maar kreeg die niet. Mijn grootste uitdaging in dit leven was/is dus zelf de leiding te nemen over mijn leven. En met die uitdaging liften andere zielsdelen mee die ik eindelijk durfde aan te kijken.

 

MoedersEen belangrijke pijnprikkel waardoor veel in mijn ziel werd losgewoeld was de vrouw die mij negen maanden heeft gedragen en mij liefde, geborgenheid en voeding heeft gegeven, maar mijn liefde voor haar niet kon of wilde beantwoorden. Met als resultaat dat ik met iedere vrouw die ik later tegen zou komen wilde versmelten, maar als de dood was dat ik zou worden afgewezen. Mijn moeders houding maakte iets van groot belang in mij los. En dat was de angst voor vrouwen en dat die angst te maken had met de mannen op de Romeinse weg. Alle levens waarin ik met vrouwen heb gevochten, ze heb weggestuurd, in de steek heb gelaten, heb gedood, kwamen langzaam tot leven vanwege mijn moeder die mijn liefde niet op mijn ‘behoeftige’ manier wilde beantwoorden. En ze kwamen tot leven door de vrouwen die ik later in mijn leven nog zou tegenkomen en die ik op afstand hield. En de vrouw kwam tot leven die ik als geen ander had liefgehad maar op een gruwelijke wijze was kwijtgeraakt. Het bracht me naar mijn angst voor vrouwen en naar mijn ingesleten patroon dat ik vrouwen mocht domineren. Iets wat overigens een collectief mannelijk door religie ingesleten patroon is in West Europa en nog steeds hier en in andere delen van de wereld bestaat.

 

Familie Dus je kiest die ouders en die omgeving waar je belangrijke nog niet verwerkte zaken uit vorige levens weer kan toelaten. Dus niet om te helen, maar om ze toe te kunnen laten. Daardoor wordt je ziel weer heel. Door je demonen aan te kijken, je pijn aan te kijken, je gruweldaden aan te kijken, je verloren liefdes aan te kijken, je weggevaagde stam aan te kijken, je afgenomen heiligdommen aan te kijken, enzovoort. Het is deze tijd die dat mogelijk maakt. Het is jouw bewustzijn die het mogelijk maakt om een stap verder te zetten, dan te blijven hangen in familiezaken die je uitsluitend en alleen hebt opgezocht om iets veel belangrijkers helder te maken. Anders was je wel weer in je eigen (veilige) familielijn gereïncarneerd. Als je ziel de drager is van alle bewustzijn opgedaan, en jij voelt je een onbegrepen oude ziel dan hoop ik dat ik je met dit artikel een uitweg bied naar een helere ziel. En daar horen ook de ‘donkere’ kanten van het leven bij. Als je een oude ziel bent, dan ben je niet alleen slachtoffer. Als je dit weet in te zien, begrijp je dus ook waarom je bent wie je bent en waarom je daar waar je geboren bent, geboren bent. En dan kan alles uit dit leven zachter worden en begrijp je de verhalen van je ouders waarom ze je op een bepaalde manier hebben behandeld of opgevoed en waarom bepaalde zaken je zijn overkomen. Mocht je dit niet kunnen inzien, dan blijf je zoeken naar het antwoord wat je hier in godsnaam aan het doen bent, met alle pijn die daaraan is verbonden. En blijf je zoeken naar die heler die jou daarvan gaat verlossen.

Aho.

 

Jos Kester is sinds 1996 met sjamanisme verbonden. Hij organiseert gatherings met medicijnmensen en elders, geeft zweethutten, organiseert de vision quest, geeft basiscursussen sjamanisme, een jaartraining en consulten. Meer www.spiritcompany.org.

 

 Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest