Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Astro-hemel van april: de kleren van de keizer

/
/
/
330 Views

Over de maand april 2014 is al veel geschreven door astrologen uit de hele wereld. We zijn het erover eens dat dit een hoogtepunt gaat worden dat we wereldwijd gaan meemaken. Wat deze stand van de planeten aan de aprilhemel precies zal geven, is moeilijk te voorspellen omdat het naast een pittige ook een grillige stand is.

Door Elodie Hunting

Thema’s die nu al spelen, worden op de spits gedreven. Denk aan bezuinigingen, de crisis, en spanningen tussen landen. Op 23 april staan vier planeten op zeer gespannen voet met elkaar in de arena. Zij gaan elkaar bevechten en de sterkste zal winnen. Maar wat betekent dit nu voor ons in ons leven? Heel kort gezegd komt het erop neer dat het oude plaats gaat maken voor het nieuwe. Zonder pardon en met grote kracht.
We krijgen de kans om illusies door te prikken. Als donderslag bij heldere hemel zien we opeens wat er werkelijk aan de hand is. Wat de waarheid is. Zijn we bij de kern gekomen. Hoewel dit niet heel verrassend zal zijn, schrikken we toch. Omdat we er niet meer omheen kunnen, want zouden we dat wel doen dan staan we behoorlijk voor gek.
Ter vergelijking het sprookje van de kleren van de keizer. De keizer vertegenwoordigt de bestuurlijke macht die van grote invloed is op ons leven. Dat is natuurlijk de regering met hun soap, maar ook de macht die ons ego over ons heeft. Die ons onderdrukt en met gebruik van angst wijsmaakt, dat we moeten buigen en zwijgen. De veel te rijke keizer die vooral bejubeld wordt om zijn positie, maar niet om zijn menszijn. En precies dat wordt doorgeprikt. Ik heb al eerder geschreven dat grote organisaties aan het omvallen zijn door schandalen, onfrisse geldstromen en geschonden privacyperikelen. De keizer dient het volk niet, zoals wel zou moeten. Het volk dient de keizer, de keizer slaat door en gelooft zelf ook dat hij oppermachtig is. Het ego krijgt teveel macht en kan verleidingen niet weerstaan die hem geluk en rijkdom bieden. Het ego gaat ten onder aan de zeven hoofdzonden. De keizer is het ego.

Decadent In april wordt dit heel duidelijk. Ook aan hen die denken hun ego onder controle te hebben. Of aan hen die moeten buigen onder het ego van iemand anders. De vloer wordt aangeveegd met vals leiderschap welke zijn plaats in de kosmos niet kent.
In het sprookje laat de keizer zich prachtig mooi aankleden met de duurste stoffen gemaakt volgens het duurste ontwerp. Schaamteloze decadentie, die letterlijk verblindend werkt voor allen die in de ban zijn van het sprookje. Trots als een pauw paradeert de keizer voor zijn gelovige volk dat hem aanbidt. Wat zijn ze allemaal gelukkig en blij. Niemand haalt het in zijn hoofd om het sprookje te verbreken en zijn of haar keizer erop te wijzen dat deze naakt is. De naakte waarheid is voor iedereen zichtbaar, zelfs voor de keizer. Maar niemand spreekt want iedereen is bang voor de macht van de keizer en niemand vertrouwt op een eigen autonomie. Liever de zoete leugen dan de naakte waarheid. Dit zijn de mitsen en maren, de excuses en uitvluchten, de verzachtende omstandigheden, de irreële angsten die ons verlammen, de gekoesterde trauma’s uit ons verleden die ons tot slachtoffer vervloeken en alle overtuigingen, aannames en vertroebelende emoties die schreeuwen om ontmaskering. Hoe duidelijk willen we de levenslessen die altijd kansrijk zijn, op ons bord krijgen? In de levenslessen ligt de ontwikkeling, ligt de weg naar onze volmaaktheid.  Daar wacht de puurheid op ontdekking en erkenning.

Puurheid In het sprookje is er een klein, onschuldig jongentje dat met één opmerking iedereen ontlast en toegang geeft tot de waarheid die voor hun ogen staat: ‘De keizer heeft helemaal geen kleren aan!’
Dit is de kern van het sprookje en ook de kern van de heftige planeetstanden aan de hemel in april. Angst heeft ons lange tijd onderdrukt en is maximaal opgevoerd. Velen zijn al bezweken en bevinden zich nu midden in een diepe crisis. Slachtoffers van het systeem, slachtoffers van hebzucht, geknechte volgers van het NOS-journaal, alle realiteitszin en menselijkheid verloren. Peuters, kleuters, zieken en bejaarden zijn netjes verborgen achter dikke muren en vereenzamen onder de minachting van de koude, bloedeloze medemens. Maar zij die denken gewonnen te hebben en zich rijk en machtig wanen zijn de grootste slachtoffers, omdat zij zich laten kleden zoals de keizer uit het sprookje. Ze zijn naakt, kwetsbaar en zielig. Aangewezen op de medemenselijkheid van hun slachtoffers bevinden ze zich een beschamende positie.
Het kleine jongetje is onze puurheid die er altijd is. In april zal hij ons roepen. Als we die roep volgen zijn we op weg naar de kern. We kunnen het spoor volgen, zoals Hans en Grietje in het donkere woud met de witte broodkruimels (pure spirituele voeding).
We zijn de weg kwijt geraakt. We zijn verblind door reclame en angstpolitiek, door onze zucht naar macht en rijkdom.

Liefde. Het is mooi geweest. Uranus, Pluto, Jupiter en Mars roepen ons een halt toe en dwingen ons om onze blik te richten op de voedende, goddelijke liefde. De liefde waarvan we gaan groeien, waar we een warm, zorgzaam en betrokken mens van worden. Waar geld een middel is en geen doel. Waar afgescheidenheid omslaat in verbondenheid.
Dit weten we allang … en toch schrikken we. In het meest gunstige geval schrikken we wakker en leggen we de focus op naastenliefde. Blijven we een dagje thuis en halen we oma op uit het bejaardentehuis, gaan we fietsen met ons kind en drinken we thee met de Turkse buurvrouw. Of misschien mogen we wel iets liefdevols ontvangen van iemand waar je het nooit van had verwacht.
Dit is het thema dat in april naar een hoogtepunt gaat. Luister naar het kleine knulletje met zijn zuivere hoge stemmetje. Hij wijst je naar de waarheid.
Info: www.elodiehunting.nl.Plaats een reactie

    Artikel delen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest